26. kesäkuuta 2018

Pienessä omenatarhassa


Kuiva ja lämmin kevät on vaihtunut kesäksi. Sade on hellinyt kuivaa maaperää jo pariin otteeseen. Kasvustot niin kotipuutarhassa kuin pelloillakin ovat innostuneet kauan kaivatusta vedestä. Kotimme pieni omenapuutarha näyttää elpymisen merkkejä kokemattoman tarhurin hoidosta. Miten vaikeaa voi ollakaan löytää sopivat ohjeet omenapuiden hoitoon? Ahkeran etsintätyön päätteeksi voin todeta, että ehkä nyt olen oikeilla jäljillä. Kantapään kautta kai tämä puutarhanhoito on opittava monessakin asiassa. Kokeilemalla oppii ja hyödyllisiä havaintoja karttuu lisää vuosi vuodelta.


Ensimmäistä omenapuuta hankkiessani luulin, että innostukseni jää tähän yhteen yksilöön, joten hankin perheomenapuun. Perheomenapuussa on vartettuna useampaa eri lajiketta ja näin ollen montaa puuta ei pölytyksen takia tarvittaisi. Sittemmin on tullut istutettua vielä  herkullinen syöntiomena nimikkopuuksi esikoisellemme, sekä purppuraomenapuu upean kukintansa tähden. Aivan yhteen ei siis innostukseni jäänyt ja vieläkin hankittavien listalta löytyy muutama ihanuus. Ainakin nimikkopuu kuopukselle on ehdoton ja muutamat koristeomenapuut ovat vieneet sydämeni.


Tänä syksynä pääsemme varmaankin maistamaan ensimmäistä itsekasvatettua omenaa. Yksi kartti on nimittäin pullistunut lupaavasti ja siinähän on suorastaan aihetta juhlaan. Pelkän sadon tähden ei toki omenatarha ole syntynyt. Ajatus omenapuiden katveessa vietetyistä kesähetkistä on kieltämättä ihana, eikä kevään upeaa kukkaloistoa sovi unohtaa. Meidän puut ovat vielä pieniä, mutta vuosien saatossa muutaman puun omenatarhasta kehittynee viehättävä ja viihtyisä paikka.

Tämän kirjoituksen voimin Hetkiä Maalla tekee paluun ja aloittaa uuden taipaleen. Se jaetun ilon määrä, mitä blogien maailmasta saa, on jotain niin mukavaa. Ehkä joku vanhan lukija vielä tänne eksyy ja jokunen uusikin tiensä tänne löytää. Luvassa verkkaista tahtia ja keveitä aiheita ainakin hiljalleen kasvavasta puutarhasta, sekä siitä miten tästä vanhasta maatalosta muotoutuu hiljalleen meidän perheelle haaveidemme koti.

19 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa kun olet bloggaamassa takaisin! :) <3 Kuinka kiva ylläri tämä olikaan! Tervetuloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ihanaa kun löysit tiesi tänne! Niin kiva palata. Harvakseltaan on tarkoitus postailla, mutta silti :D Ihana olla taas täällä!

   Poista
 2. Aivan ihana uutinen ja yllätys että blogisi teki paluun. Tervetuloa takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Kiva, että löysit tänne uudestaan!

   Poista
 3. Tervetuloa takaisin! ...mikä ihana ylläty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Mukava kun löysit tänne! Tästä se lähtee :)

   Poista
 4. Kiva kun palasit blogin ääreen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla <3 Niin ihanalta tuntuu palata näin kivan jutun ääreen!

   Poista
 5. Voi miten mukavaa, että olet palannut! Olenkin kaivannut postauksiasi ja ikävissäni lueskellut vanhoja juttujasi :) Blogistasi tulee niin hyvä mieli ja lukijalle välittyy sekä onnellinen tunnelma että tekemisen meininki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että olet kaipaillut <3 Olen kyllä tätä blogimaailmaa kaivannut. Kiitos kauniista sanoista <3 Tuntuu kyllä kivalta palata!

   Poista
 6. Voi miten ihanaa, että päätit jatkaa! Sinun tarinoitasi on ollut aina niin mukava lukea ja katsella taidokkaasti otettuja kuvia. Tervetuloa takaisin! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla! Kiitos <3 Kiva, että löysit tänne!

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Oi, ihanaa, että jatkat! Kauniita kuviasi ja kotinne tunnelmaa on ollut ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoista! On kyllä kiva palata! <3

   Poista
 9. Ihanaa että jatkat <3 Teidän maalaiselämää on aina yhtä mukavaa seurata. Innolla odotan postauksiasi <3

  VastaaPoista
 10. Ihanaa että olet taas täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi hauska palata! Monet kerrat on tänä vuonna tehnyt mieli kirjoittaa ja kuvata taas, mutta vasta nyt tuntui päätös täysin oikealta :) Blogimaailmasta saa niin paljon hyvää mieltä, inspiraatiota ja iloa!

   Poista

Kiitos kommentista! :)