11. syyskuuta 2016

AARTEET SÄILÖÖN


Minulla on yleensä aina joku projekti menossa. Kotona, harrastuksessa tai sitten töissä. Tällä hetkellä olen aivan super innoissani järjestelystä! Kyllä. Muutamien kaappien ja laatikoiden sisällöt ovat saaneet kyytiä, mutta hommaa riittää vielä. Unelmanihan on, että jokaiselle tavaralle on selkeä oma paikkansa ja tavaroille löytyy kivat säilytyspaikat. Aika kohtuullisella mallilla tämä asia onkin, mutta vielä riittää työtä! Esikoisen vauvavuonna olin viimeksi näin innostunut tavaroiden organisoinnista. Silloin menin, jopa niin pitkälle, että rullailin kaikki kodin tekstiilit tyylikkäästi sävy sävyyn kaappeihin :D Haha! Arvatkaapa harrastinko sitä kauan.  
Nyt olen keskittynyt selvittämään meidän kotitoimistoa. Voih... se meidän kodin murheenkryyni, jonne kerättiin kaikki tavara, mitä ei muualla voinut säilyttää. Kiva työpiste sellainen... Nyt on kuitenkin yhdessä tuumin isännän kanssa vuorollamme selvitelty tuota huonetta. Minä keräsin kaikki kallisarvoiset aarteeni näihin kosteuden kestäviin Orthexin SmartStore Dry -laatikoihin ja kiikutin ne tuonne viime vuonna valmistuneen pihavaraston suojiin odottamaan tavaroiden uudelleen käyttöönottoa. Samalla säilöön sujahti muitakin harrastusvälineitä ja kesäromppeita. Ah miten vapauttava tunne oli saada nuo tavarat järjestykseen, säilöön ja vielä kosteudelta, pölyltä, sekä ötököiltä suojaan. Puutarhavajan eli varaston laiton myötä sain myös todistettua itselleni, että todellakin romppeitaan voi säilyttää myös varsin tyylikkäästi. Tykkään!

Syksy onkin otollista aikaa keskittyä jälleen sisätilojen järjestelyyn, sekä piharakennusten ja pihan syyssiivon tekemiseen. Täällä varmasti kuluu vielä tovi jos toinenkin näiden puuhien parissa. Ihana syksy!

Oikein mukavaa sunnuntaipäivää!


/ SmartStore Dry -laatikot saatu blogiyhteistyön merkeissä Orthex Groupilta /20 kommenttia:

 1. Näyttää oikein hyvältä :) täällä yksi joka kanssa pitää järjestyksestä :)

  Sunnuntain iloa ❤

  VastaaPoista
 2. Ihanan järjestelmällistä!
  Täällä on myös syys- ja itseasiassa kevätsiivoukset aina :)
  Tykkään kovasti käyttää ikean isoja kirkkaita ja kannellisia laatikkoja, tosi hyvän hintaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkin kevätsiivoillaan, syyssiivoillaan ja sitten on vielä se joulusiivo sellainen vähän isompi rupeama :D Jokaisessa on oma painopisteensä. Tilanteen mukaan mennään. Veikkaanpa, että meidän tämän vuoden joulusiivo menee aika kevyellä linjalla kun vauvan syntymä osuu siihen alle. Nyt on hyvä tilaisuus vielä käydä nurkkia läpi.
   Säilytyslaatikot on kyllä niin käteviä!

   Poista
 3. Tuo sama täytyisi tehdä meilläkin. On ne kaapit vaan huomattavasti siistimmät jos ne on laitettu laatikoihin. Kivat näköiset laatikot, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen oikea laatikoiden ystävä :D Meillä on sisälläkin muutamia säilytyslaatikoita, joihin olen lajitellut tavaraa käyttötarkoituksen mukaan. Lapsenkin kaapit pitäisi käydä läpi ennen vauvan syntymää, jotta molempien tavaroille löytyy paikkansa :)

   Poista
 4. Ihanan siisti varasto. Meiltä puuttuu vieläkin varaston hyllyt.. oispa kiva jo järjestellä sekin paikka ojennukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyllyt on kyllä varastossa ihan ehdottomat. Onneksi niissäkin löytyy värivalikoimaa, vaikka ihan oikeita varastohyllyjä laittaisikin! Meillä on vielä toisella seinällä erilaisia pidikkeitä lapioille yms työvälineille. Niin kätevää kun saa jaloista pois. Näiden varaston säilytysratkaisujen toteuttaminen on kyllä ollut mukava projekti.

   Poista
 5. Ihanan siistiä, olen vähän kateellinen! Itselläni ei vaan pysy noin järjestyksessä :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos :D Kyllä pihavarastoon tahtoo kertyä kesän aikana multasäkkiä, harsoa, tyhjiä ruukkuja yms. Mutta hyvät säilytysratkaisut, kuten hyllyt, laatikot ja pidikkeet seinillä työvälineille helpottavat kovasti järjestyksen ylläpitoa :)

   Poista
 6. Nää on kyllä huippu laatikoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! En olisi voinut kyllä harkitakkaan monenkaan tavaran säilömistä varastoon ilman kunnon laatikoita, jotka suojaavat! Sen verran tärkeitä juttuja tuli tuonne säilöttyä. Nyt isäntä vannoi, että uskallan jättää ne sinne talveksi :D

   Poista
 7. Minulla menossa kanssa varaston siivous ja laitan tavarat myös noihin muovilaatikoihin :)
  Kova homma mutta kyllä kannattaa.

  VastaaPoista
 8. Mä harrastan samaa. JOtenkin ne ajan kanssa menevät solmuun ja sitten taas uusi kierros. Kun tasaisesti siistii, ei sellaista ylimääräistä krääsää kerry niin paljon. Lasten huoneissa meillä on on vain tavaraa mille on oma laatikkonsa. Sitä ylimääräistä pikkusälää ei säilytetä. Lapsetkin osaavat helpommin siivota, kun tietävät mikä minnekin menee. Nuo läpinäkyvät laatikot ovat varastoinnissa ihan parhaita. Ei tarvitse aina avata kaikkia, kun etsii jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta. Järjestellä saa tasaisesti, jotta homma pysyy jonkunlaisessa kuosissa :) Meilläkin koitetaan useamman kerran vuodessa käydä pois menevää tavaraa läpi. Väkisinkin aina jotain rikkoutuu, jää käyttökelvottomaksi yms, enkä pidä yhtään, että sellaista tavaraa kovin kauan nurkissa pyörii.
   Meilläkin on lapsen huoneessa muutama pussukka, laatikko ja kori, jonne lapsi osaa itse kerätä lelut. Kaappien alaosat on myös järjestelty niin, että siellä on tavaroille omat paikkansa, jotka lapsikin tietää. Tosin laatikoita ei vielä kaapeista löydy. Lelumäärä on niin salakavalasti räjähtänyt viimeisen vuoden aikana, vaikka itse ei olla ostettu paljon mitään :D Mistä niitä tulee? :D

   Poista
 9. Ihana järjestys, täälläkin täytyisi järjestellä. Keväällä viimeksi tein ison kaappien siivouksen ja aika hyvin ovat pysyneet järjestyksessä. Myönnän että olen vähän huono pitämään kaapit järjestyksessä, usein niihin tulee survottua kaikki sälä jota ei tiedä tarvitseeko vai ei :)
  Sinun innoittamana menen nyt tekemään omenakaurapaistoksen. Kaunista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Noh.. meillä suurin piirtein tavarat pysyy siellä missä pitääkin muutamaa ongelmakohtaa lukuunottamatta. Ne tavarat tosin tulee kyllä vauhdilla laitettua sinne kaappiin, eikä näky aina ole niin tyylikäs :D Ja sitten on tosiaan näitä tapauksia, joissa jollekin tavaralle ei ole vielä sitä omaa paikkaa ja laitan ne vain jonnekin hyllylle odottamaan. Meilläkään kun ei ole vieläkään ihan kaikelle omaa paikkaansa. Kaappien järjestely on kyllä joka vuotista hommaa.
   Kaunista päivää sinulle <3

   Poista
 10. Täällä on sama homma menossa. Ja kaikki ne tavarat, jotka ei löydä paikkaa - kiertoon! Järjestelyvimma varmaan kyllä liittyy myös syksyyn, sitä kun tuntuu olevan nyt paljon liikkeellä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa kyllä riittää :D Meillä olis muutama pussillinen kiertoon menevää. Vielä kun pääsisi joskus viemään ne :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)