21. elokuuta 2016

MEIDÄN MAALAISKOTI - MEIDÄN PROJEKTI


Sää on jälleen muuttunut kovin harmaaksi. Hassu elokuu kerrassaan. Eräänä lämpimänä iltana innostuin kiertelemään kameran kanssa pihamaalla. Pikkuneiti oli tietysti jälleen menossa mukana sata lasissa. Edelliset talokuvat taitavat olla talvelta. Mikään ei ole kai muuttunut suuremmin, mutta välillä on mukava kurkistaa uloskin. Eikö vain?
Rakastan puutaloja. Erityisesti vanhoja sellaisia. Meille koti on elämän tukikohta. Koneisto pyörii vahvasti keittiön voimalla, eikä makuuhuoneen tarjoamia sikeitä unia sovi vähätellä. Jotta kovassa työssä jaksaa, on perustarpeet oltava kunnossa. Mieli on paljon valoisampi kun unta on kertynyt riittävän monta tuntia ja ravitsemus on kunnossa.
Mitä ulkotiloihin tulee, on tekemistä vielä paljon. Moni tuumaa, että olemme tehneet jo tosi paljon, mutta kai se oma silmä sokeutuu tutuille nurkille. Haaveet, unelmat ja toiveet ohjaavat eteenpäin hitaasti askel kerrallaan. Seuraavan vuoden aikana tapahtunee taas yksi harppaus eteen päin. Pihalla myllätään siellä sun täällä. Ei kaunis näky varmasti, mutta  edistystä sekin.
Meidän koti on meidän yhteinen projekti, joka kestää varmasti läpi elämän. Kuten tiedetty, omakotitalossa riittää aina puuhaa ja kunnostettavaa siellä sun täällä. Puhumattakaan armottoman esteetikon haaveista ja niiden toteuttamisesta samalla. Askel kerrallaan.

Miljöönä maalaismaisema on sellainen sielunmaisemani, jossa mieli lepää. Traktoreiden pörinä, laakeat pellot ja lehmien hännän huiske tuovat kotoisan olon. Tänne minä kuulun. Kauas kaupunkien vilskeestä.

Välillä sosiaalinen media tuo järjen vastaisia paineita. Kun Instagramin feed vilisee toinen toistaan upeampia taloja ja pihoja, saattaa hetkeksi hairahtua sivuraiteille. Enhän minä voi meidän taloa kuvata kun se on maalaamatta kattoa myöten ja ne upeat terassitkin puuttuu. Juola rehottaa nurkilla ja vanhat kukkapenkit on vielä uusimatta. Sitten muistan sen mikä on tärkeää. Tämä on meidän koti juuri nyt ja rakastan sitä kaikesta huolimatta. Haluan jakaa meidän projektin vaiheet teidän kanssa, sekä tallettaa tänne muistoja. Onhan maalaismaisemissakin toki aina oma viehätyksensä, vaikka kaikki ei olisikaan valmista. Ja mitä siihen instaan tulee, se on upea paikka inspiroitua ja ihastella muiden pieniä ja suuria juttuja.
Mukavaa sunnuntaita <3


Kiitos teille ihanille lukijoille, että olette pysyneet menossa mukana!

24 kommenttia:

 1. Voi, älä murehdi toisarvoisia!Elät monen unelmaa maaseudun rauhassa!<3 Kotinne ulkoa ja sisältä on aivan hurmaava! Kuvasi korkealaatuisia ja tunnelmallisia, kuin suoraan sisustuslehdestä!Nautin jokaisesta postauksestasi.Ja nuo lehmät! Niitä minä suorastaan rakastan!
  Tämänkertaisessa postauksessasi esiintyvä kukka kasvaa meidän mummulan pihalla.Joka kesä se on kuin terveiset rakkaalta edesmenneeltä mummultamme!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aivan ihanasta palautteesta <3 Tällaiset lämmittävät mieltä niin paljon ja tulee aivan uutta puhtia kaivaa kamera esille :)
   Saippuakukka onkin oikea perinneperenna. Meidän pihaan se putkahti aivan yllättäen. Liekö tullut muualta tai sitten vanhasta penkistä päässyt viimein kukkimaan asti, kun nurmikkoa ei ole ihan niin läheltä leikattu :)

   Poista
 2. Ihania kuvia sun blogissa <3 Hauska seurata mitä tulevaan pitää :--)

  http://lauraheinikki.fi

  VastaaPoista
 3. Kaunis maalaismiljöö :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis postaus <3 ja kaunis koti sekä pihapiiri teillä. Itse olen myös viimeaikoina pohtinut paljon näitä samoja asioita kun somessa vilisee niitä täydellisiä koteja ja puutarhoja ym. Itsekin haaveilen aina silloin tällöin uudesta keittiöstä, valkoisista lautalattioista ym. mutta sitten taas hyvin nopeasti muistan mitkä ovat ne kaikista tärkeimmät asiat elämässä ja että sitä saa olla kiitollinen että ylipäätänsä on koti jossa asua. Ja itse ainakin tykkään haaveilla ja suunnitella, ajan kanssa näkee sitten mitkä asiat niistä toteutuu ja mitkä ei :)

  Rauhallista sunnuntaita sinne ihanaan maalaismaisemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihania ajatuksia sinulla :) Paljon on samoja haaveita. Haaveilu on ihanaa ja parasta on, kun joskus pääsee aina jonkun jutun jopa toteuttamaan. Jotkut taasen jäävät haaveeksi.
   Teillä on niin kaunis koti ja piha <3
   Iloa viikkoosi!

   Poista
 5. Meillä on vanha talo , yli 20 vuotta vanha ja remonttia sais tehä koko ajan, jos rahat riittäis. Nyt kun me asutaan tässä itse, kaikki kelpaa meille. Mutta kun meillä oli vähän aikaa talo myynnissä, kuuli aivan "kauheita" kommentteja talosta ja pihasta. Päätettiin asua tässä itse. Meille tämä enemmänkin kuin kelpaa. Hyvää sunnuntai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset osaavat olla ajattelemattomia. Vaikka itselle talon myynti ei ole koskaan ollut ajankohtainen, olen kuullut miten kaameita lyttäystuomioita voi myyntiä suunnitellessa tai myynnin yhteydessä saada. Onneksi koti on aina koti ja yleensä asujilleen tärkeä <3 Iloa viikkosi!

   Poista
 6. Teillä on tosi kaunis koti ja ihana miljöö lehmineen <3

  VastaaPoista
 7. Ihania ajatuksia ja samoin joudun aina itseäkin muistuttamaan. Ihana teidän koti on ja upea miljöö kerrassaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Ne tärkeät jutut on hyvä muistaa :)

   Poista
 8. Hyvä kirjoitus! Ei kaiken tosiaan tarvitse olla tiptop, koti on silti rakas koti. Ja mitä juolavehnään tulee, mun mielestä se kuuluu maalaistalojen pihaan.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä tosiaan. Hihi :D No juolavehnä on kyllä erottamaton. Ei sitä saa katoamaan :D Ja voi miten sinnikkäästi se tunkee jok' ikiseen paikkaan!

   Poista
 9. Täältäpä löytyi ihana blogi - ja niin samanhenkiset ajatukset, että jään seuraamaan teidän hetkiä. Ihanaa elokuuta. Noissa maisemissa kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3 Tervetuloa seurailemaan :) Ihanaa elokuun loppua sinulle!

   Poista
 10. Kaunis koti teillä ja niin ihanassa pihapiirissä <3 Hiljaa hyvä tulee! Niinhän se menee! Me myös asutaan vanhaa taloa ja laittamista riittä kokoajan. Mutta kun itse tekee, niin tahti on sen mukaista. Mutta onhan se oma koti aina niin tärkeä ja rakas paikka, vaikka se olisikin vähän keskeneräinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos sinulle <3 Todellakin hiljaa hyvä tulee. Mekin teemme oikeastaan kaiken itse sen mitä töiltä ja arjelta ehtii. Oma koti on rakas ja se hiljalleen tekeminen on oikeastaan aika ihanaa <3

   Poista
 11. Voin helposti yhtyä edellisiin kommentteihin. Sun blogi kuuluu ihan mun suosikkeihini. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos sinulle <3 Niin hyvän mielen sain näistä kommenteista <3

   Poista
 12. Ihana miljöö ja mahtava ympäristö! Remontit ja muut sitten aikanaan. Sehän on juuri se Juju, osaa sitten nauttia matkasta ja jokaisen listan paikalleen saamisesta. Nimimerkillä "Rempattu neljä vuotta ja varmaan jatketaan seuraavat neljä vuotta" q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos <3 Nimenomaan. Ei se päämäärää, vaan matka sinne. Koko elämä on kyllä yksi matka, josta pitää muistaa nauttia. Hetket ovat niin ohikiitäviä, eikä niitä saa takaisin.
   Tsemppiä sinne remppaan ja muistetaan nauttia! <3

   Poista

Kiitos kommentista! :)