19. elokuuta 2016

ELÄMÄN PIENET IHANAT ILOT

Kulunut viikko on ollut melkoinen menoviikko, johon on mahtunut yhtä sun toista. Näin viikonloppua vasten kaipaa jo niitä ihan tavallisia kotijuttuja. Puhtaan pyykin tuoksua ja pieniä piha-askareita sun muuta kotoisaa puuhastelua, johon ei ole viime päivinä riittänyt energiaa.
Tänään aamun menojen jälkeen, olen ottanut kaiken irti tästä päivästä. Aamu oli kovin sateinen ja minulle mainio tapa rentoutua sisätiloissa, on leipominen. Koska makeat jutut oli nyt pois suljettu, päätin tehdä tuoretta leipää lounaalle. Tein hieman muutoksia aiemmin jakamaani spelttileipäreseptiin, sillä tällä hetkellä olen hieman ruoka-ainerajoitteinen. Vielä ohje vaatii hiomista, joten päätin  jakamisen sijaan jättää reseptin hautumaan. Muutamaa lisäystä täytyy vielä kokeilla. Leipä oli kuitenkin lämpimänä aivan  i h a n a a !
Kuin ihmeen kaupalla iltapäivän tullen sää muuttui kerrassaan upean aurinkoiseksi. Ilta kuluikin pihatöissä siivoillen, puutarhavajaa järjestellen, kitkemispuuhissa ja uusia kasveja istuttaen. Lapsi ja koirat nauttivat täysin rinnoin takaisin tulleesta kesäkelistä pitkin pihaa kirmaillen  <3 Niin ihana nähdä, miten hienosti taapero ja koirat tulevat juttuun. Joskus tuntuu, että näillä nuorimmaisilla on ihan omat juttunsa :D Siellä ne pikkuneiti ja Stella-koira kiertelivät yhdessä marjapensaita. Koiralla heilui häntä ja lapsi jutteli iloisesti karvakuonolle. Taisipa molempien suuhun eksyä muutama marjakin. Suloinen parivaljakko!
Tähän päivään on taas mahtunut sitä kaikkea ihanaa pientä, josta niin kovin nautin <3 Päivien sateen ropinan jälkeen, osaa aivan eri tavalla ottaa ilon irti loppukesän lempeistä auringonsäteistä ja tällaiselle masun kasvattajalle sopivasta lämpötilasta. Elämän pienet ihanat ilot ovat korvaamattomia. Se, että osaa elää hetkessä ja nauttia niistä pienistä asioista, saa elämän maistumaan ihanalle.
Nyt me siirrymme pikkuneidin kanssa iltapalapöydän ääreen, joka näyttää hyvin samalta kuin näissä aamupäivän kuvissa. Taidetaan lämmittää muutamat yhdessä leipomamme leivät ja ottaa lasit maitoa. Huomenna soi kello ennen kuutta ja käy tieni aamulypsylle.

Ihanaa viikonloppua <3


2 kommenttia:

Kiitos kommentista! :)