20. kesäkuuta 2016

RASKAUS JA MUUTTUVA KEHO & ARVONTA

Raskaus tuo mukanaan monia muutoksia. Se on monella tapaa mullistava kokemus. Pääsin mukaan Blogiringin ja Indiedaysin suunnittelemaan yhteistyöhön Bio-Oilin kanssa. Minut ja muutama muu bloggaaja haastettiin pohtimaan raskaudenaikaisia kehonmuutoksia teemalla #äitinäkaunis. Minussa kehoni muutokset aiheuttivat ristiriitaisia tunteita sekä ensimmäisellä, että tällä odotuskerralla. Painonnousu tuntuu hurjalta ja hankalalta asialta hallita kun mahassa kasvaa uusi elämä. Mikä on puhtaasti raskaudesta johtuvaa ja mitkä ovat turhia kiloja? Esikoista odottaessani olin päättänyt, että minähän käyn töissä ja lenkkeilen loppuun asti. Vaan kuinkas sitten kävikään. Ennenaikaisten supistusten takia sairasloma alkoi todella aikaisin kun en enää kyennyt lypsyllä kyykkimään. Kiloja alkoi kertyä pelottavaa vauhtia kun en edes kunnon lenkkeilyyn pystynyt. Samalla loputon nälkä tuntui kalvavan vatsassa ja neuvolan puntari näytti pelottavia lukemia.
Tämä toinen raskaus on ollut tähän mennessä hyvin erilainen. Ajoittaisesta väsymyksestä huolimatta jaksan töissä varsin hyvin. Pihahommat sujuvat ja lenkeilläkin käydään. Olo on paljon levollisempi kuin ensimmäisellä kerralla. Kehonmuutokset tuntuvat luonnolliselta matkalta kohti synnytystä ja osaan nauttia enemmän kasvavasta vatsasta. Osaan olla itselleni armollisempi ja hyväksyvämpi. Siksi olen mielestäni #äitinäkaunis. Muutokset, ovat merkki jostain hyvin suuresta. Olen kantanut mahassani ihanan esikoiseni elämän alkutaipaleen ajan ja nyt siellä on uusi pieni ihme kehittymässä ja valmistautumassa tähän maailmaan. Omat lapset ovat lahja. Nämä pienet ovat jotain, mitä ei voi pitää itsestäänselvyytenä.
Yksi erityisen ihanista jutuista raskausaikana, ovat iltahetket yhdessä. Minun ja mieheni iltarutiineihin kuuluu vauvamahan öljyäminen ja samalla pienelle tulokkaalle jutustelu. Ihonhoito on olennainen osa myös raskausaikaa. Tarpeet vain hieman muuttuvat ihon mukautuessa mahan kasvuun. Sain tämän yhteistyön merkeissä testattavaksi pari purkkia Bio-Oilia raskausarpien ehkäisyyn ja hoitoon.  Öljy onkin ollut miellyttävä levittää ja tuoksu on hyvä, mutta yllättäen melko voimakas. Tuote levittyy ja imeytyy ihanasti iholle. Omaan makuuni öljy tuntuu paljon ylellisemmältä kuin esimerkiksi kosteusvoidemainen koostumus. Ihonhoito on rentouttava hyvän olon hetki arjessa. 

Jo olemassa olevat muutamat arvet reisissä ovat vaalentuneet Bio-Oilin käytön aikana. Mahaan en saanut ensimmäisessä raskaudessa pahemmin arpia, eikä niitä vielä nytkään 19. raskausviikon alkaessa ole näkynyt. Rinnat taasen olivat esikoisen imetyksen alkaessa melkoisella koetuksella ja se jätti kunnon venymäarvet jälkeensä. Tällä kertaa olen hoitanut myös tuota ihoaluetta ja pinnassa on hienoista tasoittumista havaittavissa! Pienenä bonuksena myös kasvoni pahiten kuivuvat alueet ovat saaneet öljyhoitoa. Voin kertoa, että normaali kasvorasvani ei ole auttanut tähän raskaudenaikaiseen leuan ihon kuivumiseen ollenkaan. Bio-Oil on kuitenkin saanut alueen pehmittymään ja punertava sävy on tasoittunut hieman. Mikä helpotus!
Tähän kampanjaan mukaan lähtemistä ei tarvinnut kauan pohtia, sillä minulle oli jo alusta asti selvää, että aion ennaltaehkäistä venymäjälkiä myös tässä raskaudessa. Bio-Oil on minulle mainoksista ja ihmisten kehuista tuttu tuote, joten oli huippua päästä testaamaan tätä vihdoin itse. Aloitin käytön nyt toisella kolmanneksella ja aion jatkaa käyttöä koko raskauden ajan, sekä tarvittaessa myös synnytyksen jälkeen. Maha on alkanut vasta nyt toden teolla kasvamaan, joten palailenkin myöhemmin aiheeseen uudestaan. Katsotaan miten vatsan iho tässä raskaudessa käyttäytyy ja haalistuvatko muualle jo tulleet arvet entisestään.


Lopuksi haastan teidät äidit ja tulevat äidit kertomaan mitä ajatuksia teissä raskauden mukanaan tuomat kehonmuutokset herättävät?  Kommentoimalla tähän postaukseen osallistut samalla Bio-Oil -tuotteiden arvontaan, joten jätäthän viestiin sähköpostiosoitteesi.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 26.6 klo 24.00.


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

Onnetar suosi tällä kertaa nimimerkkiä Hippo hiiri.

Paljon onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistujille! Oli ihana lukea teidän kokemuksia ja ajatuksianne raskauden aikaisista kehonmuutoksista <3 Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti voitosta.


Lisää bloggaajien ajatuksia kehosta, raskaudesta, sekä sen tuomista muutoksista löydät Bio-Oilin kampanjasivulta. Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos aihe kiinnostaa!


20 kommenttia:

 1. Anonyymi20/6/16

  Mulla on yksi lapsi ja raskauskiloja tuli yhteensä 14. Ei mitenkään ihan kauhean paljon, mutta vatsa oli valtava ja iloitsen ettei ainuttakaan arkea ollut tullut.. kunnes rv35 huomasin että on ja niin tuli sitten koko vatsa aivan täyteen. Kyllähän se välillä harmittaa että vatsa on rypoyinen ja Arpinen enkä usko että sitä kiinteäksi tulee koskaan Saamaankaan, mutta eipä se kovin tärkeältä tullu itsestä tällä hetkellä :D annukka14@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Todella ihania ja hempeitä kuvia <3

  VastaaPoista
 3. Ensimmäisessä raskaudessa kiloja tuli se normaali 12. Arpia ei vatsaan tullut. Ensimmäisessä raskaudessa en hirveästi antanut lupaa herkutella, silloin tällöin vain. Tässä toisessa raskaudessa olen toiminut samalla tavalla. Alkuraskauden mieliteot ovat kadonneet ja nautin vain puhtaasta kotiruoasta. Kiloja tullut vain 2, puolivälissä mennään. Olen tarkka tuon painon kanssa. En halua enempää kiloja kuin sen 12 tälläkään kertaa ja toivon että nekin ylimääräiset jäävät synnärille kun h-hetki koittaa. Ja tietysti toivon että imetys toimii jälleen hyvänä kilojen karistajana.
  Haleja ja ihania päiviä masun kanssa! <3 aidafounnn@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Anonyymi20/6/16

  Nyt on pakko rehellisyyden nimissä sanoa että höpöhöpö. Bio-oil ei auta poistamaan raskausarpia. Ajansaatossa ne haalenevat ja vaalenevat mutta mihinkään ne ei katoa, kerran revennyt iho ei palaudu entiselleen ja on ihan turha huijata ihmisiä tosin luulemaan. Muutenhan tuo öljy on ihan kiva ja hyvä mutta arpia se ei poista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei poista arpia, vaan öljyäminen on apuna arpien ennaltaehkäisyssä (ei estä kokonaan) ja voi haalentaa jo olemassa olevia arpia, sekä tasoittaa ihon sävyä :) Juuri niin kuin olen omia kokemuksia kertonutkin. Arpien täydellisestä häviämisestä ja ihon täydellisestä palautumisesta ennalleen en ole kirjoittanut, eikä sellaista kukaan ole minullekaan luvannut.
   Öljy on tosiaan kiva ja ollut minulle apuna vanhojen arpien kanssa. Kivaa päivän jatkoa sinulle :)

   Poista
 5. Mulle tuli esikoista odottaessa 16 kiloa lisää, ne hävisivät äkkiä. Toisesta tuli 25!! kiloa, vaikka liikuin paljon enemmän kuin ensimmäisen raskauden aikana - vielä viikko ennen synnytystä painoin treeneissä. Melkonen stressi kiloista tuli, mutta nyt taidan painaa vähemmän kuin ennen esikoista. Kyllä ne kilot karisee, kun kahden termiitin perässä koittaa pysyä.;)
  Hyviä vointeja, kiloilla tai ilman:)

  VastaaPoista
 6. Ensimmäisessä raskaudessa minulle tui jo useita arpia, ja seuraavasta muutama lisää, vaikka rasvasin ja rasvasin. Raskauskiloja ei kuitenkaan tulut kuin vähän reilu 10kg. Ihan mielellään lähtisin kokeilemaan tätä tuotetta.
  Kaikkea hyvää sinulle vatsasi kanssa <3

  VastaaPoista
 7. Meillä on 4 lasta ja jokaisesta kiloja on tullut noin 20, en ole osannut stressata kiloista yhdenkään lapsen kohdalla, ja kyllä ne kaikki ovat hävinneet, nämä ylimääräiset kilot joita nyt on, on ihan itse hankittuja, lasten jälkeen :D. Raskausarpiakaan ei kumma kyllä ole juurikaan tullut... Mutta osallistun arvontaan vaikka raskaus ei minulle, vanhemmalle ihmiselle, enää olekaan ajankohtainen, voisin lahjoittaa tämän sukuun uusinta tulokasta odottavalle, entuudestaan jo pienen lapsen äidille :)

  VastaaPoista
 8. Minulle kertyi raskauskiloja jonkin verran, onneksi vuoden aikana olen saanut kaikki kilot pois ja vähän enemmänkin. Raskausaikana en kiloista juurikaan murehtinut mutta raskauden jälkeen oma keho ei tuntunut omalta. Raskauden aikana käytin manteliöljyn lisäksi juurikin tuota bio-oilia, tykkäsin kyllä tuotteesta :) Hyviä vointeja Sinulle <3

  VastaaPoista
 9. Minä olen synnyttänyt kaksi lasta ja molempien aikaan kiloja kertyi 12. Raskausarpia tuli jo ensimmäisen raskauden myötä, mutta onhan ne vaalentuneet vuosien varrella.
  pia_turunen(at)luukku.com

  VastaaPoista
 10. Anonyymi20/6/16

  Itselläni ei ole lapsia, mutta olen laihtunut yli 20 kiloa, joten raskausarpia kyllä löytyy! Öljyä olisi kiva kokeilla.
  mannanposti(at)luukku.com

  VastaaPoista
 11. Vaikka pelkäsin lähes koko raskausajan, nautin suunnatomasti kasvavasta mahasta ja olin siitä ylpeä. En tosin missään vaiheessa halunnut tuoda sitä tarkoituksenmukaisesti esille, korostaa tai näytellä vatsaani. Kauan kauan toivottu pieni ihme siellä kasvoi :) Raskausarvet olivat pieni juttu kaikkeen kokemaani verrattuna. Kiloja ei tullut ylimääräisiä, koska oksentelin lähes koko raskauden ajan, söin ja liikuin paremmin/enemmän kuin normaalisti.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Kyllä minä muutokset kehossa olisin muuten kestänytkin, mutta aivan älyttömään pahoinvointiin en ollut osannut varautua ja se tuntuikin tosi epäreilulta. Muuttuvasta vartalosta pidin kyllä kovastikin.

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 13. Itse raskausaika ja sen tuomat muutokset olivat vain ihania, rakastin isoa massua. Mutta nämä raskaudenjälkeiset jäljet vaativatkin sitten enemmän sulattelua :D jasminella82 ät gmail.com

  VastaaPoista
 14. Anonyymi21/6/16

  Itse sain melkoiset arvet mahaani siitä huolimatta, että rasvailin tunnollisesti ja paino nousi vain vähän alle 10 kg. Toisinaan arvet harmittaa, mutta olen tavallaan myös ylpeä niistä. Aion kantaa ne ilolla. :) lea.kyllonen (ät) outlook.com

  VastaaPoista
 15. Kyllä se painon nousu ja arvet kauhistuttaa, mutta yritän ajatella, että ne kuuluu asiaan ja että kestän mitä vain kuhan saan lapsen :D taustalla siis vuosien lapsettomuus hoidot ja nyt odotan esikoista rv20. kiiasilvia@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Anonyymi22/6/16

  Henna27
  Painoa on tullut vain hiukan ja sitten kun vauva syntyy voi alkaa kuntoilla enemmän. En siis ole huolissani kehostani enkä muutamista raskausarvista mutta palkinto olisi hyvä testata.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 17. Anonyymi23/6/16

  Luonnollistahan kehon muutokset ovat. Aika maltillisesti on kiloja raskauksissa tullut ja helpohkosti ne ovat lähes kaikki lähteneetkin.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Anonyymi23/6/16

  En ole murehtinut missään kolmesta raskaudesta. Hieman on kyllä tullut kylkiin raskausarpia, joten tuotetta olisi kiva kokeilla.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)