25. huhtikuuta 2016

ELÄMYKSIEN NORJA

Yksi haaveistani on ollut päästä ihailemaan Norjan huikeita maisemia.  Tänä keväänä viimein aloimme tuumasta toimeen. Varasimme vuoden pisimmälle lomalle mökin Tromssasta. Rakastan matkailua ja lähinnä etelän lomiin tottuneena tuntui upealta lähteä tutustumaan pohjoiseen.

Ajoimme käsivarren kautta Kilpisjärvelle, jossa Saanan vieressä oli hieno paikka pysähtyä kokeilemaan trangialla kahvinkeittoa. Käsivarren lapissa fiilistelyn jälkeen jatkoimme matkaa. Hetki rajan ylityksen jälkeen avautui eteemme jo ennennäkemättömän huikeita maisemia! Olenhan minä kuvia ihastellut, mutta Norja on sellainen paikka, joka täytyy kokea paikan päällä.


Grøtfjord


Tromsø

12 tunnin autolla reissaamisen jälkeen saavuimme tukikohtaamme, josta käsin oli tarkoitus tehdä päiväretkiä lähistöön. Kiva pieni mökki oli oiva vaihtoehto pienen lapsen kanssa matkustaessa.
Pohjolan Pariisiksi kutsuttu Tromssa tarjoaa melkoisen määrän ravintoloita ja kahviloita. Meille kuitenkin kaupunkimatkailun sijaan tärkeämpää oli päästä nauttimaan Norjan parhaista elämyksistä - upeista maisemista kaupungin ulkopuolella. Tähän osaan reissusta aion siis tässä postauksessakin keskittyä.

Grøtfjord

Ensimmäinen autoreissumme suuntasi kohti pienen pientä Grøtfjordin kylää ja sen upeaa hiekkarantaa. Näin melko hyisenä vuodenaikana paikka ammotti tyhjyyttään. Tuntui upealta ihailla näkymää, kun paikalla olimme vain me ja muutama lokki huutoineen. Olisin voinut jäädä kuuntelemaan aaltojen loisketta pidemmäksikin ajaksi, sillä merenrannan äänimaailmassa ja tuoksussa on jotain valtavan rentouttavaa.
Kesällä paikan päällä toimii leirintäalue, joten veikkaanpa tämän paikan olevan silloin melko kansoitettu. Itse suosimme yleensä matkailua sesonkien ulkopuolella, jolloin pääsee paremmin nauttimaan rauhallisesta tunnelmasta.
Tromvik - Rekvik

Hiekkarannalta jatkoimme matkaamme Tromvikin kalastajakylään ja sieltä ylös vuorille kohti Rekvikiä.
Olimme varmaan jossain ajomatkan puolessa välissä kun pakkanen kiristyi ylhäällä -4 asteeseen. Soratie alkoi olla hyvin luminen ja ympärillä kohosi suuret kinokset. Ylhäällä oli levennyksellä parkissa muutama auto suksibokseineen. Hiihtäjien tai pikemminkin laskettelijoiden jäljet johtivat kohti korkeampia huippuja. Kerrassaan hurjaa.  Kuulin, että Norjalaisten viikonloppuhuvia on huippujen valloitus ja siellä laskettelu. Täysin merkitsemättömillä reiteillä ja todella ensin pitää kavuta suksilla huipulle. Ei mitään heikkokuntoisten hommaa!


Itse sain tarpeeksi ei minnekkään johtavan näköisestä lumisesta serpentiinitiestä, joten kiinnijäämisen pelossa vaadin paluuta takaisin. Rekvikistä ei nimittäin lähde tietä enää minnekään muualle. Joka tapauksessa oli mahtavaa, että ylös pääsi myös autolla ihailemaan maisemia! Perhettämme vaivanneen flunssan takia kävelyretkeily jäi nimittäin minimiin

Sommarøy

Toisen autoretken kohteena oli näkemisen arvoinen Sommarøy upeine laguuneineen. Vesi oli turkoosia ja hiekka lähes valkoista!  Täällä olisi ollut mahdollista bongata myös valaita. Jäämeri avautuu aavana ja jylhänä näkynä edessä parhailta paikoilta.
Huhtikuu oli Pohjois-Norjassa vielä hyvin talvinen. Ulkoiluvarusteiksi olisi voinut valita lumikengät ja sukset kumppareiden sijaan. Kevyttoppatakki olisi ollut myös kova sana. Täytyy myöntää, että uskottelin itselleni ennen reissua sään olevan paikan päällä paljon keväisempi :D
Tämä reissu ei jää taatusti viimeiseksi tähän maahan. Itse asiassa meillä on jo seuraava haaveiden kohde mietittynä. Olisipa myös mahtavaa,  jos joskus pääsisi paikalle hyvään patikointiaikaan.

Kuvaamiseen ei tällä reissulla pahemmin pystynyt keskittymään, mutta toivottavasti fiilis välittyy sinne ruudun toisellekin puolelle.


Mukavaa viikon alkua!


14 kommenttia:

 1. Mitä kuvia! <3 <3 Valtavan upeita, silmiä avaavia ja mielettömiä! :-) Todellakin olet saanut tunnelman vangittua! :-) Ihan mahtava reissu teillä ollut! <3

  VastaaPoista
 2. Niin kaunista. Tuo olis munkin unelma joskus!!

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia olet ottanut! Mekin ollaan käyty useampana kesänä Norjassa lomareissulla, mutta haluaisin joskus päästä näkemään lumista norjaa. Aina sinne vaan haluaa takaisin... ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja maisemat <3 Aina ei lomalla tarvii kauas lähteä. Kauniit maisemat ja elämykset löytyy lähempääkin <3

  VastaaPoista
 5. wou mitkä maisemat! Oli varmasti hieno reissu.

  VastaaPoista
 6. Maisemat ovat kyllä kohdillaan ja kertakaikkisen upeasti olet saanut vangittua tunnelmat noihin kuviin. <3

  VastaaPoista
 7. Ihania, uoeita ja tunnelmallisia kuvia! Matka Norjaan on myös suunnitelmissa mutta mietin onko ihan väärä kohde matkapahoinvoinnista kärsiville? Kuullut ja lukenut mutkaisista teistä - sattuiko teidän kohteiden välillä "suoria" teitä lainkaan? =)

  VastaaPoista
 8. Wau! Todella kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 9. Upeita maisemia. Kyllä kelpaa! :)

  VastaaPoista
 10. Vau, todella upeat kuvat ja maisemat. Toivottavasti saitte akut ladattua! :)

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia, sanoo kerran Tromsassa pikaisesti käynyt ja uudelleen haluava.

  VastaaPoista
 12. Hienoja kuvia, sanoo kerran Tromsassa pikaisesti käynyt ja uudelleen haluava.

  VastaaPoista
 13. Voi että ihania kuvia! Niin tuttuja paikkoja kaikki nuo <3 Useammat retket on noihin paikkoihin tehty kun asuttiin tuolla! Viimeksi käytiin verestämässä muistoja 2015 talvella, seuraavaksi ois haaveissa päästä elokuussa kun sillon siellä yleensä lämpimintä. :) Mutta niin totta, että vaikka kuvat on hienoja, niin ei sitä todellista näkyä saa millään vangittua kuviin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)