6. maaliskuuta 2016

11 VASTAUSTA PUUTARHASTA


Se olisi sunnuntai. Menossa on mukava aamukahvihetki ja sopivasti aikaa näpyttelyyn. Syksystä asti luonnoksissa on roikkunut 11 kysymystä puutarhasta. Pihajutut ovat koko ajan enemmän ja enemmän mielessä näin kevään lähestyessä, joten hetki tuntui varsin sopivalta uppoutua näihin ihaniin pihajuttuihin!


Mikä on lempikukkasi/kasvisi?

Kiinanpionit. Olen aivan hurahtanut niihin! Tällä hetkellä pihalta löytyy viisi lajiketta ja ehdottomasti pitää saada lisää.


Mikä on parasta puutarhanhoidossa?

Pensaiden leikkaaminen. En tiedä mikä siinä viehättää, mutta parin kymmenenkään pensaan savotta ei tee tiukkaa. Rentouttavaa ja nautinnollista puuhaa.


Mikä on ollut vaikein kasvattamasi kasvi?

Kovin vähän olen ehtinyt kasvatella tähän päivään mennessä, mutta mainittakoon rosmariinin kasvatus siemenestä. Voi miten surkea tulos. Tänä vuonna aion oikaista yrittien kanssa. Hankin kivat ruukut ja valmiit puskat kaupasta!


Onko joku kasvi, jonka kasvattamisessa epäonnistut, mutta et anna periksi, koska kyllä se joskus vielä onnistuu? :)

Jatketaan aiheesta yrttien kasvatus sisällä. Vielä ei ole oikein homma hanskassa. Ehkä joku vuosi palaan siementen kimppuun. Toistaiseksi jätän ne hommat muille. Ulos kylvän tietysti muita juttuja keittiöpuutarhaani. Siellä kasvatus tapahtuu niin ihanan helposti!


Kuuluuko puutarha-apulaisiisi eläimiä?

Kaksi koiraamme ovat mielellään kaikessa menossa mukana :)  Toivottavasti tänä keväänä saamme vihdoin pihan aidattua, jotta karvakuonot voivat osallistua pihahommiin vaapana kirmaillen. Tähän asti ovat joutuneet tyytymään pitkän narun nokassa mukana oloon.


Kirjoitatko blogiisi ennemmin puutarhastasi vai julkaisetko ennemmin valokuvia siitä?

Koko blogini perustuu valokuviini. Tekstit näyttelevät sivuosaa. Kirjoittaminen ei kuulu vahvuuksiini, vaikka se onkin mukavaa puuhaa!


Kuinka monta kukkasipulia olet tänä syksynä istuttanut?

20 niitä taisi maahan upota. Enemmänkin olisin halunnut laittaa, mutta jostain sitä on aloitettava. Kohta alkaa jännäys mitä penkistä nousee!


Mikä on syksyn paras kasvi?

Omenapuu ihanan satonsa takia! Toisaalta myöhään kukkivien päivänliljojen loisto on tervetullut kun meidän muu piha ei enää kuki.


Mikä on joulun kukkasista suosikkisi?

Hyasintit.


Minkä vinkin antaisit aloitteleville puutarhureille?

Aloitteleva tarhuri kun olen, niin en ole ehtinyt vielä kauheasti vinkkivitosia takataskuun keräämään. Paras vinkki lienee kuitenkin se, että valitse kasvit olosuhteiden mukaan ja tutustu kasvien tarpeisiin jo ennen hankintaa. Varminkaan kasvi ei menesty väärällä paikalla, huonosti istutettuna.


Mikä on mottosi oman puutarhasi suhteen?

Perusta huolella.

Haluan uskoa, että huolella suunniteltu ja perustettu puutarha on kiitollisempi hoidettava. Rakastan koristekatteita ja pelkään rikkaruohoja :D Miedän pihalta löytyy eräs sitkeä leviäjä, jota en todellakaan halua uusin penkkeihini!


Kiitos haasteesta:
Puutarhan pauloissa-blogille


Näitä vastauksia on varmasti hauska palata muutamien vuosien jälkeen lukemaan. Nyt ollaan kyllä niin alkutaipaleella pihan kanssa ja ensikesälle riittää taas perustus- ja istutushommia! Haaveissa on jälleen vaikka ja mitä :D Tosin tiedän, että vaikka piha olisi jo täynnä, ei istutushommat ja uudistus siihen loppuisi ;)


Leppoisaa sunnuntaita!


10 kommenttia:

 1. Minäkin laitan kaupan yrtit altakasteluruukkuihin, miksi tehdä asiasta liian vaikeaa :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vastaamisesta haasteeseen :) nuo kiinanpionit on kyllä ihania, olen huomannut pensaiden ja puiden leikkaamisella tuon saman kumman rauhoittavan vaikutuksen :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman kesti, mutta olipas kiva keskittyä pihajuttuihin! Hehe :D Minulla onkin ostoslistalla kunnon oksasakset ja saha... kevään projekteja varten :D

   Poista
 3. Oi että, olipa mukavaa luettavaa :-) Täällä kaikki kasvatus hommat kiinnostaa myös, vaikka monessa epäonnistun :-) Hih.

  Mukavaa iltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Tekemisen ilo on on parasta <3
   Kivaa päivää!

   Poista
 4. Ihania kuvia kesäisestä puutarhasta! Itse pidän kans oikein paljon pioneista! Näyttävät kauniilta penkissä sekä myös leikkokukkina :) Haaveena on joskus oma piha, minne saisi pioneja istuttaa mielin määrin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Toivottavasti haaveesi toteutuu :) Oman pihan laitto on kyllä ollut ihanaa puuhaa, eikä tekeminen lopu kesken :)

   Poista
 5. Juu, kyllä puutarha on jo kovasti mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kunpa pääsisi jo pihalle kuopsuttamaan :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)