27. lokakuuta 2015

KRANSSITTuvassa valmistaudutaan talveen. Kynttilät ovat löytäneet paikkansa, kattovalaisimiin saatiin jo valot ja leivinuunin lämmitys on jo hiipinyt mieleen. Uunin viereen pitäisi tehdä valmiiksi paikka klapeille. Kunhan vain ulkolämpötila painuu nollan alapuolelle, saadaan nauttia syksyn ensimmäisestä lämmityksestä. Lämpimän uunin hehku on eri tunnelmallista ja lämmittävää, mitä pattereista hohkaava tasaisempi lämpö.


Köökkiä on pitänyt toki koristaa muutenkin kuin kynttilöin! Kranssit kuuluvat syksyyn, jouluun ja talveen ehdottomasti. Nämä ihanat puksipuukranssit löysin Putiikki Vanha-Vanto nimisestä nettiputiikista. Olin jo aikaa sitten katsellut, että tuolta pitää hankkia tunnelmaa kotiin talven kynnyksellä.


Olen kerrassaan surkea sitomaan kransseja, joten valmis vaihtoehto oli tervetullut! Riittää kun näitä kaunottaria suihkauttaa raikkaalla vedellä kerran viikossa, niin pysyvät freesinä. Toivottavasti jaksavat joulun yli! Ulos voisinkin harkita muutaman kranssin tekemistä aivan itse. Joskin materiaaleja täytyisi ensin hakea metsästä. 


Keittiöstä on hiljalleen tullut suosikkipaikkani täällä meidän kotona. Vaikka remppaa ei ole tehty pintojen maalaamista enempää, ovat uudet valaisimet ja pienet yksityiskohdat koonneet tilasta kivan kokonaisuuden. Enää ei tunnu niin kauhelta odottaa vielä jopa vuosia sitä, että ehdimme siirtyä kaapistojen, tasojen ja muiden päivitettävien osien kimppuun.8 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit kranssit ja helppo hoitoiset :) Tuollainen kranssi oli meillä viime vuonna ulko-ovessa. Veljeni vaimo on ahkera askartelija ja hän oli valmistanut sen puolukanvarvuista, se oli ihanan yksinkertainen ja kaunis <3
  Se on muuten jännä miten pienillä yksityiskohdilla saa tilasta kuin tilasta aivan uuden ja viihtyisän. Ihanaa päivää teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukanvarvut ovat todella kauniita kransseissa! Niitä olenkin aiokonut käyttää jos innostunun ulos muutaman kranssin väsäilemään :)
   Tuo on totta. Ykistyiskohdilla voi saada paljon aikaan! Kiitos samoin! :)

   Poista
 2. Kauniit ja ihastuttavan kepeät kranssit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Nämä ovat kyllä nätti löytö :)

   Poista
 3. Oi, miten ihanalta kuulostaa tunnelmointi tekstisässi, voin oikein nähdä leivinuunin rätisevän tulen edessäni. Parhautta <3 Kauniit kranssit, tuota nettiputiikkia olen minäkin ihaillut monta kertaa ja suunnitellut tilaavani sieltä. Tosi upeat sinun kuvat edellisessä postauksessa ja keittiön valaisimet ovat upeat nekin. Pienet yksityiskohdat tekevät kodin ja tunnelman. Kaunista päivää sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin jo melkein kuulen rätisevän tulen ja aistin sen lämmön kun muistelen aiempia talvia <3
   Tuolla putiikissa onkin vaikka mitä ihanaa mitä voisin meille kotiuttaa.
   Kiitos paljon <3 Totta! Ykstyiskohdissa on yllättävästi voimaa :)

   Poista
 4. Ihana teksti, jota siivitti ihanat kuvat, aivan ihana! <3 Olet löytänyt kauniit kranssit! :-)

  Itse väkersin viime vuonna varvuista, joka vieläkin ulko-ovessa. En ihan täysin tyytyväinen lopputulokseen, mutta saimpahan tehtyä :-)

  Mukavaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3

   Mutta itse tehty on kuitenkin aina itse tehty! Varvut ovat tosi kauniita kransseissa. Itse olin laiska ja oikaisin näissä sisälle tulevissa :D Toisaalta pelkäsin lopputulosta. Sisällä kun ne näkisi koko ajan :D Hyvää syy siis oikaista vähän. Joskus olen tehnyt havukransseja, mutta en ollut oikein tyytyväinen lopputulokseen.

   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentista! :)