14. heinäkuuta 2015

ITIKKALA

Aika palata mökkimaisemiin kuvien merkeissä. Voi huokaus. Itikkalassa mieli lepää. Isovanhempieni mökki on ollut jo kymmenen vuotta kesän paras paikka. Voi sitä jännitystä kun ensimmäisen kerran matkasimme porukalla paikkaa katsomaan. Tuolloin pappa oli puhunut vain jonkun mummonmökin laitosta ja voin sanoa, että leuka loksahti auki kun mökkitien päässä aukeni upea järvimaisema <3


Tuolloin vielä lahden toisella puolen laidunsivat lehmät ja ilmestys oli kuin vanhasta suomalaisesta elokuvasta repäisty. Kolme mökkirakennusta varmistavat sen, että lomailu onnistuu mukavasti isommallakin porukalla! Lisäksi rantasaunasta irtoaa parhaat löylyt ja ikkunasta voi samalla katsella auringonlaskua järven taa.

Tällä kertaa ilma oli enimmäkseen sateinen, mutta onneksi Pohjois-Savossa riittää nähtävää ja tekemistä yllin kyllin. Iltaisin laitettiin hyvää ruokaa, löylyteltiin ja ihailtiin näkymää paljusta käsin.


Siskoni lainasi näitä kuvia varten objektiiviaan, joka on "pakko saada" -listallani. Kiinteäpolttovälinen putki, jossa valovoimaa riittää sisäkuvaukseen kaikkina vuodenaikoina. Välillä tuntuu jo nyt kesällä, että nykyiset vermeet eivät riitä sadepäivien hämyssä valokuvaamiseen.


Siskoni objektiivissa bokeh (lyhyen syväterävyyden luoma sumentuva tausta) on kaunis, joten siksipä näihinkin otoksiin halusin tätä käyttää. Ylhäällä olevassa kuvassa näkyy Ala-Itikkalan nurkkaa ja ihastuttava ruutuikkuna! Ympärillä kasvaa niittyä, pari omenapuuta ja yläpihalla on sitten enemmän nurmialuetta.

Sisustuksessa olennaisessa osassa ovat vanhat esineet ja "sopivasti vinksin vonskin" -rento mökkityyli ;) 


Sekä ulko, että sisätiloista löytyy paljon kivoja juttuja joita voisin toteuttaa kotonakin. Vanhat emalimukit ovat yksi ihastuksen aihe. Voih näitä kun löytäisi uuteen lautashyllyyni pari! Ehkä täältä paikalliselta antiikkikirppikseltä voisi tehdä taas hyviä löytöjä. Uusi emalimukihan ei ole yhtään sama asia ;)


Öljylyhdyt ovat olleet aikanaan kovassa käytössä ennen sähköjen tuloa. Pidempien mökkireissujen mahdollistamiseksi ja lomaelämän helpottamiseksi tuli sähköt. Nykyään lyhdyt koristavat siellä sun täällä ja luovat kivaa tunnelmaa.kuva: Janita T.


Ihania muistoja jäi tästä kesälomasta Itikkalassa neljän sukupolven voimin ja koko perhe nautti :)
Tällä kertaa runosuoni sykki ja tuli melkoisen pitkä postaus! Toivottavasti pysyitte mukana ja jaksoitte lukea.


Ihania kesähetkiä!10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, teräviä! Ihanalta näyttävä paikka:)

  VastaaPoista
 2. Voi että miten kauniita kuvia!! Aivan ihania ja kesäisiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Mökiltä saa kyllä aina kivoja kuvia ja siellä inspiroituu kuvamaan ties kuin kauan :D

   Poista
 3. Upeat mökkipuitteet teillä!! ♡ Juuri noita samoja sinisiä kukkia poimin äsken lenkkipolun varrelta.. Mitähän lienevät, tuoksu ainakin oli huumaava! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä minäkään mitä ovat, mutta ihania kyllä! :)
   Kyllä tuolla viihtyy :)

   Poista
 4. Jos näistä kuvista ei ihana mökkifiilis irronnut niin ei mistään :) <3 aivan huikeita :) ihanalta näyttää teidän mökki puitteet :) toivottavasti pääsette vielä kesällä uudestaan :)

  Kuulostaa muuten hyvältä tuo objektiivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3 Joo toivotaan, että saadaan joku pikkureissu järkättyä :)

   Jos saan tässä syksymmällä hankittua tuon objektiivin, niin ehdottamasti teen postausta aiheesta! :)

   Poista
 5. Huikeita mökkikuvia ja fiiliksiä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)