26. heinäkuuta 2015

INSPIRAATIOTA PIHALLE

Kävin kesäkuussa kotikonnuillani kyläilemässä. Silloin nähtiinkin paloja mummuni puutarhasta. Samalla reissulla kävimme ihastelemassa Särkän Perennataimiston näyteistutuksia ja hakemassa inspiraatiota omalle pihalle.


Istutusten upeat kivireunukset ovat puhutelleet minua aina! Reunus yhdistettynä upeaan vehreyteen on näyttävä. Meillä ongelmaksi muodostuu kivipula. Täältä kiviä ei löydä mistään! Pellostakaan ei putkahda kuin yksi tai kaksi murikkaa per kevät. Jos siis jollain on ylimääräisiä kiviä, niin lahjoituksia otetaan vastaan! Haluaisin reunustaa joka ikisen tulevan penkin yhtä upeasti.Tyyli sopii mielestäni maatalon pihapiiriin hienosti.


 Toinen silmääni miellyttävä asia on hieno puiden, pensaiden ja perennojen vuorottelu. Hyvä muistutus siitä, että kasvien korkeuserot tuovat mielenkiintoa ja viihtyvyyttä. Olenkin koittanut pitää tämän mielessä omaa pihaa suunnitellessa ja toteuttaessa.


Kolmanneksi ihanat pienet oleskelualueet viehättävät puutarhan lomassa. Itse haaveilen terassin lisäksi toisesta oleskelualueesta aitan eteen. Siihen paistaa mukavasti ilta-aurinko, kun terassi jäisi talon varjoon. Täytyyhän pihamaalta löytyä paikkoja, joihin voi pysähtyä kahvikupposen kanssa tauolle ja ihastella kasvun ihmettä! No haaveilu sikseen. Tässä on talvelle ja keväälle ihan riittävän monta pihan rakennusprojektia, joten sitä terassia saanee odottaa vielä tovin. Isäntä ei kohta pysy enää mukana tässä loputtomien ideoiden virrassa :D

Leppoisaa sunnuntaita!

16 kommenttia:

 1. Ideointi on vain hyvästä kuten haaveilu...silloin uusia rakennuskohteita tulee mietittyä pidemmän aikaa ja ne muotoutuvat, hioutuvat ennen toteutusta ....eli rakennusprojektien lomassa vain kupponen käteen ja haaveet laukkaamaan <3 ... ja ihan ideana, kun joku tulee kylään niin voisit pyytää tuliaisina kiviä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Siksi ideoinkin aina hyvissä ajoin, jotta toteutushetkellä ei mene sormi suuhun. Ja kaikki ideathan ei välttämättä toteutukseen mene. Parhaat vain :)
   Kiitos mahtavasta ideasta! Täytynee ottaa käyttöön :D

   Poista
 2. Itsekin huomaan haaveilevani kivikoista ja kivikkokasveista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on kyllä jotain viehättävää!

   Poista
 3. Kivoja kuvia! Oikein mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja oikea unelmapuutarha. Haluaisin myös jotain tuollaista joskus, runsautta ja kuten sanoit upea tuo puiden,pensaiden ja perennojen yhdistäminen. Täällä on taas niin paljon kiviä, rakastan niitä puutarhassa mutta istuttaminen on hankalaa kun mihin tahansa mihin lapion lyö alas on joku kivimöhkäle vastassa ja armottoman kuivaa maata että harva kasvi pärjää kuumalla kesällä. Itsellä myös suunnitelmissa tehdä yksi iso istustusallas kivistä joksus, yksi meillä jo on mutta siinä on vaan puskia, sitäkin vois muutella :) Täällä vähän sama ettei mies oikein pysy kärryillä kaikissa ideoissa :) Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Särkällä on kyllä upeat istutukset! Siellä on mukava käydä ispiroitumassa.
   Tiedän tuon kiviongelman. Meillä on siinä mielessä helppoa istuttaa ja perustaa uutta peltoa, ettei kiviä oikeastaan ole.
   Ideointi on parasta :D Yhtä mukavaa kun toteutus!
   Ihania pihasuunnitelmia :)

   Poista
 5. Oikein upeita kuvia <3 ja tuo uusi bannerisi on kyllä niin mahtavuus :)

  Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Seija <3 Juu piti saada vähän vaihtelua :)

   Poista
 6. Olen samaa mieltä, että tuo luonnonkivien reunustama istutusalue on todella viehättävä ja sopii paremmin kuin hyvin maatalon pihapiiriin. Ja haaveillahan nimenomaan pitää! :)

  Edellisen postauksesi kakku näyttää aivan uskomattoman herkulliselta. <3 Sitä täytyy kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä haaveilu on ihanaa! Ja vielä ihanampaa kun saa hiljalleen totetuttaa haaveitaan :) Kyllä se odotus aina lopulta palkitaan kun pääsee työntouhuun ja valmista jälkeä alkaa syntyä.

   Kyllä se olikin herkullinen kakku ja on maistunut muillekin! Joten en voi kuin suositella kokeilemaan :)

   Poista
 7. Ihania ideoita, täällä kans pihasuunnittelua tehty viime päivinä... niityn paikalle olen suunnitellut lisää perennoja ja puita/pensaita.. mut niin iso alue, ettei kerralla saa kuntoon :). Nyt jos syksyllä vielä jatkaa ja keväällä ja ensi kesänä lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä pihahommat tahtoo olla sen verran isoja projekteja, että pakko on jakaa hommaa :) Mutta jälkeä onkin sitten mukava katsella! Ihanan kuuloisia suunnitelmia niityn paikalle!

   Poista

Kiitos kommentista! :)