22. toukokuuta 2015

POTAGER GARDEN

Suuria suunnitelmia ja hienoja sanoja pyöritellään nyt pihamaalla. Ihastuttava "potager garden" eli keittöpuutarhani on nyt lapsen kengissään. Kaksi äitienpäivälahjaksi saamaani kasvatuslaatikkoa on nyt täytetty ja toinen kylvetty. Laatikkojen paikaksi valikoitui vastoin aikaisempia suunnitelmia talon sivulta löytyvä aurinkoinen ja viihtyisä kohta raparperin vierestä. Vaikka toisten puutarhakuvissa ihastelen runsautta ja viimeisen päälle laitettua ympäristöä, itse haluan omalle pihalle vähän rennompaa otetta ja väljempää asettelua. Tavoitteena on helppohoitoinen hieman puistomainen puutarha.


Tämä hyötytarha on hauskin osa, jossa saa upottaa sormet multaan joka vuosi. Muualla pääistutukset pyrin suunnitelemaan ja toteuttamaan niin, että ne vaativat vain hyvin vähän hoitoa. Tulevasta perennapenkistä kuitenkin lisää kunhan pääseen kesäkuun alussa aloittamaan toteutuksen!


Eräs pieni kömmähdys sattui näiden laatikoiden kanssa. Toinen jäi suoristamatta ja nyt se on vinossa.  Symmetriaa rakastavan silmään särähtää, mutta onneksi tämä ei vaikuta käytännön puoleen mitenkään! Lisätään muistiinpanoihin:"suorista kaikki laatikot ennen täyttöä".


Voi pihasuunnitelmia riittää ja riittää! Ihana päästä nyt hiljalleen toteutukseen kiinni.


Aurinkoista viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Alku näyttää oikein hyvältä :) on kyllä varmasti ihana laittaa sormet multaan ja touhuta näin hienona päivänä :) ja odottaa sitten niitä kasvatuksia :) huippua :)

  Itsekin sain tänään viimein parveketta aloitettua kun se on viivästynyt ja viivästynyt. Mutta nyt hyvä alku :)

  Iloista ja aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun malttaisi odottaa kasvua :D Se tuntuu niiin hitaalta :) Saa nähdä mitä nousee.

   Sinun parvekekuvia odotellessa! Ihana katsella eri blogeista kesän valmisteluja!

   Kiitos <3

   Poista
 2. Alku on lupaava, samoin jatkosuunnitelmat! :-) Ja lopputulos palkitsee :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti :D Ensimmäistä kertaa kun on tekemässä, niin on aina pieni jännitys mukana. No ensivuonna taas varmaan vähän viisaampi näissä hommissa :)

   Poista
 3. Hienolta näyttää <3 ja ihanilta kuullostavat puutarhasuunnitelmasi. Itse olen myös enemmän ja enemmän innostunut hyötypuutarhasta ja muutaman runsaan perennapenkin haluaisin, mutta katsotaan missä vaiheessa suunnitelmat toteutvat, kuten sanoit, suunnitelmia kyllä riittää :) Aikaisempaan postaukseen piti kommentoida että aivan ihana huone teidän pikku neidillä ja mikä hieno löytö tuo kaunis hevonen <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Jännittävää tämä tekeminen on :) Saa nähdä mitä laatikoista nousee. Suunnittelu on mukava osa kaikkea tekemistä :) Pitää vain koittaa minun lisätä pihan hoidettavia pikkuhiljaa, etten ahnehdi liikaa tekemistä kerralla. Sekin kun on vaarana :D Keittiöpuutarhaan etenkin on vaikka mitä ideoita. Tämä nykyinen viritelmä on näillä näkymin väliaikainen ratkaisu.

   Poista
 4. Voi että, voin vaan samaistua tunteeseesi! Olen ihan samalla innolla ja inspiraatiolla laittanut meidän hyötypuutarhaa tänä vuonna ja hypin kuin lapset tykkimäellä kun mies hankki minulle muutaman laatikon lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat tunnelmat tosiaan :D Puutarhahommat vievät mukanaan!

   Poista
 5. Oih, näyttää ihanalta <3 Minun silmäni ei kyllä mitään vinoa laatikkoa huomannutkaan. Tosin oma puutarhamme on melkoisen vino joka suunnasta, kun olemme miehen kanssa molemmat sellaisia "sinne päin" -tyyppejä. Mutta kasvit peittävät sen, mitä itse ei malta tekovaiheessa viilailla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria <3 Heh.. no vinous ei kuvassa näy :D Mutta enpä minäkään ole huomannut mitään vinoutta teidän puutarhassa :D Se on kuvissa upea ja varmasti paikan päälläkin!

   Poista

Kiitos kommentista! :)