9. huhtikuuta 2015

YRTTIEN KASVATUSTA


Kasvukausi lähestyy. Vihdoin meilläkin alkaa pihalla olemaan sulia kohtia. Pelloilla lumi vajoaa nopeampaa tahtia. Hiljalleen valmistaudutaan vuoden kiireisimpään aikaan. Hiljalleen tarkoittaa sitä, että isäntä joutaa sisälle jopa ennen yhdeksää illalla. Kohta 17 tunnin työpäivät astuvat mukaan kuvioon.


Sisällä meillä vihertää jo, sillä yrttien kasvatusprojektini onnistui! Kolmas kerta toden sanoo. Olin jo heittämässä rosmariinin kanssa hanskat tiskiin, kunnes viimein tänä aamuna ruukusta pilkisti kaksi taimen alkua! Mikä voittajafiilis. En sittenkään ole toivoton näiden kasvien kanssa. Basilika onnistuikin ensimmäisellä kylvökerralla ja se iti hyvin. Nyt vain jännitetään saanko pysymään itäneet yrtit hengissä. Persiljaa haluaisin kasvattaa myös, sillä se on eniten käyttämäni yrtti.


Täällä on tänään testailtu kurottajaa, uutta työkonetta. Nopeuttaa ja helpottaa taas vähän hommia. Nyt vaan odottelen, että pääsen itsekin koeajamaan!

Touhukasta torstaita!


6 kommenttia:

 1. Ihanaa <3, juuri eilen mietin että jos olisi sittenkin pitänyt yrittää kasvattaa yrttejä itse, mutta taitaa olla jo liian myöhäistä?? Mukava kuulla maatilan elämästä, uskon että kevät on raskasta ja työntäyteistä aikaa teillä. Tunnustan etten ole koskaan ollut lähempänä lehmiä kun niitä mitä ovat näkyneet autonikkunasta pelloilla. Olen kyllä kasvanut maalla mutta täällä saaristossa ei paljon maatiloja siihen aikaan enään ollut. Olen hieman kateellinen miehelleni joka on saanut viettää kesät mummonsa maatilalla lehmien ja heinäpellojen keskellä :) Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kyllä pitäisi ehtiä mainiosti yrttien kylvöön :) Maalis-huhtikuu on parasta aikaa. Nyt ainakin jo valo riittää.

   Kevät on esimakua kesästä :D Rehuntekojen ja puintien aikoihin alkaa tosihommat. Kiireajat ovat omalla tavallaan raskasta aikaa, kun vapaapäiviä on nytkin se yksi 5 päivän putki koko 5 kuukauden aikana. Toisaalta mahtuu kesään muutamia hiljaisempiakin päiviä, jolloin voi aamu- ja iltanavetan välissä piipahtaa vaikka uimarannalla :)
   Olin aluksi ajatellut, että en pahemmin tilan töistä täällä kerro, mutta tulin toisiin aatoksiin. Sopivissa määrin siis jatkossakin kerron muiden juttujen ohessa kuulumisia.
   Itse olen sukeltanut tiivimmin lehmien maailmaan vasta nyt aikuisiällä. Työt ovat välillä raskaita ja vastuuta on paljon, mutta toisaalta en vaihtaisi tätä mihinkään muuhun hommaan :)

   Poista
 2. Mahtava kun onnistuit <3 tuo on upea tunne :) ja siitä saa olla ylpeä :)
  Viime kesänä sain chilit kasvamaan vaikka kokonaan ei valmistunut koskaan mutta olin varsin tyytyväinen siihenkin :) ehkä tänä vuonna paremmin vielä :)

  Aurinkoista päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Tsemppiä uusiin kasvatuksiin!
   Kiitos <3

   Poista
 3. Itsellä jäi tänä vuonna esikasvatukset välistä ja siirrän ne suosiolla ensi vuoteen :) Hoidatko sinäkin siis niitä maatilan töitä ? Melkoisen raskailta kuulostaa teidänkin sesonki-aika, joten toivotan oikein paljon jaksamista sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin onneksi olla hoitovapaalla vauvan kanssa :) Silti pitää pysyä kärryillä tilan hommista ja olla mukana miettimässä kehitystä ja milloin mitäkin. Tilan työt rytmittää arkea oli itse töissä tai ei. Vapailla koitetaan nollata ajatukset töistä kokonaan ja silloin onkin parasta lähteä muualle lomailemaan :) Kiitos ♡ Positiivinen asenne, sekä into tätä hommaa kohtaan kantaa pitkälle :) Eihän sitä tässä olisi jos ei tykkäisi :) Ja kaippa se yrittäminen on muillakin aloilla melkoisen sitovaa.

   Poista

Kiitos kommentista! :)