18. maaliskuuta 2015

7 FAKTAA MINUSTA JA SISUSTUKSESTA


Tässä 7 asiaa kotimme sisustuksesta rönsyillen mukavasti faktoihin, joita ette minusta ehkä tiedä.


1. Onko oma sisustusmakusi vuosien saatossa muuttunut ja jos on, niin miten?

En sanoisi varsinaisesti muuttunut, mutta hioutunut kylläkin. Vaaleat raikkaat sävyt ovat kantaneet pitkään. Pidän rustiikkisen ja modernin yhdistelmästä höystettynä hillitysti hempeällä maalaisromantiikkalla. Myös teollinen look aivan pienenä mausteena on kiinnostava. Sitä meiltä ei taida vielä pahemmin löytyä.
En halua sitoutua mihinkään tyyliin yksioikoisesti. Kantava voima on yhtenäinen värimaailma.


2. Kuka päättää teillä sisustuksesta?

Päätämme yhdessä isännän kanssa suurimmat linjat. Tähän aiheeseen olen vastannut laajemmin postauksessa: Tämän talon sisustustyönjako


3. Mihin kodin tilaan tai yksityiskohtaan haluaisit muutosta kodissasi ? 

Meillä on kaikki tilat enemmän tai vähemmän kesken, joten tästä saisi pitkän listan. Eniten tällä hetkellä häiritsee keittiössä maalausta odottavat pähkinän värinen ruokailuryhmä ja puun värinen vanha astiakaappi. Otan ne työn alle heti kun mahdollista.4. Sisustatko trendien mukaan? 

Haluaisin vastata kieltävästi. Hankin yleensä tarpeen mukaan tavaraa. Jos ostan jotain "trendikästä", niin se johtuu siitä, että uskon sen olevan meillä vielä kun trendikin on liitänyt ohi. En lähde jokaiseen muotiin mukaan ja valitsen kotiini vain omat ehdottomat suosikkini. En ole myynyt pois yhtään aikuisiälläni hankkimaa sisustustuotetta ja se kertoo mielestäni jotain valinnoistani ja tavastani sisustaa. Mietin hankintojani enimmäkseen pitkään ja makustellen eri vaihtoehtoja puntaroiden. Ainoastaan hajonneet ja käytössä kuluneet asiat olen laittanut pois. Siltikään meillä ei ole kaapit täynnä krääsää ja käyttämätöntä tavaraa. Toisaalta kun olen vasta 24-vuotias, niin onhan se helppo sanoa ;) Tilanne voi olla eri myöhemmässä elämässä kun sitä tavaraakin on ehkä ehtinyt kertyä pidemmältä ajalta.


5. Minkä sisustushankinnan teit viimeksi kotiin? 

Hankin porrasaulaan maton. Vanhan sisalmaton kumipohja mureni ja jauhoitti jatkuvasti lattiaa. Käytännön syistä tehty hankinta. Toki hankin asioita ihan vain koristeeksikin, mutta keksin kyllä niillekin tärkeän funktion kodissamme ;) Jos pidempiaikaista (vuosien mittaista) tehtävää ei löydy, jää esine hankkimatta. Siinäpä yksi tärkeä kriteeri ostoksilleni.


6. Mainitse 5  lempituotetta, joista uskot ettet koskaan luovu ( sisustukseen liittyvää).

By Niemen Gustav vitriinikaappi, Secto Design seinävalaisin, vanha komuutti, vanha singer ja Tamara Aladinin suuri Tornado -maljakko. Uskon, että nämä löytyvät meiltä vielä eläkeiässäkin. En voisi kuvitella laittavani koko sisustusta uusiksi. Toki kulunutta kunnostetaan, kunnostuskelvotonta poistetaan, aikansa elänyttä uusitaan ja puutteet korjataan.


7. Jos saisit 2000€, niin mihin rahan käyttäisit ja miksi juuri siihen?

Aloittaisin keittiöremontin laittamalla rahaa massiivipuutasoihin, uuteen altaaseen ja hanaan. Ne ovat akuuteimmat uusinnan tarpeessa olevat asiat meidän keittiössä.Tässä tuli ainakin muutama fakta, joita ette varmaankaan tienneet.
Kiitos Sisustus unelmia -blogin Johannalle haasteesta!
Tällä kertaa en lähde haastamaan ketään sen kummemmin. Napatkoon halukkaat kysymykset matkaansa :)Ihastuttavaa keskiviikkoa <3Meillä on ohjelmassa vaihteeksi maatalouskoneita! Heissan siis!

10 kommenttia:

 1. Olipas kiva lukea ja katsella kauniita kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että oli kivaa luettavaa! Kiitos <3

   Poista
 2. Olipas kiva kuulla sinun vastaukset näihin ♥ Mukavaa keskiviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Niin mukavaa luettavaa :) aina tulee uusia juttuja :)

  Iloista päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että oli mukavaa luettavaa! Kiitos <3 :)

   Poista
 4. Ihanaa luettavaa! Kiva haaste, ja tietysti kauniit kuvat ♥

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että pidit! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)