26. helmikuuta 2015

TOIVEISSA KIIKKUTUOLI

Tuvassa leivinuunin läheisyydessä olisi ihana istuskella kiikkustuolissa ja nauttia hohkaavasta lämmöstä. Voi kuinka kaipasin jo raskausaikana keinutuolia, jossa hiljalleen heijailla pienen salamatkustajan kanssa. Nyt olisi hauska ottaa vauva syliin ja kuunnella pienokaisen herskyvää naurua keinuttelun lomassa.

Olenkin ehdotellut, josko sitä hankittaisiin ensi talveksi kiikkutuoli. Pikkutavaraa isommista hankinnoista pyritään aina isännän kanssa yhdessä sopimaan, sillä onhan tämä meidän yhteinen koti :) 
Perinteinen versio kiikkustuolista tuntuu hieman suurelta ja massiiviselta leivinuunin ääreen, joten lähdin pohtimaan lisää vaihtoehtoja.


Yllä oleva Stolab:n Lilla Åland vaikuttaa oikein kompaktilta ja näppärältä. Silti tuolissa on sitä perinteistä tuntua mitä kaipaan.


Ensimmäinen vasemmalta on ihastuttava Artekin Madmoiselle. Käsinojien puuttuminen kuitenkin mietityttää ja löytyyhän meiltä jo yksi Ilmari Tapiovaaran suunnittelema tuoli. 

Keskimmäinen keinu on upea Vitra:n Eames Plastic Armchair RAR. Tämä sopisi meille aivan yhtä hyvin kuin perinteisempikin versio keinutuolista. 

Oikealla on Fredericia Furniture:n J16. Tässä on eniten sitä maalaiskeittiön tuntua. Ehkä sen vaikutelman tekee valkoisen ja rusehtavan paperinarun yhdistelmä. Oikeastaan koko muotokieli henkii maalaistunnelmaa.


Mikä näistä neljästä on sinun suosikkisi?

Kuvat // photos:


12 kommenttia:

 1. Ihania haaveita, jos mulla olis paljon ylimääräistä rahaa ostaisin tuon vitran kiikkutuolin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana ja aika suositun oloinen :)

   Poista
 2. Suosikki on Eames ehdottomasti :) haavelistalla keikkuu :) täydellinen lisä kun tuolit löytyy jo :)

  Toivottavasti kiikkutuoli haave toteutuu teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teiltä löytyy jo tuoliversiota.
   Tässä täytyisikin päättää mihin suuntaan haluaa sisustusta viedä.
   Kiitos :) Toivottavasti pääset jonain päivänä kotiuttamaan Eames -keinun!

   Poista
 3. Vaikea valinta, kaikki on upeita :-) Paitsi epäkäytännöllisin lienee tuo käsinojaton malli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset :) Kuitenkin käytännöllisyys on aika tärkeä seikka.

   Poista
 4. Serkkulikka meni kerran keinutuolilla ympäri, kun tuolin kaarevat jalat olivat takaa liian lyhyet. Tämä kannattaa ottaa valinnassa huomioon, jos taloudessa on hurjapäitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui. Ihan hyvä huomio :) Sitä en osaa sanoa kuinka villi keinuja tuosta pikkuneidistä tulee.

   Poista
 5. Itse ihastuin ensimmäiseen malliin, se oli minulle uusi tuttavuus, vaikka Eames on ollut haavelistalla jo kauan. Tykkään juuri siitä perinteisestä joka on Lilla Ålandissa, mutta silti se on jotenkin raikkaan oloinen :) Leivinuuni ja keinutuoli kuulostaa ihanan tunnelmalliselta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä juuri Lilla Åland ja RAR ovat minun suosikit :) Ovat kuitenkin hyvin eri tyylisiä. Valinta mielestäni vaikuttaa aika paljon tuvan yleisilmeeseen. Saa nähdä mihin sitä päädytään . Toivottavasti vielä tämän vuoden puolella pääsee jonkun kiikkustuolin kotiuttamaan :)

   Poista
 6. Tuo RAR on niin ihana, omalla haavelistalla, mutta tuo minun lähes kaksimetrinen mies ei oikein ymmärrä mikä siinä viehättää :) ehkä ymmärrän yskän kun rassun ei pystyis koko tuolissa edes istumaan :D jää siis varmaan haavelistalle ellen oikein saa ylipuhuttua :D Nuo toisetkin on tosi kauniita <3 ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh aina voi haaveilla ja vähintäänkin fiilistellä kun tuota keinutuolia näkyy monenkin ihanissa kuvissa :) Saa nähdä minkä sitä itse pääsee joskus (toivottavasti tänä vuonna) kotiuttamaan. RAR on kyllä upea, mutta tätä täytyy todella vielä kypsytellä :)
   Ihanaa päivää sinullekin! Jatketaan haaveilua :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)