9. heinäkuuta 2018

Pioni huumaa


Kesä on nyt parhaimmillaan. Aurinkoiset päivät, hellivä lämpö ja rehevä luonto puutarhan ympärillä tuntuvat aivan ihanalta. Alkukesän syreeniaika on jo jäänyt kauas taakse ja juhannuksena oli pionien vuoro aloittaa uusi loistokas jakso. Pari viikkoa olemme jo nauttineet näiden kuningattarien loistosta. Ensin aloitteli vanha pioni talon aurinkoisella seinustalla ja nyt on nautittu usean päivän ajan itse istuttamani, mutta perinteisen 'Sarah Bernhardt' pionin näyttävästä kukinnasta. 
Tämä yksilö tulee vielä komistumaan vuosi vuodelta. Aivan hetkessä ei kukkamäärä saavuta vanhaa pionia, joka tekee monta kymmentä kukintoa. On kuitenkin ihana huomata, että työni puutarhassa alkaa hiljalleen tuottaa hedelmää. Vielä on paljon edessä, eikä tekeminen onneksi koskaan lopu, mutta nämä välietapit tuntuvat niin hyvältä. Onnistumisen elämyksiä.Ensimmäiset istuttamani pionit menetin heti ekana kovana talvena. Tuntui haikealta kaivaa menehtyneet taimet pois, mutta kasvun voima on ihmeellinen ja jo nyt parin vuoden jälkeen uusista istutuksista kukkapenkki loistaa. Vieressä kaksi nuorta pionia vielä kasvattelevat itseään ja toivottavasti lähivuosina kukkivat nekin.
Tämän vaaleanpunaisen kaunottaren kaveriksi olen istuttanut jättipoimulehden, jonka limenvihreään kukintoon olen aivan ihastunut. Niin ihana yhdistelmä pionin kanssa! Myös kasvin lehdet ovat kauniita, joten tämä on näyttävä myös muina aikoina.

Tässä siis pionia kerrakseen ja ehkä ähkyynkin asti. Vai voiko pionista saada edes tarpeekseen?

6 kommenttia:

 1. Niin upean väriset pionit siellä kasvaa 🌸💕🌸

  VastaaPoista
 2. Upeat pionit siellä <3 Täällä ne ovat nyt kukkineet tältä kesältä, aina vähän haikeaa kun niiden kukintaa odottaa niin kovasti. Voi mikä upea sänky ja huone edellisessä postauksessa. Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on kukinta-aika jo reilusti ohitettu nyt. Onneksi näitä seuraa muita omanlaisia kukkijoita!
   Kiitos! Sänky oli kyllä melkoinen löytö :) Mukavaa kesäistä heinäkuuta sinulle <3

   Poista
 3. Näihin ei kyllästy koskaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään :D Joka vuosi ihailen yhtä paljon!

   Poista

Kiitos kommentista! :)