5. kesäkuuta 2017

TULPPAANIKAUDEN ALOITUS


Se on täällä! Meidän puutarhan tulppaanikausi. Omenapuun penkissä kukkii jo ensimmäinen raitatulppaani Tulipa Greigii 'Toronto'. Tämä kuvien kukka ei kuulu suosikkeihini, mutta tulppaanien kukinnan alku ilahduttaa aina yhtä paljon! Raitatulppaaneista ilmeistyi ensimmäisenä keväänä vain osa ja nyt toisena keväänä kasvusto on taantumaan päin. Kyseessä on aikainen tulppaani, joka tänä vuonna ei ole kovinkaan aikainen.


Harmittavasti tässä penkissä tulppaanien kukinta ei osu yksiin omenapuun kukinnan kanssa. Kun omenapuu puhkeaa loistoonsa, on alla rypäs lakastuvia lehtiä. Raaskisinpa vain siirtää nämä kukkaset muualle ja etsiä tilalle myöhäisiä lajikkeita. Penkin Darwin hybridi-tulppaanit nimittäin viihtyvät äärettömän hyvin ja ne ovat tälle vuodelle tuplanneet nuppujen määrän!


Tänään meillä on nautittu täydellisestä puutarhailusäästä ja kitkeminen on tuntunut suorastaan juhlalta. Ei liian kylmä, eikä liian kuuma!

Aurinkoista uutta viikkoa!


4 kommenttia:

 1. Upeat tulppaanit <3 Täällä tulppaanit alkoivat kukkimaan myös vasta viime viikolla ja osa vielä ihan nupussa. Yhdessä penkissä kaikki sipulikukat jostain syystä epäonnistuivat, mistä lie johtunut? Mutta syksyllä laitan kyllä taas vähän enemmän sipuleita maahan. Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lie syynä. Myyrät ainakin taitavat pitää tulppaaneista ja popsia niitä. Meillä viime vuonna laitetut lumikellot kukkivat heikosti, mutta taisitkin viime vuonna vinkata, että saattaa jättää jopa kukkimatta ekana keväänä. Uudet krookukset tekivät vain lehdet ja jättivät kukkimatta. Osa tulppaaneista on taittanut vartensa... liekö tuuli ja pakkanen syynä. Syksyllä tosiaan pitää taas lisätä sipuleita maahan! Sipulikukat jaksavat ihastuttaa! Mukavaa viikkoa <3

   Poista
 2. Oi ihanaa! Meidän tulppaanit eivät ole vielä oikein nupullakaan. Saa nähdä, kukkivatko ollenkaan tänä kesänä... Tänään kuitenkin alkoi sää olla jo kohtuullinen ja loppuviikon ennuste näyttää melko hyvältä. Jospa se kesä sieltä tulisi ja toisi kukatkin tullessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jätti osa viime vuonna laitetuista sipuleista kukkimatta, jospa enemmän ensi vuonna :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)