27. kesäkuuta 2017

LEIKKIMÖKKI - PIHAN HELMIPitkää pohdintaa, miettimistä ja harkintaa. Ideoiden kypsyttelyä. Sellaista on ollut meidän leikkimökin suunnittelu. Ensin mietittiin kokoa. Suuri. Siis todella suuri vai ihan pieni. Tila vain lapsille vai leikkitila, johonkin muuhun yhdistettynä. Ensimmäinen kriteeri oli se, että mökkiin täytyy mahtua aikuisen seisomaan. Pihassa kun on tilaa ja äiti vedetään tuon tuostakin leikkejä katsomaan. Välillä haaveilin yhdistetystä kesähuoneesta ja leikkimökistä, mutta päädyimme unohtamaan ensimmäisen tällä erää. Toisena pohdittiin tehdäänkö mökki alusta asti itse vai ostetaanko valmis paketti. Päädyimme ajan puutteessa valmiiseen pakettiin. Lopputulos on parempi kuin osasin haaveilla. Tyttöjen leikkimökistä on hetkessä tullut pihan helmi.


Mökki sijoitettiin pihalle keskeiselle paikalle ja se näkyy hyvin keittiön ja olohuoneen ikkunasta. Näin lapsien leikkejä on helppo seurata sisältäkin käsin. Piha on aidattu, joten sieltä ei pääse seikkailemaan maatilan puolelle. Leikkimökin vieressä on kasvimaa, marjapensaita  ja omenapuita. Lapset voivat siis leikkien lomassa poimia maisteltavaa hyötypuutarhasta. Se tuntuu ajatuksena suloiselta.


Sisällä puulattia on käsitelty kuultovalkeaksi. Seinät ovat vielä maalamatta. Pieni pirttipöytä pääsi ensimmäisenä huonekaluna paikalleen ja loput täytyisikin itse rakentaa, sekä etsiä muun muassa antiikkiliikkeistä ja muista vanhaa tavaraa myyvistä putiikeista. Tavoitteena on vanhan pirtin tunnelma nykyaikaisella otteella.


Yhtenä teemana mökissä on luonto. Kannoimme jo pikkuneidin kanssa pieneen tupaan lintukirjan ja eläinoppaan, joissa on kauniita piirroksia. Niitä on monet kerrat yhdessä lueskeltu ja tutkittu. Vielä puuttuu ainakin kasvikirja ja luontoa olisi hauska tuoda myös osaksi sisustusta.


Kasvit ja eläimet kiinnostavat pienokaistamme ja onkin ihana tuoda äidin ja tyttären suosikit osaksi mökkiä. Tavoitteena on tehdä viihtyisä tila, jossa itsekin viihtyy pikkuneidin teekutsujen vieraana, sekä muissa hauskoissa puuhissa.


Vielä riittää tekemistä ennen kuin leikkimökki on sisältä ja ulkoa valmis. Ulkopuolella on vielä siistittävää ja sisälle saa tehdä hankintoja hiljalleen, kun mielenkiintoisia tavaroita löytyy. Leikkikeittiö on ainakin suunnitteilla. Mökissä mahtuu juuri ja juuri yöpymään, joten veikkaanpa, että isompana tytöt saattavat nukkua täällä kesäyön jo toisenkin.

Jälleen yksi pihahaave on taas hyvällä mallilla! Unelmoinnin lisäksi on upeaa päästä myös toteuttamaan haaveita!

11 kommenttia:

 1. Upea mökki teillä. Itse tykkään meidän leikkimökistä todella paljon, saisi olla hieman isompi että sinne voisi tehdä pienen sohvan jossa nukkua.

  VastaaPoista
 2. Mökki näyttää todella sievältä ja kauniilta ❤ tuolla saa aikaiseksi ihania leikkejä 🎀

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana, minkä valmistajan mökki on? Haluaisin vastaavan itselleni kesähuoneeksi <3

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis leikkimökki 😍

  VastaaPoista
 5. Suloinen leikkimökki 💗 Tuo aikuisen seisomakorkeus oli ehdoton juttu meilläkin aikoinaan kun leikkimökkiä rakenettiin. Ja kyllä se on edelleen meidän pihan eniten käytetty piharakennus vaikka tytär on kasvanut ja mökin sisustus muuttunut. Iloisia ja ikimuistoisia kesähetkiä 💕

  VastaaPoista
 6. Anonyymi2/7/17

  Voi miten ihana leikkimökki :) Siellä on varmasti ihania hetkiä tiedossa nyt :) Kivaa heinäkuuta <3

  VastaaPoista
 7. Ompa kaunis mökki!

  VastaaPoista
 8. Ihana leikkimökki♡ joka lapsen unelma :D

  VastaaPoista
 9. Anonyymi18/3/18

  Hei! Meilläkin olisi suunnitelmissa rakentaa tai ostaa leikkimökki. Mistä tämä on hankittu?

  Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi27/6/18

   Meillä tämä sama, smartiasta

   Poista
  2. Hei! Blogi on ollut poissa käytöstä, joten kommenttejakaan ei ole tullut seurailtua. Leikkimökki on tosiaan Helmi-leikkimökki ja Smartiasta hankittu :) Tyytyväisiä olemme edelleen hankintaan.

   Poista

Kiitos kommentista! :)