22. joulukuuta 2016

MEIDÄN JOULUKOTI


Kaksi yötä jouluun. Koti alkaa hiljalleen näyttää entistä jouluisemmalta. Lapsen kanssa on koristeltu pipareita ja leivottu joulutorttuja. Mitään isompia askarteluja, leivontoja tai siivouksia ei tänä vuonna ole voinut toteuttaa. Tämän huomioon ottaen olen varsin tyytyväinen kotimme tunnelmaan. Sieltä se joulu vain tulee, vaikka en olekaan yhtä paljon valmistellut kuin ennen.
Olohuonetta koristavat jouluruusu ja valkoinen amaryllis. Oikein kaunis pari yhdessä. Olohuoneen jouluvärit ovat edelleen valkoinen, tummanvihreä ja messinki.Joulutortuista on taiottu monenlaisia ja tänä vuonna koristelin ne piparkakkujen tapaan sokerikuorrutteella. Enkelitortut ovat erityisen kauniita koristeltuina.


 Keittiön jouluvärit ovat perinteinen valkoinen ja punainen. Ihana laittaa ripaus punaista ja täytyy myöntää, että punainen taitaa todella kuulua meidän jouluun. Ilman sitä ei joulu tunnu joululta. Pienikin ripaus siellä sun täällä riittää.


 Tänä vuonna minulla ei ole ollut aikaa tehdä ruukkuihin istutuksia joulukukista, joten olen oikonut melkolailla. Amaryllikset päätyivät lähes sellaisenaan kaupan hyllyltä tähän vanhaan jauhovakkaan. Sopii kivasti vanhan lasitölkin kanssa meidän maalaiskodin tunnelmaan.


Tummanpunaisia omenoita hankin joka jouluksi ihan vain kauniin jouluisen ulkonäön takia. Niitä on ihana sijoitella asetelmiin sinne sun tänne.


Joulukuusi on jo koristeltu, kinkku paistettu ja enää on muutama lahja paketoimatta, sekä viimehetken täydennykset kaupasta hakematta. Hauska huomata, että joulun saa aikaiseksi myös vähemmällä. Paljon puhutusta joulustressistä ei ole tietoakaan. 

Nyt blogi jää noin viikon mittaiselle joululomalle. Joskus on hyvä pitää lomaa myös harrastuksista. Pieni tauko antaa uutta intoa ja energiaa. Jouluna on aika keskittyä oman perheen kanssa oloon. Ensi viikon lomapäivät kuluvat samoissa merkeissä <3

Näiden tunnelmien ja kuvien myötä toivottelen teille

Rauhallista Joulua!


16 kommenttia:

Kiitos kommentista! :)