12. joulukuuta 2016

BLOGIN TULEVAISUUS?


No nyt harmittaa. Blogi päivittyy verkkaiseen tahtiin, eikä minkäänlaista rytmiä ole. Uskokaa tai älkää, mutta kuviakaan en ehdi joka päivä ottaa. Postattavaa riitäisi lähinnä uusimmista ihanista hankinnoista lapsille, kakkavaipoista, puklutahroista, valvotuista öistä ja ensimmäisistä hymyistä. Voisin kertoa yhtä sun toista vauva-arjesta, mutta eihän tämän pitänyt olla mikään kakkavaippoja käsittelevä blogi. Näin kärjistetysti. Aloitinhan blogin aikanaan juuri siksi, että sain silloiselle äitiyslomalle jotain muutakin sisältöä kuin mammailut ja kotityöt, vaikka elämämme silloin sisustusjuttujen ja muun hömpän välissä vilahtelikin.


Nyt olen täysin ristiriidoissa blogini kanssa. En kykene tuottamaan haluamaani sisältöä juuri nyt ja olen pohtinut otanko enemmän perhejuttuja kehiin toistaiseksi elämäntilanteen mukaan. Ehkä blogin kuuluukin elää kirjoittajansa mukana? Vai olisiko sittenkin parempi toteuttaa tätä vain verkkaisempaa tahtia ja pysyä vanhassa sillisalaatissa?


Viime kesänä blogi lähti astetta henkilökohtaisempaan suuntaan ja tähän asti se on näkynyt vain positiivisina muutoksina. Olen saanut paljon positiivista palautetta ja lukijamäärät nousivat huikeasti.


Vauvablogia tästä ei saa tekemälläkään. Tutut teemat ovat ja pysyvät, vaikka painopiste väliaikaisesti muuttuisikin. Nyyttimme kasvaa koko ajan ja ennen kuin huomaankaan, olen jälleen siinä pisteessä, jossa kaikenlainen kodin laitto ja ihanuudet saavat elämässä enemmän sijaa. 


Yksin vastasyntyneen ja taaperon kanssa on kädet aika täynnä, kun perheen toisen aikuisen täytyy kantaa vastuu maatilan pyörittämisestä ja kehittämisestä seitsemänä päivänä viikossa.


Juuri nyt haluan nauttia elosta rakkaiden lapsiemme kanssa, sillä vauvavuosi kaikessa ihanuudessaan ja rankkuudessaan karkaa käsistä hetkessä. Nyt on pohdinnan paikka. Mihin suuntaan blogia seuraavaksi vien. Blogistani on tullut minulle henkireikä, rakas harrastus, jonka päätepysäkki ei todellakaan ole tässä. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa! Mutta minne?

27 kommenttia:

 1. Anna ajan näyttää.. parasta kuitenkin että jatkat. Sinulla on kauniita kuvia täällä.Mukavaa joulua perheellenne :-)
  -Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Aivan ihana kuulla! Tosiaan. Ehkä se aika näyttää ja muovaa blogia, kun tekee sitä mikä hyvältä tuntuu :)

   Poista
 2. Anna ajan näyttää.. parasta kuitenkin että jatkat. Sinulla on kauniita kuvia täällä.Mukavaa joulua perheellenne :-)
  -Sari

  VastaaPoista
 3. Samoja ajatuksia täälläkin on usein<3 Sillisalaatti on parasta;) Jokainen blogi on tekijänsä näköinen, eli anna blogin elää oman elämäntilanteen mukaan ja älä ressaa<3 Mukavaa joulun odotusta ja ihanaa vauva-arkea sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos kommentistasi <3 Tosiaan. Blogi kyllä irtoaisi meidän arjesta totaalisesti, jos nyt liikaa koittaisin vauva-arkea täältä pois sulkea.
   Oikein mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 4. Blogi elää kirjoittajansa mukana, kirjoitat silloin kun siltä tuntuu ja asioista, joista on kiva kirjoittaa/kuvata. Täällä on aina mukava käydä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se menee :) Joskus vain ajatukset jäävät solmuun ja tulee kova rima kirjoittaa yhtään mitään. Kiitos näiden kommenttien, sain taas uutta pontta ja inspistä kirjoittaa <3 Kiva kuulla :)

   Poista
 5. Kirjoita blogia niinkuin jaksat, kiva olisi seurata vaikka harvemmin kirjoittasit.
  Älä ainakaan lopeta !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tätä voisi tähän lopettaa. Niin tärkeä harrastus tämä tässäkin elämäntilanteessa on, vaikka aikaa bloggaamiselle ei meinaa löytyä niin paljon kuin ennen.

   Poista
 6. Sillisalaatteillaan yhdessä :)! Mä olen tullut siihen tulokseen, etten ehkä pysty koskaan valitsemaan vain yhtä aihetta! Näin on just hyvä ja todellakin sen mukaan meet mitä elämässä tapahtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teemme :D Ei minunkaan blogista saa yhden aiheen blogia tekemälläkään. Tai ainakin postaustahti olisi tosi harva ja varmaan koko homma hiipuisi lopulta. Kiitos kommentistasi!

   Poista
 7. Tottakai elämä saa näkyä blogissakin. :) Säikähdin jo, että alat puhumaan jotain lopettamisesta. Pääasia, että kirjoitat - vaikka sitten niistä kakkavaipoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Kiitos <3 Noh.. se lopettaminen on käynyt ihan tosissaan mielessä viime keväänä ja ohikiitävänä ajatuksena se hiipi mieleen eräänä vauvan kanssa valvotun yön jälkeen. Mutta kuten sanottu, ei tämä tähän jää. Kiitos näiden lukuisien kommenttien, tuli aivan uutta syttyä kirjoittaa ja ideoitakin on alkanut tulemaan taas edes vähän normaalimpaan tahtiin :)

   Poista
 8. Elämä kuuluu näkyä blogissa ja postailla voi juuri nin usein kun ehtii. Kyllä me lukijat täällä ollaan ja pysytään. Nautihan olostasi ja rauhallista joulua koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri. Miksi sitä aina välillä meinaakaan eksyä sivuraiteille ja unohtaa koko blogin syvimmän tarkoituksen ja olemuksen. Lämmin kiitos <3
   Oikein mukavaa joulun aikaa <3

   Poista
 9. Olen muiden kanssa samaa mieltä. Annat blogin elää mukanasi jolloin pysyy juuri sinun näköisenäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaita muistutuksia olen kyllä nyt saanut :) Kiitos <3

   Poista
 10. Älä ota painetta! :-) Kirjoitat mistä hyvältä tuntuu! <3 Blogi muuttuu ajan mukana, ja näin se onkin rikkaus! :-) Täällä ollaan, vaikka harvemmin postaisit! :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon järjen sanoista <3 Hassua miten solmuun sitä voikaan välillä bloginsa kanssa joutua.

   Poista
 11. Go with the flow eli anna blogin elää, muuttua ja kasvaa sitä mukaa kun asioita tapahtuu omassa elämässä. Eikä hidastuneesta bloggaustahdista kannata stressata, mä itse kannatan hitaampaa tahtia niin bloggaajana kuin muiden blogien lukijana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on tosiaan hyvä hidastaa. Blogin alussa postasin innostuksissani melkein joka ikinen päivä! Myös lomilla. Aika pian huomasin, ettei se kannata, eikä siitä tule mitään pidemmän päälle. Fiiliksen mukaan mennään. Jos tekee mieli postata joka päivä ja juttua riittää, niin sen teen. Jos tuntuu, että nyt on välipäivien paikka, niin ne täytyy vain rohkeasti pitää. Kiitos kommentistasi!

   Poista
 12. Kirjoittele siitä, mitä kulloinkin tapahtuu teillä. Onhan blogisi nimikin Hetkiä Maalla. Minä ainakin pysyttelen kanavalla, vaikka teksti olisikin kakkavaipoista. Enkä edes itse elä elämässäni samaa vaihetta, lapseni ovat jo teinejä.
  Tykkään sun tyylistä ja kuvista kovasti! Jatka oman näköisellä blogilla, teidän hetkistä maalla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin on kyllä niin hyvä kommentti! Hauskaa, miten lukijoille on välittynyt tämän blogin idea ja itse sen aina aika ajoin unohdan :D Meidän ja minun Hetkiä Maalla. Sitä se on, eikä juttuja pidä liiaksi omasta elämäntilanteesta irrottaa. Kiitos paljon <3

   Poista
 13. Kirjoitat siitä mistä itsestä tuntuu <3 Täällä on sellainen lukija joka on ja pysyy, tykkään blogistasi ihan hirveästi ja kuvat inspiroivat minua itsekin kuvaamaan. Äläkä stressaa bloggaustahdista :) Ihania jouluisia hetkiä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon <3 Ihana kuulla :)
   Mukavia tunnelmallisia jouluhetkiä teillekin <3

   Poista
 14. Anonyymi16/12/16

  Blogi odottaa kyllä!
  Lapset tarvii sua nyt enemmän<3

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä <3 :) Fiiliksen ja jaksamisen mukaan menen.

   Poista

Kiitos kommentista! :)