4. marraskuuta 2016

LAHJA TUOREELLE ISOSISKOLLE

Viimeaikoina on hankittu tulevalla vauvalle yhtä sun toista, eikä tilanne varmasti muutu kovin paljon vauvan syntymän jälkeen. Edessä on melkoinen muutos mitä tulee esikoisen elämään. Hänestä tulee isosisko. Isosiskon tehtävä on tärkeä, mutta samalla hän joutuu opettelemaan entistä enemmän jakamaan asioita ja odottamaan vuoroaan. Vauva saa luonnollisesti paljon huomiota ja itse olen jo valmiiksi pohtinut miten 2-vuotias taaperomme uuteen tilanteeseen reagoi. Tällä hetkellä vauvaa tietysti odottaa hänkin intoa puhkuen, mutta miten käy kun nyytti todella yhtenä päivänä saapuu kotiin.


Olen joskus kuullut, että esikoiselle on ostettu pieni lahja isosiskoksi tai -veljeksi tulon kunniaksi. Lahja on joko ikään kuin vauvalta tai koko perheeltä. Mielestäni ajatus on hirmu kaunis. Vauvat kun yleensä saavat jos jonkin moista muistamista, joten tuntuu ihanalta myös muistaa isosiskoksi tulevaa. Onhan se suuri etappi pienen ihmisen elämässä.


Mietiskelin tovin, mikä olisi sopiva pieni muistaminen pikkuneidille ja sitten sen keksin. Vauvapupu Maileg pupuperheen jatkoksi. Aika täydellistä ja puput ovat pienelle niin rakkaita! Pikkuneiti vie mielellään pienintä pupuaan potalle, syöttää, lukee satuja ja peittelee välillä nukkumaan. Nyt sitten olisi tulossa ihan "oikea" vaippapöksyinen vauvapupu, jota voi hoitaa :) Toki neiti saa osallistua kykyjensä mukaan myös meidän vauvan hoitoon ja pieniä tehtäviä on jo etukäteen yhdessä pohdittukin.


Nyt vauvapupu on paketoitu ja kassissa odottamassa pienokaisemme syntymää. Ajatuksissa on, että esikoinen saa pienen pakettinsa vauvan kotiutumisen yhteydessä. Ja Jos yhtään lastani tunnen ja tiedän, uskon tästä pienestä pupusta tulevan hänelle hyvin tärkeä lelu.

Oikein mukavaa viikonloppua <3

Meidän viikonloppu sujunee melko leppoisissa merkeissä. Tämä äitiyslomailu on oikeastaan aika mukavaa!

14 kommenttia:

 1. Tuossa lahjassa on todella ihana ajatus 💗 aivan oiva lahja siskolle 💗

  Mukavaa viikonloppua ❄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isomman pienen muistaminen tuntuu tärkeältä <3
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Mulla on ollut tapana ostaa isosiskolle myös lahja kun pikkuveli syntyi. Meidän kummankin pojan perheeseen. Pääasia on että isompaa myös muistetaan, hän ymmärtää mutta vauva ei tiedä mitään lahjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Varmasti isommat ovat ilahtuneet, kun heitä on muistettu!

   Poista
 3. Voi että miten ihana idea! Voin vain kuvitella miten onnellinen isosisko on lahjan saadessaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin arvelen, että tämä pieni lahja ilahduttaa kovasti <3

   Poista
 4. Ihana lahja ♥ Muistaminen on isosiskolle varmasti tärkeää ja uskon, että hän saa muiltakin vauvan ihailijoilta lahjoja - ainakin meidän isosisko ja -veli ovat niitä aikoinaan saaneet. Myös isosiskon rooli sujuu varmasti hyvin. Meillä on kolme lasta ja molemmissa väleissä juuri tuo pari vuotta. Tosi hyvin ovat sopeutuneet uusiin tulokkaisiin molemmilla kerroilla ja kaikki kolme ovat aina olleet valtavan tärkeitä toisilleen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla kokemuksia <3 Meillä vähän on tuo uhmaikä alkuvaiheessa, joten sekin mietityttää. Vauvan tulo saattaa aluksi herättää monenlaisia tunteita tai onhan niitä ilmassa muutenkin :). Muistan kun itse tulin isosiskoksi. Olin useamman vuoden vanhempi. Ennen pikkusiskon syntymää tunsin kateuden pistoksia aina välillä, mutta kun vauva tuli kotiin, kaikki negatiiviset tunteet katosivat :) Oli ihana osallistua pienen hoitoon ja isosiskon tehtävä tuntui tärkeältä <3

   Poista
 5. Ihana ajatus ja suloinen pupu paketissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan tämä meidän isompi pieni ilahtuu <3 Ja kovasti kyllä hänkin vauvaa odottaa. On luettu aihetta sivuavia satuja ja mietitty yhdessä minkälaista on kun vauva tulee :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)