11. lokakuuta 2016

UUDEN AJAN ALKU


Tässä sitä nyt ollaan. Lomafiiliksissä. En muista, milloin olisin viimeksi nauttinut todella rennosta ja hitaasta aamusta. Ensimmäisen aamun halusin käyttää sängyssä loikoillen. Ehkä en osaa nukkua pitkään, mutta oli rentouttavaa kerrankin lepäillä ja odotella pikkuneidin heräämistä. Miten ihanaa onkaan kun pieni taapero viipottaa herättyään kainalooni hetkeksi köllimään lämpimien peittojen alle <3 Siitä on mukava suunnata aamupalan laittoon. Kerkesipä isäntäkin meidän kanssa pöytään ja pitkästä aikaa nautittiin aamiaista yhdessä.

Aamupalalta olikin mukava siirtyä kahvikupposen kanssa koneelle naputtelemaan tätä postausta. Taustalla pyörii lastenohjelmat. Lapsi "ui" tyynymeressä ja isäntä hoitelee työhuoneessa vielä asioita. Tuntuu lomalta.


Eilen illalla suuntasin iltalypsylle viimeistä kertaa tänä vuonna. Tuntuu uskomattomalta, että todellakin jaksoin töissä äitiysloman alkuun asti. Mieli oli haikea ja tippa linssissä sain meidän mammoja hoitaa. Ainahan tuonne navetalle pääsee kurkistelemaan, mutta eihän se ole sama asia kuin eläinten hoitaminen. Aikansa kutakin. Edessä on kuitenkin vielä vuosien, vuosikymmenien, työura toivottavasti. Se lohduttaa ajatuksena. Miten työhönsä voikaan rakastua? Käytännön työt ovat  toistaiseksi tauolla, mutta ajan tasalla täytyy silti pysyä. Lypsykarjatilasta ei kyllä ajatuksen tasolla voi ottaa vuoden lomaa. Onhan kyseessä perheyritys ja yhteinen projekti. Aion kuitenkin nauttia tästä uudesta elämänvaiheesta. Siitä, että voin rytmittää päiväni vapaammin ja nauttia olosta esikoisen kanssa.


Tämä on monessa mielessä uuden ajan alku. Toisen lapsen lähestyvä syntymä on suuri ja toivottu muutos elämässä. Yksi vaihe elämästä jää taakse. Olen kiitollinen lapsemme ihanalle hoitajalle, joka jaksoi käydä pikkuneitiä reippaan vuoden hoitamassa. Kun myöhemmin hoitokuviot tulevat taas ajankohtaiseksi, ei enää samaa hoitomuotoa ole saatavilla. Silloin meillekin taitaa tulla paikallinen päiväkoti osaksi arkipäiviä. Se tietää myös 80 kilometriä ajoa päivässä. Tilalta kylälle ja takaisin kahteen otteeseen.


Se, että elämässä on erilaisia vaiheita, tuntuu juuri nyt rikkaudelta. 

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa <3

Me suuntaamme tänä iltana ansaitulle muutaman päivän lomalle näin kolmen kuukauden työputken jälkeen. Blogi päivittynee kuitenkin melko normaaliin tahtiin, sillä jutut minulta ei tunnu kesken loppuvan :)


25 kommenttia:

 1. Ihanaa äippälomaa! <3
  On tämä vaan niin ihanaa aikaa että ei voi kun olla suunnattoman onnellinen! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa äitiyslomaa ja rentouttavaa minilomaa koko perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pieni perheloma tuli kyllä tarpeeseen :)

   Poista
 3. Ihanaa ja nautinnollista äippälomaa sulle <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa äitiyslomaa ja yhteistä lomaa nyt alkuun teille ❤❤

  VastaaPoista
 5. Tunnelmallista äitiyslomaa sinulle <3 ja rentouttavaa lomaa koko perheelle. Kauniit kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Loma tuli kyllä tarpeeseen!

   Poista
 6. Tuo on ihanaa aikaa, eli nauttikaa siitä! :) Ja varmasti nautittekin. Ja toisaalta ihanaa, että nauttii työstä niin että sitä vähän ikävöikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä täytyy nyt nauttia :) Aikansa kutakin. Töihin tahtoo olla ikävä, mutta onpa kerrankin aikaa enemmän käytettävissä.

   Poista
 7. Ihanaa äitiysloman alkua <3 Kuulosti ihanalta tuo mammojen lypsy, mutta onneksi ne ei karjaa mammalomallakaan mihinkään. Aika ihanaa aikaa elätte, nauttikaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Eivät tosiaan karkaa mihinkään ja helpostihan tuonne navetalle kipaisee käymään :)

   Poista
 8. Ihanaa äitiysloman alkua <3 Kuulosti ihanalta tuo mammojen lypsy, mutta onneksi ne ei karjaa mammalomallakaan mihinkään. Aika ihanaa aikaa elätte, nauttikaa!!!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa äitiyslomaa <3 Nauttikaa joka hetkestä.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa äityislomaa! <3
  Nauttikaa joka hetkestä, elätte ainutlaatuista aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä tämä on aika ihanaa aikaa :)

   Poista
 11. Nautihan ihanista aamuista ja äitiyslomasta. Rakastin nuorena navetalla oloa, lehmät vain oli niin ihania. Ystäväni aina sanoikin jälkeenpäin että hän oli ihan varma, että meisä kolmesta (ystävyksestä siis) minä olisin se joka löytää tieni maalle vaan toisin kävi. Maalle muutti meistä se kolmas ja siellä saamme nykyään käydä lehmiä, heppoja, pupuja jne ihastelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Työt eivät tosiaan karkaa minnekään ja hengessähän tässä mukana ollaan äitiyslomasta huolimatta :)

   Poista
 12. Anonyymi14/10/16

  Ihanaa äitiyslomaa! täällä yksi joka ei oikein osaa nauttia, mutta yrittää opetella ;) Ikävä navetalle ja sitä että saisi joskus tehdä jonkun asian rauhassa, yksin ja loppuun asti! Tokihan navetalla käynkin tekemässä kaikkea sitä joka ei lomittajalle kuulu, mukavaa vaihtelua arkeen kyllä! Mutta yritän muistaa että lapset on vaan kerran pieniä ja tämä vauva varsinkin, voi kamala mitä vauhtia se kasvaakaan! :) -Kaisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Noh. Näin heti lomareissulta paluun jälkeen se ikävä töihin jo iski :D Mutta ei tällä kropalla enää tahdo mitään tuosta lypsytyöstä ja rehukärryjen lykkimisestä tulla. Onneksi navetalla on porukkaa, joten voin hyvillä mielin keskittyä itse nyt vähän muuhunkin :) Lypsyllä käynti on tosiaan ollut parhaimmillaan henkireikä ja ehdotonta vaihtelua kotona lapsen kanssa oloon. Se tosiaan on ihanaa, kun saa rauhassa keskittyä töihin ilman, että tarvitsee joka suuntaan revetä :D Kerranhan nämä ovat pieniä, joten siitäkin tahtoo nauttia <3

   Poista
 13. Ihanaa äitiyslomaa sinulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)