1. lokakuuta 2016

AJATUKSIA ÄITIYSLOMASTA + IHANA VAUVAKIRJA


Kaksi viikkoa sitten tästä postauksesta olisi tullut hyvin erilainen. Olisin kertonut, kuinka lähestyvä äitiysloma herättää ristiriitaisia tunteita. Töistä pois jääminen tuntui ahdistavalta ajatukselta. Miten pysyn karjan asioista ajan tasalla kun en käy käytännön töissä? Miten osaan olla lähtemättä hoitamaan huiskuhäntiä? Toisaalta on ihana rauhoittaa loppua kohden tahtia ja saada viettää rennompia päiviä pikkuneidin kanssa. Pienokaisia kotona hoitaessa sitä taasen tuntee, että pitäisi olla navetalla. Siellä tarvitaan käsiä. Jos taasen menisinkin töihin jo vauva-aikana, tuntisin valtavaa syyllisyyttä siitä, että en ole itse hoitamassa pientä lasta kotona. Valtavan ristiriitaista. Riittämättömyys on tunne, joka saattaa synkempinä hetkinä nostaa päätään. Yksi ihminen ei vain voi monistaa itseään kahteen paikkaan.


Loppuraskaus on kuitenkin tehnyt tehtävänsä. Olo on paikoitellen siis sananmukaisesti hyvin raskas fyysisesti. Navettaan ei jaksaisi lähteä kun kroppaa väsyttää jo valmiiksi. Oudolta tuntuu, sillä kyseessähän on oma rakas työni. Kyykystä ei meinaa jaksaa enää nousta ylös. Maha on tiellä lypsimiä laittaessa ja supistus saattaa yllättää kesken kaiken, kun naama punaisena kurottelen lehmän alla. Isäntä on saanut suosiolla tehdä osat minunkin töistä. Enää ei aina pysty. Ei jaksa. Jäljellä on vielä seitsemän iltaa töissä. Ei sillä, että laskisin :D Aika voittajafiilis on! Muutama ilta nyt menee vaikka päällä seisten! Onneksi tämä olo tuli vasta näin lähellä äitiyslomaa. Ja kyllä! Jään erittäin mielelläni käytännön töistä pois täysin hyvällä omatunnolla. Kroppani tarvitsee lepoa ja ensi kuussa pikkuneidin lisäksi vastasyntynyt tarvitsee äitiä enemmän kuin työmaa. Vauvavuosi on niin lyhyt aika elämässä. Se karkaa käsistä nopeammin kuin uskoisikaan, eikä niitä hetkiä saa takaisin.


Raskaasta olosta huolimatta mieli on enimmäkseen virkeä ja intoa riittää.  Aloitin täyttämään mitä ihaninta vauvakirjaa pienokaisellemme <3 Oot niin ihana -vauvakirja vastaa kyllä kaikkiin odotuksiini. Kaunis kokonaisuus, joka inspiroi tallettamaan muistot tyylikkäiden kansien väliin.


Enää odotussivulta puuttuu odotuskuva isännän kera ja  viimeinen miete, jonka lisään lähempänä h-hetkeä. Taidanpa teettää pikkuneidistä ja masustakin viimeisimmässä Vauva-lehdessä (9/2016) Bio-Oilin mainoksessa olleen suloisen kuvan. Saman kuvan voi bongata myös postauksestani: Raskaus ja muuttuva keho.Oikein ihanaa viikonloppua <3

Tänään aion ottaa kunnon viikonloppufiiliksen tekemiseen mukaan, vaikka illalla töihin kipaisenkin :) Niin ja ne syysistutukset alkavat olla valmiit, joten taidanpa kuvailla niitäkin tänne blogiin!

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja loistavia ajatuksia ❤ kovasti tsemppiä loppu raskauteen ❤ kuinka pian aika onkaan mennyt. Hui! 😊

  Ihanaa viikonloppua! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aika on tosiaan mennyt ja menee hurjaa vauhtia :D Viikot vierii silmissä.

   Oikein mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia <3
  Hyvillä mielin jäät keräilemään voimia tulevaan, niitä tarvitaan. 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä tässä alkaa tuntua, että voimien keruu alkaa olla ajankohtaista :) Sitä tosiaan tarvitaan!

   Poista
 3. Ihanaa kun jaksat tehdä noin raskasta hommaa. Hyvällä mielin saat jäädä äippälomalle.
  Ihana kuva sinusta ja vauvamasusta.Iloista loppuodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aivan ihana kun on jaksanut. Ainakin tähän asti :) Esikoisen kohdalla en pystynyt näin pitkälle käymään töissä. Kiitos Tuija <3

   Poista
 4. Toisen lapsen kans tiedostaa paremmin sen että se vauvavuosi menee ohi tosi nopeasti vaikka se raskasta aikaa onkin.Mulla jo ihan hirvittää miten iso tuo puolitoistavuotias on��Ja sulla on kauniit hymykuopat☺Meidän pojilla on kans ja kaikki aina ihastelee niitä��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta. Ensimmäisen kohdalla kaikki oli niin uutta, että vauvavuotta ei ehkä osannut ajatella samalla tavalla. Nyt tuntuu, että aika karkaa käsistä :) Täällä ihmetellään kaksivuotiaan menoa. Vastahan hän oli vauva <3 Nyt jo tuntuu välillä niin isolta tytöltä, että tekisi mieli hetkeksi aika pysäyttää.
   Voi kiitos <3 :)

   Poista
 5. Niin kaunis äiti <3 Ja aivan ihastuttava vauvakirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vi kiitos <3 Mikä tuuri, että näin ihana kotimainen vauvakirja tuli myyntiin juuri sopivasti! Piti oikein ennakkoon tilata, että pääsen hypistelemään heti kun mahdollista :D

   Poista
 6. Ihanan oloinen kirja ja niin kaunis odottaja siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kirja on kyllä ihana! Pitäisi vain ahkerasti sitten kuvia tilailla. Tässä on niin hyvin tilaa sommitella kuvat tekstit sun muut!

   Poista
 7. Tsemppiä viimeisiin raskausviikkoihin. Itsestä tuntui, että aika ei kulu millään, niin odotti vauvaa tulevaksi. Mutta luonto tietää, koska on aika :) Kiitos tuosta vauvakirja-vinkistä. Meillä on vielä hankinnassa vauvakirja, tuo kansio vaikuttaisi kivalta, taidan laittaa tilaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luonto tietää todellakin. Ensimmäisen kohdalla aika mateli! Tätä toista odottaessa tuntuu, etten millään ehdi hankkia ja tehdä kaikkea tarvittavaa (tai ei niin tarvittavaa :D ) ennen h-hetkeä. Äitiyslomankin alkuun osuu kaikenlaisia menoja.
   Vauvakirja on kyllä ihana ja vieläpä kotimainen. Se on iso plussa :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)