10. syyskuuta 2016

NO NYT NIITÄ SAA + OMENAINEN RESEPTI


Viikolla jaoin Instagramin puolella mietteitä siitä, mitä tällä viikolla leipoisin. Saimme nimittäin vieraita ja minusta on mukava tekaista jotain tarjolle, jos vain suinkin ehtii ja jaksaa. Pyörittelin mielessä kaikkea aina ranskalaisesta omenapiirakasta muffinseihin, mutta niin vain perinteinen omena-kaurapaistos vei voiton. Se on ruoan päälle niin ihana jälkkäri kahvin kanssa!




Omat pienet omenapuumme eivät tuottaneet tänä vuonna yhtään maistiaisia, joten olen kovasti odottanut kotimaisten omenoiden saapumista kauppaan. Ilahduin kovasti viimeisimmällä kauppareissulla kun huomasin, että nyt niitä sitten saa! Hamstrasin heti kunnon pussillisen. Nyt ihanaiset omenat koristavat pöytää kukkien korvikkeena.





Tekemäni paistoksen kaverina tarjosin vaniljajäätelöä ja kylläpä maistui herkut sekä vieraille, että isäntäväelle. Tuntuu, että jokaisella on hieman oma tapansa valmistaa tätä omenaista herkkua, joten päätin kirjoittaa tänne muistiin meidän käytössä olevan hyväksi havaitun version.




M E H E V Ä 
O M E N A - K A U R A P A I S T O S


noin 6 omenaa
kanelia oman maun mukaan
noin 0,5 dl tummaa siirappia


k u o r r u t e

100g voita
1 dl ruokokidesokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria


Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko omput pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot piirakkavuoan pohjalle. Valuta siirappia tasaisesti ympäriinsä omppujen päälle.

Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri. Levitä kuorrute omppujen päälle.

Paista noin 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkkaile, ettei kaurapinta tummu liikaa paiston aikana. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai vaniljavaahdon kera.


Tällä kaavalla on syntynyt meidän makuun paras ja oikein mehevä omena-kaurapaistos, jossa omput ovat ihanan pehmeitä.




Voi miten kiva olikaan pitkästä aikaa kattaa pöytää useammalle ja kokoontua porukalla syömään ja kahvittelemaan! Laatuaikaa läheisten kanssa parhaimmillaan, jos minulta kysytään :)





Leppoisaa lauantaita!


Meillä täällä olisi pientä aihetta juhlaan, joten arvatkaapa vaan meinaako taas vähän leivotuttaa :D Ihme vimma päällä!



13 kommenttia:

  1. Todellakin omppuja saa. Meillä on ollut niitä lähes kuutioittain! Omenaa on nautittu ihan joka muodossa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe :D Meillä on kyllä ihan päinvastainen tilanne, mutta sekin korjaantunee muutaman vuoden päästä. Sitten voi ihmetellä mitä oikein kaikella ompulla tekee :D Tosin on minulla jo suunnitelma valmiina. Ne omat omput enää puuttuu!

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköinen tuo omena-kaurapaistos, taidampa kokeilla joku kerta
    tuota ohjetta :) iloista lauantaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tää kyllä upposi parempiin suihin hetkessä. Toki syöjiäkin oli heti useampi. Kivaa lauantaita!

      Poista
  3. Namskis ❤ herkkua :) itse tein eilen kanssa ekan paistoksen ja suurta herkkua oli :)

    Ihanaa viikonloppua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ja oikein ihanaa viikonloppua!

      Poista
  4. Nää kuvat on ihan uskomattoman ihania <3 Tykkään sun blogista tosi paljon :) Eikä omena-kaurapaistoskaan kuulu inhokkeihini ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia! Kauraomenapaistos on niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Onhan se vähän liiankin hyvää herkkua :D Ja jäätelön kanssa minun makuun niin parasta!

      Poista
  6. Kauraomenapaistos on tällä hetkellä lempparini. Tulee tehtyä aika usein kun niin helppo tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan parasta! Niin helppo ja maukas. Tykkään myös kun ei tarvitse jauhoja käyttää :) Täälläkin on nyt muutamaan otteeseen tullut sitä tarjolle tehtyä.

      Poista
  7. Anonyymi22/9/16

    Ihailen, kuinka kauniisti olet kattanut pöydän ja kuinka kauniita kuvia oletkaan saanut vangittua meidän iloksemme. :)
    Anna-Mari

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)