29. syyskuuta 2016

IHANAT KUKKASIPULIT - LUPAUS KAUNIISTA KEVÄÄSTÄ


Lämmin syyskuu. Sitä tämä on ollut. Kauniita päiviä on riittänyt. Tänä vuonna olen viime vuoteen nähden hieman etuajassa kevään kukkaloiston varmistuksen suhteen. Ja tällä kertaa voin todellakin puhua kukkaloistosta, sillä sain upotettua suhteellisen pieneen kukkapenkkiini liki sata kukkasipulia.


Kukkapenkkihän ei tietenkään ole ainoa keino nauttia näistä ihanuuksista. Kukkasipuleita voisi istuttaa ruukkuihin ja laatikoihin. Ajatelkaapa miten ihanalta näyttäisi tulppaaniloisto terassilla tai ulko-oven vieressä! Ajatus houkuttaa kovin, mutta taidan vielä tänä vuonna ainakin jättää ne puuhat muille.


Tällä kertaa valitsin melko monipuolisen lajitelman. Jos taas onnistun, keväällä on odotettavissa lumikelloja, krookuksia, kasvitieteellisiä tulppaaneja, pikarililjoja, narsisseja, papukaijatulppaaneja ja aivan tavallisia tulppaaneja. Saa nähdä miltä lopputulos näyttää, kun nämä sitten aikanaan vuorotellen toivottavasti maasta nousevat. Ehkä koko paraatipenkkini on tukossa :D


Edelliseltä kerralta viisastuneena valitsin tulppaanit kestävyyden mukaan. Voi mikä harmitus olikaan kun tänä keväänä kaunottaret alkoivat parin päivän loiston jälkeen jo näyttää rapistumisen merkkejä! Nytpä sitten näen onko valinnoillani vaikutusta. Pienessä kukkamäärässä on kovin harmi, jos kukinta on hetkessä ohi. 


Kurkistetaanpa vielä miltä viime keväänä penkeissä näytti. Vanhan jo pois kaivetun etupihan penkin krookukset olivat sitkeitä ja nousivat juolavehnä-sammalmatosta uskollisesti joka kevät.  


Omenapuun pikkupenkissä pääsin nauttimaan ensimmäisistä itse laittamistani tulppaaneista.


Maahan upposi noin vuosi sitten kaksikymmentä kukkasipulia. Tänä vuonna määrä moninkertaistui. Jos ensi vuonna haluan vielä lisätä, täytyy kyllä jo perustaa uusi istutusalue tai laajentaa jo olemassa olevia :D


Tällaisia syyspuuhia täällä tällä kertaa. Vielä ehtii hyvin hankkia omat kevään kukkijat, sillä lokakuukin on vasta edessä.12 kommenttia:

 1. Kaunis kevät sinulla tulossa <3 Pitkälti samoja lajikkeita valitsin minäkin tänä vuonna, ovat tosiaan vaan vielä istuttamatta. Vielä ajattelin hankkia vähän lisää tulppaaneja. Viime syksynä laitoin paljon lumikelloja eikä yksikään noussut, kysyin puutarhaliikkeestä niin he sanoivat että voi kestää jopa muutaman vuoden ennen kuin nousevat. Toivottavasti sitten ensi keväänä nekin näyttäytyisivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on mitä jännittää ja odottaa keväällä :) Oi toivottavasti saat ensi keväänä nauttia lumikelloista. Itse valitsin kerratun lajikkeen. Hyvä tietää, että saattavat miettiä ennen näyttäytymistä! Itselläni on vielä omenapuun pikkupenkki mylläämättä. Tosin lisään sinne vain pari kukkasipulia. Katsotaan mitä sieltä sitten jaksaa nousta :)

   Poista
 2. Kiva odotella kevättä ja kauniita kukkia.

  VastaaPoista
 3. Täällä itse istutin viime keväänä vain tulppaanit ja kyllä muuten harmitti kun ne kukki sen hetken ja koko muun ajan tuolla takapihalla on ollut vaan vihreää. Ei kuki mikään. Voi kun ehtisin itsekin kauppaan kukkasipuleita etsimään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tilasin kukkasipulit netistä :D Helppoa ja vaivatonta koneella selailla vaihtoehtoja. Ensin hain vähän kevätinspistä pinterestistä ja sen jälkeen piti useamman kerran käydä valikoimaa selailemassa, ennen kuin olin päätökseni tehnyt :) Nyt on muuten useammassakin verkkokaupassa menossa ale.

   Poista
 4. Oi kuinka mukavalta kuulostaa! <3 Nuo tulppaani kaunottaretkin! :-) Toivottavasti on ihana loisto edessä! :-)

  Jälleen aivan ihastuttavia kuvia! :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Saa sitten aikanaan jakaa kevään fiilistelykuvia täällä <3
   Kiitos <3

   Poista
 5. Niin kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
 6. Minulla on tämäkin homma vielä tekemättä tältä(kin) syksyltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla jäi täällä asumisen ensimmäisinä vuosina tekemättä, mutta jo muutamallakin tulppaanilla sai ihanaa piristystä kevääseen <3 Meillä kun ei pihamaalla kovin paljon kukkijoita vielä ole.

   Poista

Kiitos kommentista! :)