22. syyskuuta 2016

EVÄSRETKI JA SYKSYINEN TERASSI


Taljat, viltit, tyynyt, callunat, kynttilät ja lyhdyt. Niillä on syksyinen tunnelma terassille taattu! Viikonloppuna kannoin pehmusteet pienelle keitaallemme ulos, valmistin herkulliset eväät ja suuntasimme pikkuneidin kanssa pienelle retkelle omalle pihalle.


Aamupäivät ja illat ovat hyisen viileitä, mutta tämä iltapäivä vielä yllätti lämmöllään. Pikkuneiti oli innoissaan pienestä seikkailustamme ja innostuuhan siinä itsekin! Lapset ovat kyllä mahtavia. Niin sponttaaneja ja elämykset syntyvät pienistäkin asioista. Lapsi jos joku, osaa heittäytyä hetkeen ja ottaa kaiken ilon irti! Sitä on ihana seurata hymyssä suin.


Eväinä herkuteltiin vihanneksilla täytetyillä ruisleivillä, kotimaisilla omenoilla ja mehulla. Tavallinen sekamarjamehu sai syksyisen säväyksen tuoreista puolukoista. Kesällä tuli syötyä tuon tuostakin ulkona, mutta syksyn tullen on pysytty tiukasti sisällä ruokapöydän ääressä. Ja nyt vain mietin, että miksi ihmeessä. Tällaisen retken kun voi toteuttaa vaikka talvella, kunhan pukeutuminen on kunnossa! Ihan varmasti viimeistään lumen tullen keitän kuumat kaakaot ja suuntaamme ulos terassille nauttimaan kuumista juomista, sekä talven tunnelmasta <3Aiemmin esittelemäni syksyinen astelema on muuten jo käpristänyt lehtiään, mutta edelleen se on tunnelmaa tuova väripilkku! Meidän terassin sisustuksen punainen lanka onkin kausittain vaihtuvissa istutuksissa ja vanhoissa esineissä.  Ulkosisustaminen on vähintää yhtä kivaa kuin sisätilojenkin laittaminen. Harmi vain, että näin syksyn tullen joutuu säilyttämään tekstiilejä sisätiloissa. Talven pakkasilla olisi ihana levittää vaikkapa porontalja tuohon lavasohvalle. Ehkäpä joskus sellaisen hankinkin. Olen niin heikkona taljoihin!


Täällä on muuten on jo melkein kaikki syysistutusten kasvit hankittu ja ruukutettu! Lupaan jakaa kuvia, kunhan saan ensin kaikki valmiiksi.

Ihania syyspäivä!


20 kommenttia:

 1. Nää on kyllä niin hauskoja retkiä!
  Me kahviteltiin viime keväänä vielä hankien keskellä takapihalla, auringon vielä lämmittäessä <3
  Ihanaa loppuviikkoa, huomenna on perjantai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana retki ollut teillä! Hassua tosiaan miten vähän on tullut näin arkena retkeiltyä :) Helppoa se on kun suuntaa omalle pihalle tai lähimaastoon!
   Oikein kivaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Voi miten ihanalta näyttää ja kuulostaa! Tosi kauniiksi laitettu terassi!

  VastaaPoista
 3. Ihana eväsretki. <3
  Kauniisti olet terassin sisustanut :)

  VastaaPoista
 4. Sinä ja sun kuvat <3 Oikeesti! Kyllä silmä lepää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3 On se vaan niin rakas harrastus tuo kuvaaminen.

   Poista
 5. Ihana retki teillä ollut <3 Meilläkin harrastetaan paljon piharetkiä, ei se kummosta vaadi, jotta koko perhe nauttii :) Aivan ihana tuo syksyinen asetelma! Luonnonantimista on moneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Ei tosiaan vaadi ihmeitä. Voi olla, että aiemmin lapsi on ollut niin pieni, ettei piharetkeily ole ollut niin mieluisaa kesän jälkeen. Nyt pitää kuitenkin korjata tilanne ja evästää välillä omalla pihalla :)
   Kiitos <3

   Poista
 6. Ihana hetki teillä ollut <3 ja niin kauniin syksyinen terassi <3 Samaa mieltä olen sinun kanssa että ulkosisustaminen on yhtä hauskaa sekin. Mukavaa päivän jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Retki oli kyllä mukava ja varmasti otetaan myöhemmin uusiksi.
   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Kaunis teranssi, ihanasti olet laittanut eväät/leivät. Pikku lasten kanssa on hieno tehdä retki omalle pihalle. Ei he sen suurempia asioita tartte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 No niinpä! Pienet asiat riittävät ja varmasti jää mukavia hetkiä mieleen :)

   Poista
 8. Ihana tunnelma teidän terassilla! Pitäisi itsekin joskus tehdä eväsretkiä omalle pihalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ehdottomasti piharetkelle vaan :) Kiva irtiotto, eikä vaadi ihmeitä!

   Poista
 9. Todella kauniit kuvat ja ihanan näköinen retki! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)