3. elokuuta 2016

KESKIRASKAUS: MUUTTUVA KEHO JA HYVINVOINTI


Näin sitä on vain huristeltu raskaudessa puolen välin yli! Elokuu on täällä ja viimeinen kolmannes on aivan kohta käsillä. Voi miten äkkiä aika meneekään esikoisen vauhdittaessa päiviä. Keskiraskaus on ollut ehdottomasti energisempää, melkeinpä hyvinvoinnin aikaa. Toki helteet painavat hieman, mutta olen nauttinut kesästä. Olen onnellinen, että olen jaksanut vielä navetassa kulkea. Päivät ovat olleet täynnä mukavaa ohjelmaa ja on ollut upeaa kokea mitä on, kun odotusaikana jaksaa paremmin.
Keho on luonnollisesti jatkanut muutostaan. Maha on kasvanut ja edessä sen verran, että täytyy jo ottaa pötsi huomioon töissä ja kotitöitä tehdessä. Lantio on selvästi jälleen hieman leventynyt. Täytyyhän siitä muutaman kuukauden päästä mahtua pienokaisen pusertautumaan maailmaan. Lohdutuksena sanottakoon, että esikoisen kohdalla lantio kyllä palautui synnytyksen jälkeen ajan kanssa! Ei ehkä täysin entiseen leveyteen, mutta se ei ole tuntunut tärkeältä seikalta. Saahan se jossain näkyäkin, miten upeaan työhön kroppa on pystynyt!
Ensimmäisessä #äitinäkaunis -teeman postauksessa kerroin hieman raskauskiloihin liittyvistä huolenaiheistani. Nyt voin iloisena todeta, että tähän mennessä painonnousu on pysynyt maltillisena melkein kuin itsestään. Työni maatilalla on sen verran fyysinen ja energiaa kuluttava, että jonkinlaisessa kunnossa pysyy väkisinkin. Toki raskaus on jo pitänyt ottaa huomioon nostoissa ja työasennoissa. Painonnousu raskausaikana on hyvin yksilöllistä, mutta täytyy nyt rehellisesti todeta, että esikoista odottaessani sain syömällä hankalasti pudotettavia liikakiloja. Energiankulutus kun ei sairaslomalla ollut varmastikaan päätähuimaavaa. Oma oloni on ollut kakkosta odottaessa niin paljon parempi, kun olen pyrkinyt huolehtimaan itsestäni ja tulevasta vauvasta syömällä pääosin monipuolisesti ja terveellisesti. Syön hyvin, juon paljon vettä, liikun voinnin mukaan mahdollisimman paljon, lepään tarvittaessa hyvällä omatunnolla, vältän turhaa stressiä ja hoidan omaa kroppaani. Muistakaa tekin helliä itseänne raskausaikana ja sen jälkeenkin. Äidin hyvinvointi kun on yhtä tärkeää kuin pienokaistenkin <3
Hyvää oloa olen saanut rentouttavista saunahetkistä. Ihaninta on kun ottaa aikaa samalla virkistävälle jalkakylvylle, koko ihon kuorinnalle ja kosteuttamiselle. Päivittäisessä ihonhoidossa Bio-Oil on pysynyt matkassa mukana toisen kolmanneksen alusta lähtien ja olen ollut tuotteeseen edelleen tyytyväinen. Öljy kosteuttaa hyvin ja on miellyttävä käytössä. Vatsaan on ilmestynyt muutamia arpia, mutta ne ovat hyvin hentoja ja vaaleita. Vanhat raskausarvet reisissä ja rinnoissa ovat myös vaaleita ja sävy on omaan silmääni hieman tasoittunut öljyn käytön aikana.  En häpeile pitää lyhyitä shortseja saatika mennä uimaan bikineissä. Jos nyt joku rantu kehosta erottuu, niin mitä sitten? Tämä yhteistyö on tehnyt hyvää omalle ajattelutavalleni. Olen pohtinut syvällisemmin raskauden mukanaan tuomia kehonmuutoksia ja olen todella sisäistänyt kuinka hyvää tekee hyväksyä oma keho sellaisena kun se on. Hoitaa, välittää ja huoltaa.

Muistakaa välittää myös itsestänne <3

Vaikka tämä oli nyt viimeinen yhteistyöpostaus aiheen tiimoilta, palaan vielä ennen synnytystä tänne masukuvien ja sen hetkisten tunnelmien kera. Synnytyksen jälkeen myös tietysti kuulumisia luvassa.

Ensimmäisen postaukseni aiheesta masukuvineen voit lukea täältä: Raskaus ja muuttuva keho & arvonta

Lisää muiden bloggaajien ajatuksia kehosta, raskaudesta, sekä sen tuomista muutoksista löydät Bio-Oilin kampanjasivulta4 kommenttia:

 1. Todella suloisia kuvia <3 ihania <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten voinkin niin hyvin samaistua tekstiisi. Olo on ollut todella hyvä. Ensimmäisessä raskaudessa iskiaskipu vaivasi. Veikkaan senkin vaivan johtuneen raskaasta työstäni. Kotihoidossa kun asiakasta ei voi valita ja ergonomia on mitä huonoin. Mutta siltikin pientä neitiä olen joutunut nostelemaan jonka uskon olevan vain hyväksi. Nautitaan vielä tovi kasvavasta masusta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että sielläkin on sujunut hyvin :) Minulla myös iskiakipu vaivasi tosi paljon ensimmäisessä raskaudessa. Nyt on pysynyt aisoissa, vaikka välillä yrittääkin vihoitella. Isompi rajoite on tuo supistelu, joka nyt sekin on pysynyt paremmin kurissa kuin ensimmäisessä :)
   Nautitaan <3 Hyviä vointeja viimeisille kuukausille!

   Poista

Kiitos kommentista! :)