30. heinäkuuta 2016

RUISKAUNOKKIEN AIKA


Eilen illalla aloittelin jälleen pihahommia. Uusinnan tarpeessa olevien marjapensaiden juurilla juhlivat juola ystävineen. Oi miksi en vain raaskinut jo tänä keväänä leikata kaikkia mustaviinimarjoja alas! Ne ovat harvana ja heikkona niin työläitä pitää siistinä. Sen verran raskasta kitkeminen oli, että homma jäi siltä erää yhteen pensaaseen. Raskaus ja lämpimät illat verottavat jaksamista. Puuh.
Onneksi pihalta löytyy myös paljon kauniita juttuja, joihin voi keskittyä <3 Yhtenä esimerkkinä nämä kukintansa aloittaneet ruiskaunokit. Kukkaset ovat vallanneet melkeinpä koko viljelylaatikon itselleen. Juuri ja juuri mahtui vielä yhteen nurkkaan tekemään uusintakylvöjä. Nyt on uudet pillisipulit muhimassa mullan alla ja toiseen laatikkoon sai täydentää salaattivarastoja. Katsotaan ehtivätkö vielä tälle kesää.
Pikkuneiti on ollut ahkerasti apuna puutarhatöissä. Voi miten hauskaa onkaan kun ei tarvitse yksin touhuta :) 

Sain jo muutaman ruiskaunokin maljakkoon asti ja nyt laatikossa pullistelee hurjan monta nuppua ja monen monta kukkaa on jälleen auennut. Voi miten ihanaa onkaan katsella ja kerätä itse siemenestä kasvatettuja kukkia! Nämä ovat nimittäin minulle ensimmäiset sellaiset! Viime vuonna yritin kehäkukkaa, mutta eiväthän ne ehtineet kukkia.

Nyt mielessä muhii jo sen sata uutta ideaa pihaamme. Kesällä on niin helppoa käveleskellä pihamaalla, mittoa ja suunnitella. Talvella kun käytössä on vain paperi ja kynä.
Mukavaa lauantaita!

Minä taidan jatkaa puutarhaunelmointia ja ehkä vielä vähän kitkemistä, jos vain sade ei ala uudestaan.


7 kommenttia:

 1. Ihania piha ihastuksia <3 tosiaan tuo tunne kun saa ihan omasta maasta itse kasvatettuja :)

  Mukavaa lauantai iltaa <3

  VastaaPoista
 2. Suloiset ruiskaunokit <3 Niistä tulee aina mieleen isoäidin kasvimaa :) Itselläni oli myös tarkoitus kylvää niitä, mutta olin liian myöhään liikkeellä joten jätin sitten siemenpussin kauppaan, ehkä ensi vuonna sitten. Kaunista kesäiltaa sinne <3

  VastaaPoista
 3. Ruiskaunokki on aina vaan ihana.
  Yritä kehäkukkaa uudestaan ensi kesänä, viime kesä oli niin kurja.
  On yhtä helppo kuin ruiskaunokki. Krassia voin suositella myös.

  VastaaPoista
 4. Ruiskaunokit on niin kauniita, mummmuni pihalla niitä aina kasvoi!

  VastaaPoista
 5. Ruiskaunokki on ihan mun lemppari <3 Kylvin niitä tänä vuonna sinisenä, vaaleanpunaisena ja valkoisena :)

  VastaaPoista
 6. Puutarhan parissa touhuaminen on kyllä niin ihanaa ja jotenkin tosi terapeuttista, voisin kuopsutella siellä päivät pitkät kaiken aikaa. Meillä se tosin rajoittuu vain parvekkeelle, kun ei ole tällä hetkellä omaa pihaa käytettävissä. Noi ruiskaunokit on kyllä ihania :)

  VastaaPoista
 7. Oi, ruiskaunokit ovat kauniita. Juuri pohdiskelin, josko jostain ojanpenkalta kävisi nappaamassa kotiin maljakkoon. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)