20. toukokuuta 2016

TAAPERO HOITAA YRTTEJÄTänä vuonna ratkaisin yrttien sisäkasvatuksen oikotiellä. Ostin kaupasta valmiin nätin basilikan ja istutin sen kotona vähän isompaan ruukkuun. Ensin puska näytti tykkäävän vähän huonoa, mutta virkistyi sitten ja lähti kasvuun. Ahkera latvominen ja aurinkokylpyjen antaminen tuotti tulosta.

Eräänä aamuna oli aika taas nipsiä ylimpiä kasvustoja. Pikkuneiti seurasi toimiani tarkasti samalla omiaan puuhastellen. Työn päätteksi jätin purkin keittiön jakkaralle nauttimaan auringonpaisteesta. Iltapäivällä lapsella kuulosti yhtäkkiä olevan vähän turhankin hauskaa. Kiiruhdin keittiöön ja näky oli komea. Lattia oli täyttynyt vihreästä silpusta ja lapsi loisti kuin Naantalin aurinko.

Voi pientä yrttien hoitajaa... Äidin basilika oli saanut uuden entistä "ehomman" muodon. Se oli latvottu käsin niin tehokkaasti, ettei jäljellä ollut enää montaakaan lehteä. Ei siinä auttanut kuin alkaa yhdessä lakaisemaan keittiö vihersilpusta. Onneksi mikään ei ollut vielä ehtinyt värjäytyä vihreäksi! Vaan olipa kyllä köökissä herkullinen tuoksu!
Tarkoituksena oli varmaankin ollut auttaa äitiä ja ruokkia koiria. Kröhöm... Neitimme on nimittäin ihan varma, että pohjattoman mahan omaavat kääpiöpinserimme tarvitsevat apua loputtoman nälän selättämisessä. Ne varmaankin voisivat syödä itsensä hengiltä, jos tarpeeksi hyvää herkkua olisi saatavilla.

Noh tällainen yrttien hoitopäivä tällä kertaa. Katsotaan virkkuuko rehu uuteen kukoistukseen vai onko tällä äidillä edessä uuden puskan hankinta.


Hauskaa viikonloppua!


12 kommenttia:

 1. On sinulla vaan ihanan tehokas apulainen! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 :D Pitäähän sitä pienestä pitäen opetella :)

   Poista
 2. Ihana pikku apuri. Ystävälläni on myös pohjattoman mahan omaava kääpiöpinseri ja se koira voisi varmaan syödä hevosenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Kääpiöpinserit ovat kyllä hassuja otuksia :D

   Poista
 3. Voi, ihania nuo pikku apulaiset <3 Olen myös ostanut noita kaupan valmiita yrttejä tänä vuonna :) Basilika tosin vielä hankkimatta. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen löytänyt vasta basilikan kaupan hyllyltä. Ainakin rosmariini pitää vielä saada sisälle. Loput kylvän ja istutan ulos :)
   Hauskaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Voi ei 😅 Onneksi noita saa tarvittaessa uusia!

  VastaaPoista
 5. Ihana apulainen <3 ihanat hetket <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näille muistoille on myöhemmin hauska nauraa <3 Ja näitähän tulee vielä paljon lisää :D

   Poista
 6. Hih, tulipa sitten latvottua perusteellisemmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta :D Meillä ei selvästikkään jätetä mitään puolitiehen. Ainakaan jos taapero osallistuu :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)