1. toukokuuta 2016

MEIDÄN VÄRIKÄS VAPPU
Mahtavaa toukokuun ensimmäistä!

Sää on hellinyt meitä auringon paisteella ja lämmöllä <3 On taas se aika vuodesta, kun sääennusteita tulee seurattua innolla ihania ilmoja odotellen. On pihatöitä ja peltotyöt odottavat edessä päin. Ehkä jatkan siitä mihin jäin viime syksynä. Tämä emäntä nimittäin istui silloin traktorin ratissa kyntämässä ensimmäistä kertaa elämässä :D Jos ei muuta, niin ainakin käymme pikkuneidin kanssa ihmettelemässä traktorin työskentelyä kun sen aika koittaa.
Meidän vappuun on kuulunut raksahommia, ulkoilua, munkkien paistoa, ensimmäisen simapullon korkkaus ja kokkailua keittiössä. Pihaan on nousemassa uusi halli ja sepä työllistääkin isännän melko tehokkaasti. Maatilalla säilytystilaa ja rakennuksia ei kai voi olla liikaa.
Vappuun kuuluu ehdottomasti muutamia perinteitä. Isäntä hoitaa herkullisen siman teon alusta loppuun ja minä huolehdin, että tarjolla on tuoreita maistuvia munkkeja. Tänä vuonna pikkuneiti osasi jo osallistua taikinan tekoon sekoittamalla aineksia ja kaatamalla kuiva-aineita sekaan. Ehkä ensi vuonna neiti muotoilee jo munkkejakin!
Nyt lapsen myötä värikkäät serpentiinit ja ilmapallot ovat palanneet osaksi tätä keväistä juhlaa. Oli ihanaa pitkästä aikaa kattaa pöytä hieman juhlavammin herkutteluhetkeä varten. Mieleen palaavat lapsuuden muistot mummolasta. Haravointitalkoot ja herkulliset munkkikekkerit :)
Kuuluuko teidän vappuun mukavia perinteitä?


Psstt... Kiitos vielä kaikille onnitteluista meidän iloisiin uutisiin Pieni suuri salaisuus-postauksessa! Palailen ehdottomasti pian kommenttien pariin paremmalla ajalla :)


10 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Oikein mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 2. Ihania vappu tunnelmia <3

  Kaunista vappupäivää <3

  VastaaPoista
 3. Ihana Vappu teillä ja kaunis kattaus! :)
  Itsekin nautin eilisestä päivästä perheen kanssa, tänään lähdenkin tekemään iltavuoron. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat!
  Meillä vietetään vappuna tytön synttäreitä!
  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat ja herkut <3 Vasta nyt ehdin blogikierrokselle kun kaikki vapaa aika kuluu tuolla ulkona :) Kaunista toukokuuta sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Todellakin aika on nyt kortilla :) Ihanaa toukokuuta!

   Poista

Kiitos kommentista! :)