4. huhtikuuta 2016

PUUSOHVAN MUUTOS - TESTISSÄ KALKKIMAALI
Helmikuussa päätin pitkän haaveilun ja jahkailun jälkeen hankkia kokeiluun Annie Sloan kalkkimaalia. Puusohva ja moni muu projekti kaipasi ylleen helppoa ja kaunista uutta väriä. En halunnut lähteä hiomaan vanhoja lakkapintoja, mutta hieman epäilin pysyykö kalkkimaali muka oikeasti liukkaalla pinnalla? Rohkaistuin eräänä päivänä, levitin pahvit sohvan alle ja aloin sutimaan. Ihme ja kumma. Maali ei pahemmin valunut. Purkkien mukana tuli hyvät ohjeet ja työstäminen oli melko helppoa. Yhden kerroksen jälkeen pinta oli hieman rustiikkinen. En kuitenkaan lähtenyt levittämään toista kerrosta, sillä ajatuksissa oli kokeilla maalia muuallekin.
Koska puusohvamme sijaitsee keittiön pöydän ääressä, on se melkoisen kulutuksen kohteena. Siksipä viimeistelin maalipinnan vielä samana iltana kirkkaalla vahalla. Vaha haisi todella voimakkaasti, joten melkoisen tuuletuksen tämä operaatio vaati! Ensin olin turhankin ronski vahamäärän kanssa, eikä jälki ollut paras mahdollinen. Lopulta uskoin ohjetta. Vähemmän on enemmän. Levitykseen käytin pientä vaahtomuovin palasta. Meidän taloudesta ei nimittäin löytynyt yhden ainoaa nukkaamatonta rättiä. 

Hieman jännitin pysyykö uusi pinta menossa mukana. Lykkäsin tarkoituksella tämän postauksen tekoa, jotta näkisin miten kalkkimaali ja vaha vanhan lakkapinnan päällä kestävät. Toistaiseksi tämän vajaan parin kuukauden aikana ei ole näkyvissä mitään kulumisen merkkejä. Sohva otettiin heti käyttöön.

Lopputulokseen olen tyytyväinen. Aika lahjakkaasti olen aiemmin onnistunut välttämään puusohvan kellertävän pinnan esittelyä kuvissa, mutta tässä tulee nyt ennen ja jälkeen kuvat!


Muutokseen käytetyt tarvikkeet:

Annie Sloan Chalk Paint, 1L, sävy: pure
Annie Sloan pensselit, iso ja pieni
Annie Sloan Soft Wax, 500ml, väritön

Pala vaahtomuovia vahan levitykseen

Maalia meni noin puoli purkkia yhteen kerrokseen. Vahaa jäi runsaasti tästä projektista.
Tarvikkeet ostin itse Måla & More -verkkokaupasta. Vaahtomuovi löytyi ennestään kotoa.Mitä pidätte muutoksesta?

Itse huokasin helpotuksesta, kun pinnasohvaamme ei tarvitse enää piilottaa patjan ja tyynykasan alle :D Kätevä maali ihmiselle, joka ei jaksa odottaa pitkiä aikoja käsittelyjen välissä ja haluaa ottaa uudistetun huonekalun heti käyttöön!

28 kommenttia:

 1. Kaunis muutos, sopii hyvin! <3 Itsekin olen jonkin verran kalkkimaalilla maalaillut, tykkään sen mattamaisesta pinnasta ja että sillä helppo maalata. Huonosti tosin kestää kulutusta ja pyyhkimistä jos ei vahaa laita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vaha on kyllä pintaan aika ehdoton. Itsekin tykkäsin helppoudesta.

   Poista
 2. Sohvasta tuli todella kaunis. Sopii hyvin teidän keittiöön. Itse olen maalannut JDL kalkkimaalilla. Sinun käyttämä maali vaikuttaa myös todella hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) JDL kalkkimaali on minulla kokeilematta.

   Poista
 3. Tosi kiva muutos! Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Loistava lopputulos <3 aivan ihana <3 kannatti :)

  Täällä odottaa kanssa yksi maali kun vaan saisi aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oi :) Maalailuprojektit on kivoja, mutta ottavat oman aikansa.

   Poista
 5. Noi Annie Sloanin maalit on ihan huippuja! Itsekin maalasin niillä kulahtaneen pinnatuolin, jossa oli jo useita maalikerroksia lohkeillut sieltä täältä. Ei houkuttanut hiontapuuhat, joten chalk paintilla sudin pinniksen ihanan mintunvihreäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin on maali toiminut! Ja mikä ihana väri <3

   Poista
 6. Se jäi tosi hieno! ♥ :) itse maalasin Annie Sloanilla keittiön kaappien ovet ja ollaan oltu todella tyytyväisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Taisinkin lukea juttusi aiheesta :) On siitä moneen!

   Poista
  2. Anonyymi23/10/16

   Hei Ida ja Jenna! Miten kalkkimaali on keittiön kaapeissa kestänyt? Minuaki kiinnostas maalata. Vaatiiko muuta kuin vahan pintaan? Ihana tuo puusohva :)

   Poista
  3. Hei! Keittiön kaapeista kannattaa kysyä suoraan Idalta hänen bloginsa kautta. Hän tuskin viestiä täältä huomaa. Meillä näkyy aavistuksen verran kulumaa, eniten istutussa kohdassa. Puusohvaan pieni kuluma tosin sopiikin :)

   Poista
 7. Todella hieno tuli <3 Itse en ole koskaan vielä kokeillut kalkkimaalia vaikka mielessä on käynyt monta kertaa, ehkä tulevaisuudessa olisi joku sellainen projekti mihin sitä voisin käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Suosittelen kyllä kokeilemaan johonkin :)

   Poista
 8. Tosi hieno lopputulos. Itselläkin on ajatuksissa kokeilla kalkkimaalia, joten hyvät kokemukset kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse kyllä tykästyin. Jos mattapinnasta tykkää, niin varsin kiva vaihtoehto!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä tämä muutos piristi!

   Poista
 10. Todella hieno muutos! :) Itse en ole vielä tutustunut noihin maaleihin, mutta ovat ne ainakin hyvää palautetta saaneet käyttäjiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muiden positiivisten kokemuksien innoittamana minäkin uskaltauduin kokeilemaan :) Kannatti! Säästyin isolta työltä, kun hiomisen pystyi jättämään väliin.

   Poista
 11. Hieno lopputulos ja kiva postaus :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi8/4/16

  Hei, teillä oli olohuoneessa Secton seinävalaisin. Kuuluuko siihen johto ja lamppu, vai millainen se on tarkalleen? Olen sellaista ostamassa käytettynä, mutta siitä puuttuu johto kokonaan.

  -Ella

  VastaaPoista
 13. Mukaan tuli tavallinen pistorasiaan laitettava johto valokatkaisijalla ja lampunpaikalla. Itse lamppu valaisimeen ostettiin erikseen niinkuin yleensä joutuukin.
  Kyseisen valaisimen voi ns. integroida seinään, jolloin esille ei jää johtoja. Meillä se ei ollut vanhassa talossa mahdollista, enkä siksi tiedä sen tarkemmin asiasta.
  En tiedä voiko kyseiseen valaisimeen ostaa johtoja erikseen :/ Toivottavasti tästä oli kuitenkin apua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)