17. helmikuuta 2016

MEIDÄN VANHA PUUTALO


Oi mitkä upeat kelit saapuivat meille tänne Pohjois-Pohjanmaalle! Aurinko paistoi eilen niin kauniisti, että tuli oiva tilaisuus saada tälle talvelle vielä kuvia pihamaalta. Meidän vanha puutalo ei ole tainnut näkyä vielä kertaakaan kuvissa ja ajattelinkin, että tilanne täytyy nyt korjata.


Talomme on -58 rakennettu ja laajennusosa on tehty vuonna -75. Neliöitä sisustettavaksi löytyy 190. Alakerrassa on eteinen, olohuone, keittiö, porrasaula, kylpyhuone, sauna, wc, arkieteinen, pannuhuone, kaksi makuuhuonetta ja toimisto. Kellarikin löytyy, mutta siellä ei ole tullut kyllä mitään säilöttyä. Autotalli on yhtenäinen muun talon kanssa ja sinne pääsee kipaisemaan suoraan arkieteisestä. Yläkerta on tällä hetkellä suljettuna ja odottaa täyttä remonttia. Siellä on vielä kaksi kookasta makuuhuonetta. Tilaa siis riittä, mutta niin riittää myös rempattavaa ja sisustettavaa aivan loputtomasti :D Saa nähdä montako vuotta tässä ahkeroidaan, ennen kuin jokainen nurkka on kertaalleen käyty läpi. Edellinen pintaremppa on tehty 90-luvulla, joten onkin jo korkea aika päivittää kuluneita pintoja. Me olemme asustaneet tässä vasta pari vuotta, joten kovin paljoa emme ole vielä ehtineet tehdä.


Ulkopuolella olisi talon maalausta ja kokonainen puutarha perustettavaksi ;) Suunnitelmat ja haavet ovat suuria, mutta katsotaan mitä sitä tässä vuosien aikana saadaan toteutettua. Tästä meidän kodista on tullut koko perheen projekti. Hiljalleen tehdään itse pieni kohta kerrallaan mitä töiltä ja muulta arjelta ehditään. Varsin mukavaa puuhastelua, jossa näkyy oman käden jälki. Tästä vuosien mittaisesta projektista riittää varmasti kuvattavaa ja kirjoitettavaa blogiin.

Mukavaa viikkoa!
17 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ihan todella ihana talo! Toivon, että itsekkin saisi joskus vastaavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta on kyllä ihana asua vanhassa talossa ja tietysti sijainti maaseudun rauhassa on voittamaton ♡
   Toivottavasti haaveesi toteutuu :)

   Poista
 2. Onpa upean näköinen talo ja ihanasti paistaa aurinko ♡
  Saisinpa teiltä muutaman neliön meille, kaipaisin noin 20-25 neliötä meille lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Nanni ♡
   Meillä neliöitä syövät lähinnä makuuhuoneet. Itsekin voisin ottaa varsinaiseen tupaan lisää tilaa :D

   Poista
 3. Olipa ihanasti tehty postaus :) mukava kuulla historiaa :) ihanaa vanhaa tunnelmaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Tuntui sopivalta hetkeltä kirjoitella hieman itse talostakin :) Ehkä se vilahtaa kuvissa joskus toistekin.

   Poista
 4. Aivan ihanan näköinen talo ja pihapiiri kaikkinensa maatilan rakennuksineen. <3
  Appiukkoni kotipaikka on Puulalla Halmesaaressa ja on myös vanha maatila. Se toimiikin meidän "kakkoskotina" ja mökkinä. Koko saari rakennuksineen on ollut appeni suvussa pian jo 100 vuotta, vuonna 2019 on sitten isot juhlat. Jos kiinnostaa, löytyy tälle Halmesaarelle oma ig-tili nimellä halmesaari. Pikku hiljaa talo tulee kokemaan myös remonttia, päivitetään tiloja tähän päivään kuitenkin kunnioittaen talon vanhaa historiaa. Keittiö ja ruokatila ovat jo täysin rempattu. Samoin myös lasikuisti, eteinen ja yläkerran aulatila. "Erittäin työntäyteinen" kesä siis jälleen tiedossa. =) Pientä haastetta aina tuo mökille tavaroiden kuskaaminen kun on kuitenkin saaressa ja venematka kestää sellaiset 15 minuuttia. Plus tietenkin ensin matka Kuopiosta Kangasniemelle. Tulipas taas pitkät luritukset. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa näkyykin vasta murto-osa piharakennuksista :) Maatilalla on paljon tarvetta säilytystilalle.

   Kuulostaa aivan ihanalta paikalta ♡ Täytyy käydä instassa kurkkaamassa :)

   Poista
 5. Ompas teillä kaunis idyllinen koti siellä <3

  VastaaPoista
 6. Kyllä on niin nätti paikka että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa ♡ Kyllähän tämä alkaa tuntua pikku hiljaa kodilta :)

   Poista
 7. Kaunis talo ja pihapiiri, ihana rauhallisuus <3 Muistuttaa hieman mieheni mummin kotipaikkaa joka ollut lypsykarjatila sekin aikoinaan <3

  VastaaPoista
 8. Anonyymi18/2/16

  Kaunis pihapiiri:)
  Onko teillä lehmät tuossa samassa pihassa?
  Tee joskus postaus navetalla;)
  -Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi18/2/16

   Siis navetasta..lehmistä:)

   Poista
  2. Kiitos :) Nuorkarja asustaa alemman kuvan keskimmäisessä rakennuksessa. Sen taakse jää kylmäpihatto ja lypsynavetta, joissa lehmät asustavat :) Kyllä minä olen sellaista postausta suunnitellut. Täytyy koittaa joskus toteuttaa jossain muodossa :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)