11. helmikuuta 2016

LEIKKIHUONE TAAPEROLLE
Innostuin tammikuun puolella ideoimaan pikkuneidin huonetta eteenpäin. Nyt kun lapsi alkaa todella olemaan taapero, muuttuvat hiljalleen myös leikkitilojen vaatimukset. Enää ei riitä yksi lelukori lattialla ja leikkimattokin on laitettu kauan sitten säilöön.


Pidin melkoiset "huonekalusulkeiset" ja käytin varmasti jokaista tavaraa jokaisessa mahdollisessa paikassa tässä huoneessa. Olen hakenut ideoita netistä ja pohtinut asioita naperon kannalta. Uutena juttuna viime vuonna tuunaamani pieni pirttipöytä siirtyi seinän viereen ja aloin kokoamaan juliste- & piirustusseinää tuohon yläpuolelle. Pikkuneiti tykkää taiteilla, joten piirustuksia on mukava laittaa esille myös lapsen omaan huoneeseen. Helpoiten kuvien vaihtaminen ilman seinän totaalista rei'ittämistä onnistuu hauskoilla teipeillä.


Pirttipöytä toimii hyvin piirustusalustan käytössä, kahvikutsujen pidossa ja palapelien kokoamisessa. Pöydälle on myös helppo taaperon itse nostaa tavaroitaan talteen. Tuolina on tällä hetkellä tuo pieni rahi, mutta on siihen oikeaa lastentuoliakin kaavailtu. Pikkuneidin ensituoli on sen verran matala, ettei siitä yllä pöydän ääressä puuhaamaan. Haluan, että tästä huoneesta tulee hauska ja hyvä paikka leikkiä. Paljon tekemistä lapsen ulottuvilla, eikä pelkästään äidin esteettistä silmää miellyttäviä ratkaisuja. 


Nukkumisnurkkauksen nojatuoli toimii muuten yhteisenä lukupaikkana. Siinä on luettu monet iltasadut ja loruja ennen päiväunia. Hauska miten opiskeluaikaisesta asunnostani mukana kulkenut nojatuoli on saanut tässä kodissa aivan uudenlaisen merkityksen <3


Mukavaa päivää!
4 kommenttia:

 1. Niin suloinen huone ja taapero, ja se on mustakin mukava, että puuhasteltavaa riittää.

  VastaaPoista
 2. Voi että miten s u l o i n e n huone pienellä neidillä. Ihana tunnelma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Isossa huoneessa riittää sisustushaasteita. Pitäisi varmaan täältäkin koittaa ottaa joskus laajakulmakuvaa, jotta kokonaisuus hahmottuisi paremmin :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)