6. tammikuuta 2016

SUUSSA SULAVA MARIANNE SEMIFREDDO


Vieläkö jouluähky vaivaa? No joka tapauksessa tässä tulee nyt eräs ihana kermaisen jäätelömäinen resepti! Semifreddo on  jäätelön ja jäädykkeen herkullinen välimuoto. Kun Fazerin Marianne Crush-rouhe tuli vuosia sitten myyntiin, oli pussin kyljessä tällainen helppo ohje. Testaamisen jälkeen raapustelin reseptin talteen ja siitä on tullutkin yksi luottojälkkärini! 





---------------------------------------------


MARIANNE SEMIFREDDO


1,75 dl sokeria
2,5 dl kuohukermaa
3 munaa
1 dl Fazer Marianne Crush-rouhetta


1. Vaahdota kerma
2. Vaahdota valkuaiset ja 0,5 dl sokeria erillisessä astiassa
3. Vaahdota keltuaiset lopun sokerin kanssa erillisessä astiassa
4. Sekoita vaahdot keskenään varovasti nostellen
5. Kääntele varovasti rouhe joukkoon, jottei vaahto lässähdä
6. Jäähdytä


Tarjoillaan puoliksi jäätyneenä.


---------------------------------------------





Olen tarjonnut tätä runsaiden illallisten  (muun muassa jouluna) jälkiruokana ja siksi tehnyt aika pieniä annoksia. Jaoin vaahdon 10 muoviseen kertakäyttömukiin ja laitoin tasaiselle alustalle pakastimeen jäätymään. Itse en ole jaksanut oikeaoppisesti ajoittaa jälkiruoan tekoa niin, että se olisi puoliksi jäätynyttä. Olen tehnyt jälkkärin jo edellisenä iltana pakkaseen ja sieltä sitten ottanut vähän ennen tarjoilua esille. Semifreddon saa irtoamaan mukista kun antaa sen hetken olla huoneen lämmössä ja sitten käsillä vähän lämmittää kupin reunoja ennen kumoamista. Pahvimukista tätä on todella vaikea saada irtoamaan, mutta niitäkin olen hätätilanteessa käyttänyt. Arkisemmassa tilanteessahan tätä voi mussuttaa vaikka suoraan kivoista pahvikupeista :) 




Ihanan herkullisia hetkiä!



6 kommenttia:

  1. Siis voi nams :) tuota täytyy sopivassa tilanteessa kokeilla :) meille yhteiseksi se kun ei käy kananmunan takia mutta tyttöjen iltaan teen :) kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttöjen iltaan varmasti herkkua :) Tekisi itsekin mieli tehdä pian uudestaan!

      Poista
  2. Näyttääpä todelka herkulliselta. Todelka kaunis kuva :)

    VastaaPoista
  3. Tein tämän saman jälkkärin tapaninpäivänä meille, äitini on joskus löytänyt ohjeen ja antanut sen minulle ja aika usein se on meidän jälkkäri juuri jouluna :) Tunnelmallista loppiais-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihana ohje ja siitä kiva, että sen voi valmistaa tarvittaessa hyvissä ajoin alta pois :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)