13. joulukuuta 2015

PÖKKYLÄN PUNANEN TUPA


Sunnuntaita!


Meillä oli eilen mitä ihanin päivä yhdessä muutamien läheisten kanssa. Kokoonnuimme Luohualle Pökkylän Punaselle Tuvalle juhlistamaan mummun merkkipäivää ja nauttimaan mitä herkullisimmista jouluruoista. Kamera räpsyi tiuhaan ja kuvia ehti kertyä melkoisesti. Luvassa on mukava nippu otoksia!Vastassa meitä oli kaunis kattaus upeassa salissa.  Pääsimme herkuttelemaan ensimmäistä kertaa tälle vuotta kinkulla ja muilla perinteisillä jouluruoilla. Olipa tarjolla myös niin herkullinen kylmäsavulohimousse, että sitä aion kokeilla valmistaa omaankin joulupöytäämme.


Tunnelma oli iloinen, sillä eipä näitä kokoontumisia turhan usein ole. Pikkuneiti oli vauhdissa uudessa paikassa ja naurua, sekä pienten jalkojen töminää riitti :) Olipa jo toisen kerran hyvä syy laittaa ihana Mayoralin pitsimekko pikkuiselle. Vain juhlakengät jäivät naperolta puuttumaan.


Ruoan, jälkiruoan ja kahvittelun väleissä pidimme vähän taukoa. Pökkylän Punanen Tupa oli täynnä kaikkea ihasteltavaa. Saimmepa kuulla myös paikan historiasta . Ajatelkaa, että  Pökkylän tilaa on asutettu vuodesta 1550 asti. Moneen sataan vuoteen mahtuu tarinaa ja tapahtumaa.


Paikassa on vietetty varmasti monet juhlat ja minua yllätti eniten, että hääjuhlaa on saavuttu viettämään tänne pääkaupunkiseudulta saakka. Toisaalta onhan tämä miljöö upea ja melkein keskellä Suomea vieraita ajatellen.


Väliaikaohjelmana me naiset olimme tietysti aivan innoissamme sisustusmyymälän ja lankakaupan valikoimista. Oli vanhoja, sekä uusvanhoja esineitä ja huonekaluja. Löytyi valikoima kalkkimaaleja, viehättäviä GreenGate-astioita, Svaneforsin tekstiilejä ja vaikka mitä muuta.


Tämä putiikki on sellainen runsauden sarvi, että se täytyy kyllä kiertää useaan kertaan ja monesta suunnasta, jotta mahdollisimman monta ihanuutta osuisi silmään. Ja kyllähän me ostoksia lopuksi teimmekin.


Joulun tunnelmaa oli loihdittu myös myymälän puolelle kauniilla kattauksella ja ihanin asetelmin.


Oli hauska huomata, että Pökkylä on melkein ohikulkumatkalla meiltä kotikaupunkiini. Sanoinkin jo isännälle, että myymälässä täytyy poiketa toisenkin kerran. Ties vaikka joskus joku ihana vanha huonekalu tarttuisi matkaan!


Lisää Pökkylän Punasesta Tuvasta:
Nyt me alamme pikkuneidin kanssa suunnittelemaan tämän päivän jouluvalmisteluja. Vielä on monta asiaa tekemättä ja pieni lomakin on edessä ennen joulua!

Hyvää Lucian päivää!


11 kommenttia:

 1. Onpas ihanan tunnelmallinen paikka. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Oih! Ihanan näköistä ja todella tunnelmallista! Olen itse käynyt parissa paikassa, jossa on ollut todella lämmin tunnelma! Pitääpä mennä uudestaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tunnelmallinen paikka! Tällaisissa paikoissa on kiiva fiilistellä ja kuvata :)

   Poista
 3. Anonyymi13/12/15

  Kiitos todella kauniista kuvista ja sanoistasi. Kuten jo eilen toivotettiin: tervetuloa toistekkin! :)

  Hyvää joulua sinulle ja koko perheellesi.
  P.S facebookki sivuilamme on tämän hetken ajankohtaisemmat aukioloaikamme, joten kannattaa facebookista seurata ajankohtais tiedotuksiamme.

  Terveisin
  airi pökkylästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallisissa paikoissa on kiva kuvata ja blogissa jakaa käyntivinkkejä :) Kiitos kiitos! Eiköhän me ohikulkumatkalla poiketa.
   Lisäsinkin facebook-linkin juttuun, jotta kiinnostuneet voivat käydä kurkkaamassa.

   Hyvää joulua!

   Poista
  2. Anonyymi15/12/15

   Kiitos paljon! :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia. Tuollaisissa paikoissa käyminen kohottaa mukavasti joulutunnelmaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta :) Joulun alla on kiva käydä tunnelmallisissa ja viehättävissä paikoissa hakemassa joulufiilistä!

   Poista
 5. Ompa ihania kuvia. :) En tajua, miten en oo vieläkään käynyt tuolla! :/ Vaikka monesti ajanut ohikin. Täytyy joku pv mennä käymään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No kannattaa käydä. Itsekin olen melkein ohi ajellut, mutta en ole hoksannut kuinka lähellä tämä paikka onkaan ollut :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)