12. joulukuuta 2015

KUUSEN HAKU


Joulukuusista puhuttaessa minulle tulee ensimmäisenä mieleen lapsuuden kuusen hakureissut papan kanssa. Aina oli oikea talvi, kunnolla lunta ja paukkuva pakkanen. En ole varma oliko näillä reissuilla evästä mukana kuten puusavotassa. Savotassa ainakin nuotiolla leimusi tuli ja maisteltiin maukkaita retkieväitä. Nämä muistot tulevat mieleen aina joulun alla ja talvisilla metsäretkillä. 


Jotta pikkuneidillekin tulisi mukavia joulumuistoja, päätimme ottaa perinteeksi kuusen haun koko perheellä. Aiempina vuosina isäntä on hakenut kuusen työn lomassa. Nyt lähdimme koko poppoo traktorin kyydillä tilan maille etsimään sopivaa yksilöä. 


Pikkuneiti oli hieman ihmeissään touhusta. Ilme oli kovin kysyvä. Onhan se varmaankin hassun näköistä kun metsästä haetaan kokonainen puu.  Kotiinpaluumatkalla väsy painoi pientä niin, että uni tuli traktorin hurinassa <3 Ensimmäinen kuusen hakureissu on nyt onnellisesti ohi ja pihaa, sekä keittiötä komistavat kauniit joulupuut.Leppoisaa lauantaita!12 kommenttia:

 1. Samat hommat täällä...Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Voi, mikä ihana päivä ja kuusenhakureissu teillä on ollut <3 Uskon että tuollaisista perinteistä jää juuri ne rakkaimmat joulumuistot sydämeen <3 Hieman kateellisena katson teidän lumisia maisemia :) voi kun tännekin tulisi jo lunta. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä tekeminen on parasta :) Noh täällä taasen se kevät ja kesä tulee monta viikkoa jäljessä :D Toivottavasti jouluksi tulisi lunta koko maahan <3

   Poista
 3. Teillä on sitten astetta järeämmät välineet siellä käytössä kuusimetsällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :D Ei tuonne kyllä henkilöautolla pääsisikään nyt kun peltotietä ei ole aukaistu lumen alta :)

   Poista
 4. Suomitunnelmaa parhaimmillaan!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana perinne <3 tälläiset on parhautta :) ihana myös kun olette saaneet jo lunta :)

  Lauantai illan iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jouluksi tulee lunta koko maahan <3
   Kiitos :)

   Poista
 6. Oih mitä ihania kuvia taas <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)