30. joulukuuta 2015

JUHLAPÖYDÄN ANTIMIA
Palataan vielä hetkeksi meidän jouluun. Tänä vuonna päätimme kattaa pöydän vain niillä herkuilla, jotka meille parhaiten maistuvat. Unohdimme siis suosiolla muutamat hyvinkin perinteiset ruoat. Kinkun, perunoiden, kastikkeen ja porkkanalaatikon lisäksi tarjolla oli muun muassa salaatti, karjalanpiirakoita, munavoita, kylmäsavulohimousse, juustoja ja viinirypäleitä. Tietysti laitoin myös aiemmin leipomani limput esille. Viime hetkellä päätin valmistaa jälkiruoaksi ihanaa semifreddoa, joka on jäädykkeen ja jäätelön välimuoto. Helppo ja melko nopea jälkkäri!

Semifreddon lisäksi kylmäsavulohimoussea voi kyllä suositella muuallekin kuin joulupöytään. Mousse maistuu hyvin juustoille tarkoitettujen keksien kanssa tai vaikkapa ruisnappien päällä. Juustojakin meillä on sen verran jäljellä, että niistä riittää uudeksi vuodeksi asti.

Tänään teimme pienet täydennysostot ruokavarastoihin ja huomenna pöytä katetaan taas hieman juhlavammin. Joulun aika on vienyt mennessään, päivät ovat kiitäneet siivillä ja se tärkein toive on toteutunut. Ehdimme viettää yhdessä aikaa niin omalla perheellä kuin muutamien läheistenkin kanssa <3


Leppoisia vuoden viimeisiä hetkiä!6 kommenttia:

 1. Ihanat tarjottavat ja upea kattaus <3

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis kattaus ja oikein mielenkiintoisia herkkuja :) nams :) jälkkäriohjetta mielellään kuulisi tarkemmin että moussen :)

  Ihanaa vuoden viimeistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ajattelinkin, että voisin tässä kuussa jakaa ainakin jälkkärin reseptin!

   Poista
 3. Oi miten herkullisen näköisiä kuvia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)