25. marraskuuta 2015

PINTAREMONTTI // LATTIAN VALINTA


Vihdoin täällä! Blogi jäi elämään hiljaiseloa lomalle lähdön kynnyksellä. Ei suinkaan lomailun vuoksi vaan kiitos kameran muistikortin hajoamisen! Sinne meni parit postauskuvat, sekä tukku viimeaikojen perhekuvia. Onneksi löysin ennen lähtöä pienen varamuistikortin mukaan. Nyt kortilla odottaakin eräät ihanat jouluiset kuvat joihin palaan myöhemmin tällä viikolla.Kuvassa neljä eri laminaattia. Ylimmäisenä lauta vaihtoehto 2.

Sitten itse asiaan. Eilinen kului lattioita metsästäessä! Katselimme laattoja, laminaatteja ja listoja. Jouduin tekemään karvaan myönnytyksen, sillä keittiöön ja olohuoneeseen ei yksinkertaisesti saa kohtuudella lautalattiaa aidosta puusta. Keittiössä on ennen ollut lautalattia, mutta tilalle on laitettu betonipohja ja päälle liimattu muovimatto. Laajennusosan puolella sijatitsevassa olohuoneessa on lähes sama lattiaratkaisu.

Vielä emme tiedä milloin laminaatti laitetaan. Ensi vuoden puolelle se kuitenkin menee, sillä tässä on yksi jos toinen projekti ennen sitä. Tyyli oli kuitenkin pakko miettiä valmiiksi ennen kuin eteisten laattavalinta lyödään lukkoon. Mikä olisikaan ärsyttävämpää kuin huomata, ettei valittu laatta myöhemmin istu joukkoon ollenkaan... alustavat suunnitelmat siis täytyy tehdä.Laminaattivaihtoehdot ovat kaikki ulkonäöltään kuultovalkeaa lankkulattiaa muistuttavia. Valitsimme kuusi erilaista mallipalaa kotiin arvioitavaksi ja karsinnan jälkeen meillä on nyt enää kaksi vaihtoehtoa jäljellä.Tällä hetkellä pähkäilemme kumpaa laitetaan: kalliimpaa viistettyreunaista  ja voimakkaammin pintakuvioitua laminaattia (kuvassa vaihtoehto  1)  vai  edullisempaa tasapintaista kirkkaaman valkoista mallia (kuvassa vaihtoehto 2).Vaihtoehto 1


Halvemman lattian miinukset ovat armoton väri ja pinta, sekä viisteiden puuttuminen. Meidän vanhassa talossa "täydellisen" vaalea ja tasainen lattia saattaa saada vanhemmat kohdat näyttämään kamalalta. Pelkään myös saumojen puskevan erityisesti keittiössä väkisinkin ylös. Kalliimmasta emme miinuksia löydä. Molemmat ovat todella kauniita, mutta tässä ollaan nyt hakemassa kestävää ratkaisua, jota jaksaa katsella seuraavat vuodet kyllästymättä mahdollisiin epäkohtiin. Ainoastaan hintaero on syy, miksi tässä vielä jahkaillaan. Ketäpä ei rahan säästäminen houkuttaisi? Kysysmys kuulukin onko tämä oikea paikka säästää?


Tällaisia pohdintoja tänään. Onneksi on aikaa miettiä. Tälle vuotta on luvassa vielä juttua laatoista ja listoista. Mutta jee! Vihdoin ollaan valintavaiheessa ja kotona vilisee mallipaloja ja kuvastoja!


Edit: Ylimmässä kuvassa on neljä eri mallipalaa vierekkäin.

10 kommenttia:

 1. Lattia on kyllä sellainen missä itse en säästäisi, se on kuitenkin joka tapauksessa isohko satsaus ja on ikävää jos se alusta alkaen tuntuu jo ei niin kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat kuitenkin kestoluokaltaan 32, eli periaatteessa pitäisi kestää. Molemmat ovat myös yhtä kauniita. Pohdittavaksi jääkin tuo kuinka paljon ne kaikki esiin pomppaavat koirankarvat ja viisteiden puutuminen ärsyttää edullisemmassa :D Toki meillä siivotaan, mutta en kyllä ala joka päivä imuroimaan :D Hankalia päätöksiä! Olet kyllä oikeassa tuossa, että jos nyt jo epäilyttää, niin liekkö edullisempi on silloin meitä varten...

   Poista
 2. Olen myös kuullut ( kun itse mietimme samaa asiaa ) että ei kannata säästää. Vaikka itsekin siihen kovasti kallistuin silloin.

  Molemmat vaihtoehdot näyttää todella hyvältä, toivottavasti hyvä ratkaisu löytyy! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta se kyllä on, että se säästövalinta voi tulla lopulta kalliimmaksi jos lattian joutuu aikaisemmin vaihtamaan uudestaan. Toivotaan, että järkevä ratkaisu löytyy!

   Kiitos vastauksesta! Näitä kokemuksia kaivataan! :)

   Poista
 3. Meillä on laitettu taloon moneen paikaan vähän erilaista laminaattia, halvempaa ja kalliimpaa. Kokemuksesta voin sanoa ettei ainakaan meillä halvan valinta ollut hyvä ratkaisu. Halpa laminaatti ei oikein istunut ponttiin ja pieniä rakoja jäi väkisinkin ja oli muutenkin vaikeampaa laittaa. Nyt jälkeenpäin harmittaa että tuli otettua halpa laminaatti. Olohuoneen kalliimpi laminaatti oli tuollaista viistettyreunaista laminaattia joka on helppo laittaa paikalleen on tuntunut käytössä erinomaiselta! Minäkin haaveilen lautalattioista mutta mieheni ei ole suostunut niitä laittamaan, Ehkä vielä joskus! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit kokemuksesi! Voipi olla, että täytyy kallistua viistettyihin reunoihin. Sen kyllä tietää miten lattialle muuten keittiössä käy...

   Poista
 4. Meillä olohuoneessa kans kallis kestävä viistetty reunainen laminaatti ja olen kyllä tyytyväinen ollut.Lasten kanssa ihanaa kun ei tarvi pelätä kolhuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Varmasti paremman laminaatin kanssa voi elää vähän huolettomammin. Kuitenkin sen lattian kanssa pitäisi pystyä normaalia lapsi-koiraperhearkea viettämään ilman, että tarvii pelätä lattian puolesta :)

   Poista
 5. Juuri talvella uudet lattiat vaihtaneena sanoisin että lattiassa ei kannata säästää. Olen itse niin tyytyväinen viistoreunaisiin laminaatteihin, harmi ettei se lyhyt väli ole myös. Meillä keittiössä tavallinen ja saumat ovat karmean näköiset. Koira käy juomassa ja lähtiessään valuttaa vettä saumoihin niin ottavat nokkiinsa heti. Lapset ovat joskus pesseet lattian liian märällä niin se alunperin saumat turvotteli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit kokemuksesi! Jeps. Meilläkin keittiössä koirien juomakuppi läikkyy ja milloin kaataa 1-vuotias juomansa lattialle ja sitä rataa. Voipi olla oman mielenterveyden kannalta parempi kallistua niihin viistettyihin reunoihin :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)