27. marraskuuta 2015

PIENI JOULUPUOTI


Joulun lähestyessä on ihanaa vierailla jouluisissa putiikeissa, myyjäisissä, sekä katselemassa koristeltua ja valaistua kaupunkia. Itselleni se on osa valmistautumista ja tunnelmaa. Mikä parasta, matkaan voi tarttua ihania lahjoja ja inspiraatiota oman kodin jouluun. 


Viime viikonloppuna meillä oli mahdollisuus kierrellä rauhassa ilman kiirettä, kun marraskuun vapaapäivät koittivat. Sattumalta huomasin, että Oulun Lapinkankaalla on avattu Pieni Joulupuoti, jossa myydään naapuruston valmistamia käsitöitä. Täydellistä! Juuri tällaisia ihania puoteja sitä kaipaa joulun alla!


Puoti oli koottu vanhaan 1800-luvun navettaan. Paljon vanhempaan mitä meidän pihapiiristä löytyy. Jo sisääntulo havuineen ja lyhtyineen loi lämmintä tunnelmaa. Sisällä pienessä puodissa oli vastassa ihastuttavia käsitöitä joka puolella ja jouluinen musiikki soi taustalla. Tuntuu, että myymälässä olisi voinut viettää pidemmänkin aikaa katsellen ja ihastellen - joulufiilistä keräillen.


Erityisesti ilahduin moderneista valkoisista ja mustista himmeleistä! Valkoinen versio olisi meille erittäin tervetullut. Sellaisesta olen haaveillut jo useana vuotena, mutta itse en ole viitsinyt tehdä. Oli hyvin lähellä, etten moista kaapannut matkaani. Toisaalta reissatessa meidän auto oli tupaten täynnä, joten kovin suuria ostoksia ei pystynyt tekemään.


Muutaman jouluviemisen kuitenkin löysimme ja kotiinkin oli eräs pieni hankinta tehtävä. Eihän tällaisesta paikasta voi lähteä tyhjin käsin! Olisin harmitellut varmasti, jos en olisi itselleni jotain kivaa valinnut :)


Omien ostosten lisäksi mukaan lähti roppakaupalla inspiraatiota. Olisi niin monta talvista sisustusjuttua, jotka haluaisin heti nyt toteuttaa. Toivottavasti kuvien myötä myös teille välittyy ripaus sitä ihanaa tunnelmaa, joka putiikissa vallitsi. On yllättävänkin vaikeaa kuvata muuta kuin omaa kotia, mutta nyt on uudella kameravarustuksella ensimmäiset "kenttäkuvaukset" suoritettu :)


Bongasin muutamia ihania jouluviemisiä, joista mieleen jäivät erityisesti lasinaluset, tuikkukipot, kranssit, sytykeruusut tulisijan omistajille ja koristeelliset kangaspussukat vaikkapa glögipullolle. Ehdottomasti siis vierailun arvoinen paikka jos sattuu Oulun seudulla olemaan liikenteessä.


Lisää tietoa puodista voi kurkata nettisivuilta: http://www.pienijoulupuoti.fi/. Näihin kuviin ja tunnelmiin tulee varmasti vielä palattua.


Mukavaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Todellakin tänne välittyi joulutunnelmaa! <3 Ihastuttava puoti, tuollaiset ovat niin mahtavia näin joulun alla, niissä jos missä on tunnelma kohdallaan :-) Todella upean näköinen paikka! :-)
  Ja kuinka ihana oli nähdä lumisia kuvia, täällä kun vasta haaveillaan lumesta... :-)

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3 Todella sattui upea viikonloppu! Niin talvista ja jouluista oli.
   Enää ei ole lumesta tietoakaan.

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Voi että mikä tunnelma! Aivan ihana <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä tunnelmat kohdillaan! :)

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ja mikä tunnelma! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Puodissa oli kyllä aivan upea tunnelma!

   Poista
 4. Voi, miten ihana puoti ja miljöö <3 kuin suoraan jostain joulusadusta <3 Tunnelmallista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tuo oli kyllä yksi loman kohokohdista :)
   Kiitos samoin <3

   Poista
 5. Näyttää kyllä ihanalta puodilta! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana puoti :))

  VastaaPoista
 7. Voi tuolla olisi ihana itsekkin käydä, ihana tunnelma :) Blogissani olisi haaste sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi :) Kiitos haasteesta! Kävinkin sen katsomassa. Koitan vastailla jos vain suinkin ehdin!

   Poista

Kiitos kommentista! :)