9. marraskuuta 2015

ILLAN HÄMY OLOHUONEESSA

Illalla sisällä on tunnelmallista. Muutamissa valaisimissa on valo ja kynttilät palavat. Patterit ja putket napsuvat talon hiljalleen lämmetessä. Pannuhuoneessa on tuli pesässä. Kaikki perheenjäsenet ovat pirtissä. Hetki yhteistä aikaa. 


Tästä kaikesta huolimatta, en ole muistaakseni koskaan julkaissut blogissa hämyisiä kuvia, jotka on otettu täysin ilman luonnonvaloa. Jotenkin sitä tunnelmaa on vaikea vangita kuviin. Isänpäivän kakkukuvan otin pakon edessä keinovalon alla, mutta siitä oli hämyisyys ja tunnelma kaukana.


Mielestäni on mielenkiintoista nähdä eri valaistuksissa otettuja sisustuskuvia. Harvoinhan loppuvuodesta on niitä upean valoisia päivä, jolloin koko koti kylpee valossa. Silti koitan aina saada kuviin mahdollisimman paljon valoa. Ehkä se on yksi tapa taistella pimeyttä vastaan. Valoisuudesta saa energiaa myös kuvien välityksellä.

Tällä kertaa halusin kuitenkin julkaista näitä "testikuvia". Olihan yksi syy uuden kameran, Canon EOS 6D:n, hankintaan sen erinomaiseksi kehutut hämäräkuvausominaisuudet. Suomessahan hämärää riittää yllin kyllin, jopa kesällä!


Pidätkö sinä hämyisistä kuvista vai täytyykö sisustuskuvissa olla aina mahdollisimman paljon valoa?10 kommenttia:

 1. Ehdottomasti välillä hämy ja tunnelma kuvia :) aina ei ollenkaan tarvitse olla kirkkaita kuvia, kuten kirjoititkin :)

  Ihana kynttilöiden tunnelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mustakin tuntuu, että välillä pitää olla muutakin :)
   Kiitos <3

   Poista
 2. Tunnelmakuvat on kauniita, mutta rehellisesti jos sanon niin enemmän pidän juurikin valoisista kuvista, mutta ehdottomasti myös välilä on kiva jakaa tunnelmakuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo jos olisi pakko valita kumpi, niin valoisa voittaisi :D Mutta näin vaihtelun vuoksi tykkään sekä itse ottaa hämykuvia joskus, että nähdä välillä muissa blogeissa eri valaistuksissa otettuja kuvia :)

   Poista
 3. Kauniit kynttiläkuvat <3 Tätä asiaa olen minäkin pohtinut aika paljon viime päivinä ja itse ajattelen niin että kuvat saavat mielestäni elää myös vuodenajan mukaan, eli minusta etenkin tähän vuodenaikaan on mukavaa jos välillä näkee hämyisiä ja tunnelmallisia kuvia. Kuten kirjoitit niin se on aika hauskaa nähdä sisustus eri valaistuksessa. Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Minusta tuntuu, että ajoittaiset hämyisät kuvat ja eri valaistuksissa otetut otokset tuovat blogiin sellaista aitouden tuntua hyvällä tavalla. Tietysti myös vaihtelua ja mielenkiintoa :) Vaikkakin ne valoisat kuvat ovat ehdottoman kauniita, voi muunkinlaisissa kuvissa olla tunnelmaa ja sisältöä paljonkin.

   Poista
 4. Tosi kauniita kuvia <3 Ja tosiaan on ihana nähdä vähän muissakin valoissa kuvia eikä vain niitä valoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Minä olen kyllä samaa mieltä. Vaihtelua, aitouden tuntua ja mielenkiintoista ennen kaikkiaan :)

   Poista
 5. Ihanan tunnelmalliset kuvat! Itse kyllä tykkään kovasti hämyisestä tunnelmasta kuvissa, sopii hyvin tänne meidän syksyymme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, on niissä oma tunnelmansa :) Monipuolisuus kuvissa viehättää. Ei aina samaa supervaloisaa sisustuskuvaa :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)