16. marraskuuta 2015

ENSIMMÄINEN JOULUTORTTUViime viikolla se startattiin. Nimittäin joulutorttukausi! Voi kuinka herkulliselta se aivan ensimmäinen torttu maistuukaan. Viime vuonna olin hyvin epäileväinen omena-kanelimarmeladia kohtaan. Pidättäydyin visusti perinteisessä luumussa. Meillähän näihin leivoksiin ei muuta laiteta! Aika pehmitti pään. Nyt tänä syksynä uudet maut ovat alkaneet houkuttaa, joten annoin omena-kanelille mahdollisuuden.


Ja niinhän siinä kävi, että omenaisesta versiosta tulikin oma suosikkini. Ehdottoman jouluinen, vaikka kuinka sitä epäilin. Muutama sokerirae päälle ja tomusokerihuntu koristeeksi. Mmm... Suosittelen kokeilemaan!


Oletko sinä ehdoton luumufani vai maistuuko tortut laisinkaan?


Tänään muuten kyläasioilla käydessämme sain yllättyä, sillä meidän ruokakaupassa oli myytävänä leikkoamarylliksia! Vau! Ihan must have. Viime viikon jäljiltä meillä on kukkia riittämiin, joten toivottavasti näitä on tarjolla myöhemminkin. Saa nähdä mihin kaikkeen kivaan sitä ehtii vielä törmätä ennen joulua!2 kommenttia:

  1. Mä tykkään laittaa välillä omatekosta omppuhilloa torttuihin. Nyt mulla on myös omista kriikunoista tehtyä sosetta, vielä en ole päässyt koittamaan miten se toimii. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi hyvältä! Voi toivottavasti meidän omppupuu alkaa lähivuosina tuottamaan kunnolla satoa. Itsetehty omenahillo on kyllä parasta!

      Poista

Kiitos kommentista! :)