3. kesäkuuta 2015

PIHAMAALLA TAPAHTUU
Kesämieltä eivät hidasta viileät ilmat eivätkä sateet. Sopivassa suhteessa aurinkoa ja vettä on hyvän kasvun edellytys. Iloitsen siis myös näistä sädepäivistä. Maanantaina hain paikalliselta puutarhalta ihania kesäkukkia. Suuren suuri hortensia, pelargoniat, lobeliat ja neilikka ilahduttavat nyt ruukkutarhassa. Täytynee kuitenkin vielä hieman käydä täydennysostoksilla. Onni on puutarha muutaman minuutin ajomatkan päässä!

 Eilen viimein kotiutuivat isovanhempieni matkassa Särkän Perennataimistolta neljää eri kiinanpionia ja kolmea eri tarhapäivänliljaa. Niistä kokoan uuden perennapenkin paraatipaikalle takapihalle. Penkki tulee näkymään keittiön ja olohuoneen ikkunoista, sekä pihan nykyiselle oleskelualueelle. Muistaakseni Sarah Bernhardt ja Mother's Choice ovat tehneet jo nuppuja. Ehkä saamme nauttia muutamasta kukasta pian!


Kaiken kukkuraksi meillä on nyt ensimmäinen perheomenapuu. Nuppuja on jo toistakymmentä! Jos pölytys onnistuu, pääsemme maistelemaan ensimmäiset omput jo tänä kesänä. Täällä siis hypin innosta ja yritän malttaa odottaa vähemmän sateista hetkeä istutuspuuhien jatkamiseen.


Mukavaa keskiviikkoa!


15 kommenttia:

 1. Ihania kukkakuvia ♡ Kyllähän luonto tarvitsee vettä, mutta näin mökillä ollessa meinaa höperyys iskeä kun ei pääse ulos! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna <3 No totta :D Mökillä sade tympäsee. Varsinkin jos sitä riittää monelle päivälle! Toivottavasti saatte sinne pian aurinkoa!

   Poista
 2. Mitä ihania kesä tunnelmia täällä <3 huikean ihania kesäkukkia kauniisti kuvattu :)
  Odotetaan lämpimämpiä päiviä, kenties jo viikonloppuna :)

  Ihanaa päivää sateesta ja tuulesta huolimatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toki lämpöä odotellaan. Kyllä niitä helteitäkin ehtii varmasti vielä tulla tälle kesälle :)

   Poista
 3. Hortensiat ovat minunkin lempikukkiani. Äidiltäni saatu hortensia on talvehtinut kuistissa, ja yritän saada senkin kukkimaan. Pelargoniat tuskin pettävät tänäkään vuonna, nuo ihanat mummolakukat. Mutta toden totta lämpöä kaivattaisiin myös täällä. :) Toivotaan hyvää omppusatoa syksyksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi olet talvettanut hortensiaa. Minua niin harmittaa kun meillä ei ole kuistia. Minulla olisi montakin kasvia, jotka tarvitsisivat talveksi paikan :)
   Toivotaan, että omenapuu viihtyy ja menestyy!

   Poista
 4. Pionipenkki kuulostaa ihanalta, minäkin joka kesä lisään pionipenkkiini lisää kukkia :) hortensiaa en ole koskaan saanut menestymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa mukava nähdä pionipenkkisi :) Meiltä löytyy nyt yhteensä viittä eri lajiketta ja epäilenpä, että ensikesänä tulee lisää :D
   Hortensia on nyt minulle tämän vuoden uusi tuttavuus, sillä aiemmin ei ole ollut mahdollista laittaa. Kovasti opiskellaan yhteiseloa.

   Poista
 5. Kaunista ja kesäistä <3 Ihana tuo iso hortensia, minulla ei kokemusta niistä kesäkukkina niin mietin onko miten hankala ja jaksavatko ne kukkia koko kesän? Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Hortensia on minulle tämän vuoden uusi tuttavuus, koska aiemmin en ole voinut sitä laittaa. Huonojen sisäkokeilujen takia kyselin ohjeita puutarhalta tämän ulkona pitoon. Ohjeeksi sain kastella sitä joka kerta lannoitevedellä. Kuivumista pitää varoa. Itse tarkistan kukat joka päivä ja olen sijoittanut sen katoksen alle portaikolle vähän suojaan.
   Kukinta ei kestä loppukesään asti, mutta heinäkuulle pitäisi jaksaa kauniina hyvällä hoidolla. Loppukesäksi laitan hortensian tilalle hyväksi havaitun pitkälle kukkivan pallokrysanteemin.

   Eli mielestäni ei ole vaivattomin valinta, mutta upea kukka on vaivan väärti :)

   Poista
  2. Kiitos, ehkä itsekin uskaltaisin kokeilla sitä :) ei se mitenkään ylivoimaisen työläältä vaikuta. On niin näyttävä ja upea kukka että sitä hoitaa mielellään kuten sanoit :)

   Poista
 6. Ihania kukkakuvia! Mä niin odotan pionien nuppujen aukeamista. :) Omenapuut meillä kukkii jo ja voi miten huumaava tuoksu niistä tuli kun pelattiin jalkapalloa niiden katveessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Täälläkin kovasti odotan pionien kukintaa. Vanhassa pionissa on melkein 20 nuppua ♡
   Ihanat puitteet on teillä ollut pelailulle :)

   Poista
 7. Anonyymi4/6/15

  Oi mikä ihana, valkoinen hortensia! On unelmissa saada omalle pihallekin. Ihania kuvia sinulla blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Hortensia on ollut aika oikukas nyt näillä kylmillä ilmoilla. Liekkö paremmin kestäisi vähän lämpimämmällä. Meillä oli vielä yksi aamu maa kuurassa :( Mutta ihana kukka se on silti!

   Poista

Kiitos kommentista! :)