29. huhtikuuta 2015

RUOKAA KAUDEN ANTIMISTA

Rohkaisin mieleni ja valmistin ensimmäistä kertaa syötävää tankoparsasta. Myönnetään, olen hieman arka maistamaan uusia asioita ja näitä vihreitä kummajaisia en ole ennen syönyt. Melkein nolottaa myöntää. Esikeitin parsat, huuhtelin kylmällä vedellä, kääräisin pekoniin ja paistoin hetken grillivastuksen alla. Koukkuun jäin. Herkullinen maku. Ja miksipäs ei. Kyllähän minä muitakin vihreitä mutustelen päivittäin.

Juuri nyt lihaksia jomottaa ja tämä ei johdu jatkuvasta haravoinnista. Aloitin eilen myös purkamaan maatuneesta mansikkamaasta muoveja ja voi vietävä ne olivat tiukassa! Nauloilla, kivillä ja luonnon hoitamalla 5 senttimetrin maakerroksella kiinni. Yhden kolmesta pitkästä rivistä selvitin muovittomaksi ja totesin, että parempi jatkaa toisena päivänä. Iltanavetan jälkeen isäntä kuitenkin otti ja repi loput muovit pois. Voi mikä helpotus! Ja tiedättekö. Mansikkamaa tai sen jäännös on nyt kadonnut! Tasainen pihamaa odottaa kylvöaikaa, jolloin samalla vedetään nurmelle tuokin läntti. Uutta mansikkapaikkaa lähdetään rakentamaan toiseen kohtaa. Piha edistyy!Tänään olisi ohjelmassa koiratarhan kevätsiivous ja haravoinnin jatkamista. Munkit ovat edelleen paistamatta. Simat on sentään pullotettu.


Mukavaa päivää!


Niin ja piti vielä sanomani, että palaan edellisen postauksen kommentteihin vähän myöhemmin paremmalla ajalla. Lämmin kiitos jokaiselle kommenttia jättäneelle! Niitä on niin mukava lukea ja niihin on mukava vastata :)

8 kommenttia:

 1. Joo, aion myös kokeilla parsaa nyt vappuviikonloppuna! Mulla jopa kasvaa sitä itsellä, mutta on aina jäänyt penkkiin :D Josko tänä vuonna maistellaan jo omiakin kasvatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sinulta löytyy oikein omasta takaa :) Minä aion myös nyt viikonlopun aikana paahtaa toisen satsin parsaa.

   Poista
 2. Mä en ole koskaan kokeillut tankoparsaa, mutta täytyy joku päivä kokeilla :))

  Oikein kivaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla etten ole ainut :D Maistamisen arvoinen kyllä!

   Poista
 3. Meillä kasvaa parsaa omassa pihassa. Oltiin varmaan jo pari vuotta asuttu tässä, ennen ku hokasin! Vappuna taidan nipsasta sieltä vuoden ekat maistiaiset.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykäistyin sen verran tähän parsaan, että pitää varmaan laittaa itsellekin kasvamaan :)

   Poista
 4. Tännekin tuo on ihan uusi tuttavuus ja myös täällä hyvin arka kokeileen uutta :) ja lisäksi tosi ronkeli :) hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D No löytyihän onneksi muitakin, jotka eivät ole näitä syöneet :D Mutta hyvää oli!

   Poista

Kiitos kommentista! :)