23. huhtikuuta 2015

PUUTARHA SISÄLLÄ


Meillähän alkaa olla keittiössä puutarhan tuntua! Aivan kuin varaslähtö kesään. Yrtit kasvavat verkkaisesti ikkunalla kevätauringon lämmössä. Oliivipuu ja rosmariinin alut tuovat vehreyttä ja välimeren tunnelmaa. Vaikka mielelläni pitäisin puun sisällä koko ajan, pääsee se kesän tultua ulos suoraan aurinkoon.


Suojaruukkua ei tarvinut pitkään pohtia. Tavallisia saviruukkuja etsiessäni eteeni osuivat nämä valkoiset versiot. Ihastuin heti ja nappasin useamman matkaani. Edullisia ja niin kauniita!


Kesää kohti mennään kohisten. Melkein kaikki lumet ovat pihalta sulaneet! Ihmeellistä, mutta totta. Kohta saakin keskeyttää sisäpuuhat ja siirtyä ulos haravoimaan. Niin se vain kevät tulee meillekin.


Aurinkoista torstaita!

14 kommenttia:

 1. Kaunista! Ja nimenomaan tuo Välimeren tunnelma, kuin raikas tuulahdus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välimeren tunnelma on kyllä minulle mieluinen :)

   Poista
 2. Oiii, oliivipuu on kaunis, itsekin haluaisin sellaisen, mutta tiedän, että en saa pidettyä sitä hengissä :) Minäkin ihastuin valkoisiin saviruukkuihin, ovat kyllä valloittavat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liekkö saan puun pysymään sen paremmin hengissä, mutta näköjään jaksan näiden haastavien kasvien kanssa yrittää :D En ollut ennen ajatellutkaan, että valkoiset saviruukut voivat olla niin ihastuttavia!

   Poista
 3. Olen monesti pohtinut meillekin tuota oliivipuuta mutta ongelmana on kissat jotka tuskin jättäisivät puuta rauhaan. Se on vain niin kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Voi olla kissoista houkutteleva... Itse epäröin pikkuneidin takia, mutta on onneksi antanut olla rauhassa. On näissä jotain varsin ihanaa!

   Poista
 4. Upea oliivipuu! :-) <3 Kun sen kerran ostaa, ilman ei osaa olla :-) Täällä on nyt kolmas menossa, jonka ihan hiljattain hankin raakun tilalle, edellinen oli kyllä ihan viimeiseen asti meinaan ;-) Hih.

  Aivan upeat ja viehättävät kuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ihan myyty tälle puulle :) Olisin hankkinut jo talvella, mutta en uskaltanut pakkasten takia kuljettaa.
   Kiitos! :)

   Poista
 5. Mäkin haluan tälläisen! Niin kaunis :) Onko tämä mielestäsi miten hankala/helppohoitoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omakohtaista kokemusta ei vielä paria päivää pidempään ole. Kuitenkin kerrotun mukaan on aika hankala saada talvehtimaan sisällä. Saattaa pudottaa lehdet ja en tiedä miten virkkuu siitä. Välimeren ilmastoa on aika hankala loihtia tälle. Mutta olen laittanut ikkunan viereen, jotta saa valoa ja kastellut kun multa alkaa kuivahtaa. Pitäisi paremmin perehtyä tähän puuhun nyt :) Ihana tämä kuitenkin on!

   Poista
 6. Kaunis oliivipuu! Omani on ollut koko talven parvekkeella..heeh! Täytyypäs käydä kurkkimassa miten voi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No eikös tälle suositeltu talvella viileämpää, mutta valoisaa paikkaa (ainakin hoito-ohjeessa) :D Tiedä sitten onko parveke liiankin viileä :D Ihania nämä on!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Ihastuin tähän itsekin :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)