15. huhtikuuta 2015

MAUKKAAT JA HELPOT SÄMPYLÄT

Tuore leipä on parasta. Varsinkin jos sen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Tein eilen illalla pikakatsauksen kuiva-ainekaapin sisältöön ja sain kasaan ainekset nopeita iltapalasämpylöitä varten. Nämä herkut maistuivat erinomaisesti koko poppoolle, joten jaan sovellukseni tänne. Nämä leipäset tunnetaan myös nimillä peltileipä ja peltisämpylä.






M A U K K A A T   S Ä M P Y L Ä T

O,5l maitoa
loraus siirappia
2tl suolaa
3dl spelttihiutaleita
4dl puolikarkeita spelttijauhoja
0,5dl ruokaöljyä
4dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

1 muna voiteluun

Lämmitä maito ja siihen sekoitettu siirappi. Sekoita lämpimään nesteeseen (+42°C) suola, spelttihiutaleet ja kuivahiiva sekoitettuna osaan puolikarkeita spelttijauhoja. Lisää loput puolikarkeat jauhot, öljy ja lopuksi vehnäjauhot. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Itse sekoitin alusta loppuun lusikalla.
Kumoa taikina pellille, jauhota pinta ja muotoile. Kohota leipää 15 min. Ruuduta valmiiksi taikinapyörällä. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 min.


Ja niin meillä oli päivän päätteeksi vielä tuoreita sämpylöitä.


Kivaa keskiviikkoa!


Täällä alkaa huomenna viimeinen vapaa ennen kiireajan alkua :) Mukavaa ohjelmaa luvassa!


14 kommenttia:

  1. Hei, kiva saada uusia leipäreseptejä! Spelttijauhoja en olekaan tainnut itse vielä leivän leipomiseen käyttää. Ja leivät valmistuvat todella nopeasti jos kohotustakin on vain tuon vartin verran. Resepti lähtee ehdottomasti muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Speltistä tulee mielestäni ihanan täyteläinen maku verrattuna tavalliseen vehnäjauhoon. Tosiaan vartti riittää. Hyvin pullistuvat uunissa :) Ei muuta kuin kokeilemaan!

      Poista
  2. Kiitos helposta ja herkullisen oloisesta reseptistä. Tätä kokeillaan viikonloppuna! :)

    Kaunis hortensia edellisessä postauksessasi. Lempikukkani ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Speltin käyttö on jäänyt viime vuosina. Onneksi otin takaisin mukaan leivontaan :)
      Hortensiat ovat ihania. Toivottavasti tämä yksilö selviää kesään asti, jotta saan sen ulos siirtää.

      Poista
  3. Me juuri leivottiin sämpylöitä viikonloppuna! Mikään ei voita tuoreita sämpylöitä :)

    VastaaPoista
  4. Tuollainen pelti sämpylä on niin namia :) ja kiva kun se on niin nopea tehdä :) täällä se onkin ollut kovassa käytössä sen jälkeen kun bongasin ohjeen :) vaikka välillä kiva leipoa perinteisiä sämppäreitä :)

    Herkulliset kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tämän ohjeen innoittaja oli sellainen resepti kuin "Navetan spelttileipä". Omassa versiossani on sellaisia aineksia, joita meiltä löytyy yleensä kaapista. Tai speltin olen palauttanut kuivakaapin valikoimiin tässä ihan vasta :) Ennen käytin enemmän.

      Kiitos <3

      Poista
  5. Näppärä ohje, täytyy kokeilla joku kerta. Peltileipä on taivaallista :)

    VastaaPoista
  6. Peltileipä on kyllä hyvä, helppo ja nopea, kerran olen kokeillut! :-) Mukavia vapaita ♡

    VastaaPoista
  7. Ihanaa viikonloppua! Aivan upeat kuvat ja varmasti herkullisia <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)