9. maaliskuuta 2015

TÄMÄN TALON SISUSTUSTYÖNJAKO

Isäntä vastaan emäntä vai kenties sujuvaa yhteistyötä? Tänään vastailen 7:ään kysymykseen tämän talon sisustustyönjaosta.1. Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?

Se vähän riippuu minkälaisesta sisustuksesta puhutaan. Pintaremontissa ja huonekaluhankinnoissa kyllä. Minulla on kuitenkin enemmän aikaa tai pikemminkin kiinnostusta suunnitteluun. Yleensä homma menee niin, että vähän yhdessä mietitään mitä halutaan. Seuraavaksi minä teen tutkimustyön mitä vaihtoehtoja on saatavilla, valitsen väri- ja materiaalivaihtoehtoja ja ehdotan isännälle. 

Maljakoista ja koristetyynyistä en ole saanut häntä innostumaan. Ja hyvä niin! Kukka-, astia- ja tekstiilijutut ovat minun aluetta.


2. Jos vastasit ei: toivoisitko puolison osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?

No en toivo. Ihanaa kun saan aika lailla päättää millä värillä ja materiaaleilla meillä sisustetaan. Toki varmistan aina, että molemmille sopii. Sitä paitsi joskus isännällä on mainoita ehdotuksia! Esimerkiksi meidän kodin pääväri seinissä on hänen valitsemansa! Nappivalinta sanon minä. Toteutuspuolella se tekee kuka osaa ja ehtii. Isäntä on hyvin aikaansaava ja ripeä mies kun vain tilan töiltä joutaa.


3. Eroaako makunne toisistaan? 

Meiltä löytyy aika lailla yhteinen periaate sisustamiselle. Ohjenuorana on käytännöllisyys ja kestävät valinnat. Minä pidän enemmän vaaleista pinnoista huonekaluissa kuin isäntä ja siinä onkin sitten tehty muutamia kompromisseja puolin ja toisin.

4. Riitelettekö sisustusratkaisuista? 

Ihan sivistyneellä keskustelulla asioista selvitään.5. Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä, vai erikseen?

Yhdessä ja erikseen.6. Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?

Kyllä kumpikin joutuu joustamaan ja tulemaan vastaan milloin mistäkin. Lähinnä kun on kyse aikataulusta millä näitä projekteja toteutetaan.7. Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä, vai mietitkö hiovasi puolison maun paremmaksi / toisenlaiseksi?

Isännän asumus oli käytännössä toimisto. En minä siitä mitään tainnut ajatella. Eihän siinä ihastuksen ja rakastumisen huumassa mitään muuta nähnyt kuin tuon miehen. Sitä paitsi pellolla ja navetassa me enemmän asuttiin ja tietysti lomailtiin ihan muissa maisemissa :)Kiitos Stella Vanilja ja Varvikossa haasteesta. Minä haastan mukaan Sommarbacka -blogin.
Mukavaa maanantaita!

8 kommenttia:

 1. Nämä haasteet on ihania :) Mistä olet muuten tuon peilin ostanut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyllä ollut tosi hauska lukea :D Peili on Ellokselta.

   Poista
 2. Tämä oli niin mukava haaste, ihana kun toteutit :) ilo lukea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hauska :) Kiitos haasteesta!

   Poista
 3. Kiitos mukavasta haasteesta :) tartun tähän mielelläni :) mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että lähdet mukaan tähän! Mukavaa uutta viikkoa :)

   Poista
 4. Voi kun kiva haaste :) Ja jälleen kerran.. Ihania kuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hauska! Voi kiitos sinulle :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)