4. maaliskuuta 2015

NÄYTTÄVÄ BOSTONKAKKU KAHVIPÖYTÄÄN

Korvapuustit ja kaikenlaiset kanelipullat ovat perinteisiä kahvipöydän herkkuja. Samalla vaivalla saa kuitenkin hieman näyttävämmän ilmestyksen loihdittua tarjottavaksi. Innostuin bostonkakuista viime syksyn Koko Suomi leipoo -ohjelman ansiosta. Aiemmin olin ajatellut, että se on jotenkin haastava valmistaa, eikä mielen vieressäkään käynyt kokeilla sen leipomista. 

Jos sinä et ole vielä kokeillut tämän tekemistä, niin voin lämpimästi suositella. Vuokaan valmistettu iso pullakakku on todella mehevä sisältä! Ihan eri luokkaa kuin yksittäinen pulla.Homma on näin simppeli:

 1. Tee pullataikina, vaivaa hyvin ja kohota kunnolla.
 2. Vaivaa kunnolla ilma pois, kauli levyiksi, täytä ja kääri kanelipullien tapaan.
 3. Lado pullat irtokakkuvuokaan yhteen kerrokseen ja kohota jälleen hyvin. (Vinkki: pullia ei kannata latoa liian tiiviisti, sillä ne kohtotessaan mukavasti täyttävät vuoan ja lähtevät kohoamaan ylös päin.)
 4. Voitele hyvin kanamunalla, koristele esim. raesokerilla, paista 180 asteessa 20-30 min.
 5. Anna jäähtyä.
 6. Irrota vuoasta, koristele haluamallasi tavalla.
 7. Tarjoile tai pakasta, joko osissa tai kokonaisena.


Ainoa ero siis kanelikierrepulliin, on paistaminen kakkuvuoassa! 

Katso alkuperäinen tarkka ohje täältä: Bostonkakku. Suosittelen lämpimästi tekemään ohjeen mukaan. Itse jätin päältä vain mantelilastut pois ja koristelin lopuksi valkoisella sokerikuorrutteella ja tomusokerilla. Helppo sokerikuorrute syntyy kaupan valmiilla verisiolla. Toki pikeerin voi itsekin valmistaa. Pullataikinan ohjeessa on korvattu osa valkoisesta sokerista ruokokidesokerilla. Sitä voin kyllä lämpimästi suositella muuhunkin leivontaan.
Oletko sinä leiponut bostonkakkuja? 

Jos pullien väsääminen tuntuu työläältä, saa tätä herkkua tietysti valmiina kaupastakin. Ainakin Truben Herkkubostonit ovat maistamisen arvoisia. Voisikohan bostonkakun valmistaa myös pakastealtaan paistovalmiista kanelikierrepullista? Mene ja tiedä. En ole kokeillut.

Pullan tuoksuista keskiviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Voi nam :):) arvaa maistuisiko aamu teen kanssa :) täytyy kokeilla tätä, pullien sijasta mukavaa vaihtelua :)

  Kuvasi.... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Tää on kyllä niin herkkua! Suosittelen! Hyvin on maistunut kahvipöydässä vieraillekin :) Kehuja on kerännyt maukkaudesta.

   Poista
 2. Hieno ilmestys! Silti vähän epäröin omia pullantekotaitojani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tomusokeri ja pikeeri peittää kivasti kauneusvirheet ;) Kanelikierteiden keskustat saattavat toki villiintyä uuniissa ja lähteä kohoamaan tötteröiksi. Itse jouduin varovasti niitä alas painelemaan kesken paiston. Liekkö tuli pullat tällä kertaa liaan tiivisti vuokaan vai mistä lie johtui.

   Poista
 3. Upealta näyttää ja tottakai herkulliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Herkullista on ja kiva tarjota vieraille.

   Poista
 4. Ei kyllä ole tullut tehtyä, pitäisi kyllä kokeilla! :-) Ihanat kuvat ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ehdottomasti kokeilemaan! Jos vain kanelipullista pitää, niin oletettavasti myös bostonkakku maistuu :) Kierrepullien keskustat saattavat villiintyä, mutta kyllä ne asettuvat kun kesken paiston varovasti alas painaa.

   Poista

Kiitos kommentista! :)