13. maaliskuuta 2015

HORTENSIA OLOHUONEESSAUskaltaako hortensioita ostaa sisälle ja kannattiko hankinta?


Hankin kolme viikkoa sitten sisälle ruukkukukaksi hortensian tuomaan kesäisen tuulahduksen olohuoneeseen. Lupasin kertoa myöhemmin miten kukka menestyy ja nyt olisi päivityksen aika.


Kukka säilyi moitteettomana kaksi viikkoa. Hoito-ohjeen mukaan hortensia täytyy pitää jatkuvasti kosteana, mutta juuret eivät saa seistä vedessä, eikä multa saa kuivahtaa. Myös lannoitusta suositeltiin joka toinen viikko. 


Ensimmäinen viikko sujui hyvin, eikä multa päässyt kuivaksi kertaakaan. Toisella viikolla multa ehti kuivahtaa pinnasta useamman kerran. Joka toisen päivän ja joka kolmannen päivän kastelut eivät riittäneet. 

Nyt neljän päivän vapaan aikana kukka oli nuupahtanut ja kolmasosa kukista kuihtunut. Uitin kukan ja nypin kuivuneet kohdat pois. Kyllä se vielä virkosi, mutta tuskin se enää kesällä on hengissä. Pidetään nyt kosteana ja lannoitetaan välillä. Jospa se täällä vielä viikon tai pari ilahduttaisi.


Onko joku saanut hortensiansa kestämään sisällä moitteettomana pidempään? Löytyykö kikkakolmosia kukan kukoistukseen?


Meillä tullaan varmasti näkemään hortensioita jatkossakin, sillä nämä ovat nousseet yhdeksi lempikukakseni pionien rinnalle. Kuvat ovat 1,5 viikon takaa.


Tänään otan kameran kauniiseen käteen ja koitan inspiroitua kuvailemaan täällä kotona. Vapaa sai kyllä ihmeitä aikaan. Tuntuu, että luovuus sykkii taas :)  Ihanaa alkavaa viikonloppua! Täällä nautitaan auringon paisteesta ja pikkupakkasesta juuri nyt.

24 kommenttia:

 1. Hortensia on kyllä upea kukka, pitäisi kyllä hankkia itsellekin :-) Ihanaa viikonloppua! ♡ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Pitäisi itsekin hankkia toinen kappale :)

   Poista
 2. Tykkää hortensiasta myös. Meillä on pihalla, mutta en ole koskaan kokeillut sisätiloissa. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä ehdottomasti minunkin laittaa kesällä pihalle :)

   Poista
 3. En ole koskaan hortensiaa sisällä pitänyt, parvekkeella kylläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on kyllä sisälläkin :) Tosin varmasti paremmin kestää parvekkeella ja ulkona.

   Poista
 4. Hortensia on kyllä työläs pitää hengissä :D Mullakin näyttää nyt, että saapas nähdä kuoleeko vai pysyykö vielä elossa :D Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Jaksamisia hortensiallesi :D Minä suunnittelen jo seuraavan laittoa.

   Poista
 5. Täällä mennään toista viikkoa saman kukan kanssa :) ja vähä heikolta alkaa näyttämään. Nyyh. Uutta tilalle :)

  Ihanat kuvat jälleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu uutta tilalle jos nuupahtaa :) Kiitos paljon <3

   Poista
 6. Kaunista, jälleen kerran <3

  VastaaPoista
 7. Ihanat aurinkoiset kuvat <3 Hyvin olet saanut hortensian pysymään elossa. Minun valkoinen kestänyt ennätykselliset kaksi viikkoa jo :) tosin tänään huomasin että oli multa päässyt kuivahtamaan pinnalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuivahtaminen on ilmeisesti se pahin. Huonosti toipuvat siitä :/
   Toivottavasti hortensiasi jaksaa vielä kukkia :)

   Poista
 8. Täälläkin kaivataan vinkkejä hortensian hengissä säilyttämiseksi! Ostin jokin aika sitten hortensian ja vaikka kastelin päivittäin sain sen kuolemaan :( Ulkona on kyllä menestynyt koko kesän mutta sisätiloissa en ole onnistunut muutamas viikkoa pidemmälle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi :( Ei täälläkään enää kovin lupaavalta näytä. Jos vain tässä kevään aikana törmään hyviin vinkkeihin näiden kaunokaisten hengissäpitämiseksi, niin jaan ne täällä. Täytyy koittaa muutamaa uutta vinkkiä seuraavan hortensian kanssa jos saisin kukinnon kestämään vielä pidempään.

   Poista
 9. Hortensia on niin kaunis, mutta äärimmäisen haastava kukka! Ite en saanut sitä pidettyä hengissä kahta viikkoa kauempaa, edes ulkona..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensialle on haastavaa luoda sille tyypillisiä olosuhteita. Se ei tosiaan kestä mullan kuivahtamista ja harvemmin taitaa siitä toipua.

   Poista
 10. Itselläni on olohuoneessa valkoinen hortensia, joka on kestänyt melko hyvin. Meillä tosin on sisällä melko lämmin, vaikuttaakohan se kukan kestävyyteen? Tässä viikko takaperin kukat olivat todella nuupahtaneita, kun en ollut antanut pariin päivään vettä, mutta nopeasti se virkosi vettä saatuaan. Nyttemmin lehdet ovat vähän käpristyneet kärjistä. Toivottavasti hortensia menestyy teilläkin, on niin kaunis kukka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten sisälämpötila vaikuttaa. Tällä hetkellä meillä ei ole yhtään hortensiaa. Ulos tuli viime kesänä hankittua yksi valtava yksilö, mutta en jaksanut kokeilla talvetusta, sillä meillä ei ole oikein siihen soveltuvaa paikkaa. Onneksi voi aina hankkia uuden kukan ihastuttamaan :) Omalla kohdallani nämä eivät ole jaksaneet kukkia mahdottoman pitkään. Todella kauniita ovat! Toivottavasti kukkasi jaksaa kukkia vielä hyvän tovin :)

   Poista
 11. Minä sain äitienpäivälahjaksi hordensian, sitä toivottuani. Halusin sinisen ja olinkin itse mukana sitä valitsemassa, valitsin aika kookkaan yksilön, että olisi kaunis pihalla :) Kasvatin vihreä-sinikukkaista kukkaa ensin jonkin aikaa sisällä, sitten ilmojen lämmittyä vein etupihan ulkorappusille, kohtaan, mistä ei sadevesi sitä kastele, vaan itseni on sitä suht usein kasteltava. Kastelin koko kesän, pari kertaa vain muistin lannoittaa. Hyvin kukki koko kesän. Toissapäivänä se tuotiin sisälle, vierashuoneen viileähköön ilmaan ja ikkunan eteen. Kukat ovat muuttuneet vihreiksi, uutta kasvustoa on tullut valtavasti. Sanoisin kukkaa jo jättiläiseksi! Katsotaan, kuinka sisäilma ja huonompi valo käy kasville. Kokeilen, kestääkö miten sisäilmaa kesän jäljiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa hienolle! Pitäisi itsekin hankkia hortensia pitkästä aikaa. Ne ovat niin kauniita <3 Yhtään en ole vielä kovin montaa kuukautta saanut hengissä pidettyä. Viimeistään jonkun reissun aikana kuukahtavat.

   Poista
 12. Anonyymi21/3/17

  Luin joskus Marttojen sivuilta että Hortensia tykkää kahvista. Kahvipannuun monesti jää hieman kahvia ja vähän lisään viileää vettä joukkoon ja sillä olen Hortensian kastellut joka toinen päivä alusruukun kautta. Kukka vain kaunistuu kk jälkeenkin. Kannattaa kokeilla, toimii. :)

  VastaaPoista
 13. Ostin maaliskuussa 2018 hortensian lapsenlapsen kastejuhlaan. Kyseinen yksilö ei ollut mikään jättiläinen, vaan ruukkukin kooltaan ehkä noin 11cm. Kaksi kukkapalleroa helotti kauniin sinisenä.
  Kasvi on edelleen hyvässä hapessa keittiössäni pohjoisen puoleisella ikkunalla. Kukat ovat käyneet vihreiksi, vaikka kahvia olen tarjoillutkin. Mutta eniten minua ihmetyttää se, että ne kukat ovat edelleen ne samat, jotka olivat jo maaliskuussa ostohetkellä. Ja ei; en ole ostanut tekokukkaa :D.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)