25. helmikuuta 2015

UPEAT PIONIT

Pioni on yksi lempikukistani, ellei jopa se ykkönen. Tänään matkustetaan kesään ja meidän pihalle! Ihana talven keskellä kurkistaa kesäkuun vehreyteen. Kuten puutarhahaaveissani kerroin, keittiön ikkunan alla kukkivat pionit ja liljat. Penkki on todella vanha.


Haaveissa on istuttaa pihalle lisää pioneja. Haluaisin hempeän vaaleanpunaista väriä. Olenkin ajatellut kerätä pinterestiin puutarhakansion avuksi suunnitteluun ja ideointiin. Aika on kovin rajallinen, mutta hiljalleen hyvä tulee. Kunhan saan kansion hyvälle alulle, jaan linkin tänne.


Pioneja olisi ihana kesällä leikata sisälle maljakkoon, mutta en ole raaskinut. Jos sitä olisi pihalla enemmän, niin ehdottomasti keräisin kunnon kimpun! Lisää siis tarvitaan :)

Pidätkö sinä pioneista? Löytyykö muilta pioneja pihamaalta?

12 kommenttia:

 1. Kyllä, pionit ovat valloittavia ♥ Meillä on tällä hetkellä penkissä valkoisia, mutta tarkoitus on laajentaa pionipenkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja suunnitelmia siis :) Itse aion perustaa ihan uuden penkin, kun tuo vanha penkki on vähän hankalassa paikassa laajennusta ajatellen. Ja toki haluan tehdä kunnon pohjat, jotta uusi penkki olisi helppohoitoisempi.

   Poista
 2. Pionit ovat ihania, yksi penkki niitä on meidän pihalla ja haluaisin myös istuttaa niitä lisää erilaisia. Viime kesänä oli ensimmäinen kerta kun leikkasin niitä maljakkoon kun sade ja rakeet hakkasi niitä, muuten en olisi. Ihanat kesäiset kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Toivottavasti minäkin pääseen viimeistään ensivuonna perustamaan uutta penkkiä. Ihana olisi kerätä kukkakimppu omasta puutarhasta <3

   Poista
 3. Kun siivosin ensimmäisenä keväänä Airisrannassa ruusupensaan alustaa, pian maasta alkoi työntyä jykevännäköisiä alkuja, jotka osoittautuivat pioneiksi. Siitä lähtien ne ovat kasvaneet yhä voimakkaammin ja lisääntyneet. Ovat kyllä todella upeita kukkia. Onneksi eivät hautautuneet rehevöityneen ruusupensaan uumeniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että pionit pääsivät kukoistamaan :) Itsekkin ilahduin kovasti kun kuulin tuolla pihan penkissä kasvavan pionia. Viime keväänä ja alkukesästä odotinkin innolla varsien kasvua ja nuppujen aukeamista.

   Poista
 4. Ovat kyllä viehättäviä kukkia! <3 Niitä on maljakkoon saatava heti miten kun löytyy kaupasta! :-)

  Ihanaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole ollut kertaakaan leikkokukkana. Ehkä jo ensikesänä...

   Kiitos ja ihanaa päivää sinullekin :)

   Poista
 5. Pionit on niin ihania ja meillä onkin juuri tuon värinen pihallamme kuin sinun kuvissa on! Itse asiassa pistäydyin tänään eräässä kukkakaupassa ja siellä näin heleän vaaleanpunaisia, melkein jo nappasin niitä mukaan, mutta ensi kerralla sitten :)

  VastaaPoista
 6. Pioneita tosiaan taitaa jo saadaa. Saisikohan meidän kukkakaupalta... ei varmaan ainakaan paikan päällä ole. Ne on kyllä niin ihania :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten kauniita kuvia!
  Valoisaa kesää sulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)