1. helmikuuta 2015

Herkullinen vadelma-kinuskikakku

Vaikka tässä ollaankin jo aikuisia, ei pieni juhla vanhenemisen kunniaksi ole pahitteeksi. Näin perheen kesken. Mukavaa vaihtelua arkeen. Meillä kun ne viikonloputkin ovat arkea. Tai siis... Mitä ne viikonloput ovat?Tästä kakusta on jo kai muodostunut perinne. Makean kinuskin ja kirpsakan vadelman liitto toimii hyvin. Täytteenä pohjalla on ohuesti hilloa ja päällä paksusti vaahtoa, joka sisältää rahkaa, kermavaahtoa ja vadelmia. Kinuskin olen jo pitkään keittänyt samalla Valion kermapurkin kyljestä napatulla ohjeella. Helppoa on kunhan vain malttaa keittää kinuskin tarpeeksi sakeaksi. Pohja on tuttu ja turvallinen, tavallinen sokerikakkupohja, jonka kostutin marjamehulla.K I N U S K I K U O R R U T E

3,3dl kermaa (esim. Valio eila kuohukermaa)
2 dl fariinisokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 10 min. Testaa tiputtaa kinuskia lusikalla pisaroina kakun päälle. Valmis kinuski jää kuperaksi helmeksi pintaan, eikä leviä tai imeydy kakkuun. Kaada varovasti valmis kinuskiseos kakun päälle.

Itse lisään vadelmatäytteen ja kuorrutan kakun kinuskilla jo juhlaa edeltävänä päivänä. Juhlapäivänä laitan reunoille kermavaahto-rahkaseoksen. Rahka tuo kakkuun raikkauta.

Keittiöjuttujen täyteinen viikonloppu siis tällä kertaa. Seuraavaksi on luvassa sisustusjuttuja, sillä meillä odotellaan saapuvaksi uutta sohvaa! Uusi viikko ja uusi ilme olohuoneeseen. Sormet jo syyhyää päästä olohuoneen kimppuun! Mutta siitä lisää huomenna :)


4 kommenttia:

 1. Hei!
  Löysin blogisi instan kautta.kauniita kuvia sulla siellä.olis mukava nähdä kokonaiskuvaa teidän sisustuksesta.
  Onko teillä lypsykarjaa?sain sen kuvan,että eläimiä löytyy:)
  Jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anu! Kiitos ja mukava että löysit blogin pariin. Tervetuloa seuraamaan! Kyllä lypsykarjaa on :) Sisustuskuvia tulee pikkuhiljaa. Laajempaa kuvaa tulee varmaan sitten jossain vaiheessa tila kerrallaan kun on valmiimpaa. Mutta koko ajan tässä eteenpäin mennään tämän pienen pintaremppa- ja sisustusprojektin kanssa. Pala kerrallaan :)

   Poista
 2. Kiitos:)
  Meilläkin on lehmiä.
  Tosin sisustaminen on paljon mielenkiintoisempaa;)mutta kiva lukea kuitenkin,että yhdistäviä asioita löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täällä tullaan varmasti näkemään enemmän sisustusta kuin lehmiä :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)